ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στιγμές παιχνιδιού και άθλησης για τους επίδοξους μπασκετμπολίστες του Νότου στο “MILKO” Τουρνουά «3 με 3»

0

● ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 1 ΚΑΙ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΚΥΜΑΙΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
● ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΝΟΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΦΕΤΟΣ Η ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΜΙΑΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ, ΓΙΑ ΜΗ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΘΛΗΤΕΣ 30 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩ

ΠΟΛΥ παιχνίδι, διασκέδαση και χαρά θα προσφέρει και φέτος το τουρνουά Μπάσκετ «3 με 3» που θα φιλοξενήσει η πόλη της Καλαμάτας το Σάββατο 1 και τη Κυριακή 2 Απριλίου, στη κεντρική προκυμαία του Λιμένα Καλαμάτας με κεντρικό σύνθημα «Πίνεις MILKO? Παίζεις 3Χ3, ψηλά το κεφάλι, #pistepseto». Για μια ακόμη χρονιά το γνωστό πια τουρνουά που την εμφάνισή του σε κάθε γωνιά της Ελλάδας κι από το Βορρά ως το Νότο επίδοξοι μπασκετμπολίστες και μπασκετμπολίστριες γεμίζουν κάθε χρόνο πάρκα, αυλές σχολείων, δρόμους και πλατείες προσφέροντας χαρά σε χιλιάδες παιδιά και αξέχαστες στιγμές παιχνιδιού και άθλησης έρχεται στην Καλαμάτα! ekaskenop-milko-4
Το τουρνουά γίνεται στο πλαίσιο του αναπτυξιακού προγράμματος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης σε συνεργασία με την Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλητές που είτε ανήκουν σε σωματεία είτε όχι, αγόρια και κορίτσια γεννημένα από το 1999 μέχρι το 2009, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή να παίξουν και το κυριότερο να ευχαριστηθούν το μπάσκετ στο δρόμο. Όσοι αθλητές και όσες αθλήτριες επιθυμούν να πάρουν μέρος στο “MILKO” Τουρνουά μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα γραφεία της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. που βρίσκονται στην οδό Μαιζώνος 57 και Ευριπίδου είτε ηλεκτρονικά στο site της Ε.Ο.Κ. (www.basket.gr), μέχρι και αύριο Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017.ekaskenop-milko
Η έναρξη του τουρνουά θα γίνει τόσο το Σάββατο όσο και τη Κυριακή στις 9 το πρωί. Στους αθλητές – αθλήτριες των ομάδων που θα συμμετέχουν στους τελικούς αγώνες του κάθε ομίλου του Τουρνουά, η Ε.Ο.Κ. θα δώσει αναμνηστικά μπλουζάκια Spalding, ενώ στους παίκτες της νικήτριας ομάδας κάθε ομίλου θα απονεμηθούν μετάλλια.
Ευχάριστη νότα η επιπλέον κατηγορία όπου αθλητές που έχουν υπηρετήσει με αγάπη την Καλαθοσφαίριση στη πόλη της Καλαμάτας, μη εν ενεργεία και από 30 ετών και άνω, θα κάνουν το δικό τους τζάμπολ!

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
ekaskenop-milko-1
Κάλεσμα σε όλα τα παιδιά της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, απηύθυναν χθες παράγοντες της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου και αρκετοί προπονητές τοπικών σωματείων, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στα γραφεία της Ένωσης:
● Γιάννης Κουτραφούρης (μέλος Δ.Σ. ΕΟΚ, υπ. Εθνικής Γυναικών και πρόεδρος ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ): «Αρχές του 1994 ο τότε ομοσπονδιακός προπονητής Ευθύμης Κιουμουρτζόγλου έφερε μια νέα ιδέα στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της ομοσπονδίας, το Street Ball κατά τα αμερικάνικα πρότυπα! Μας άρεσε ήταν εντυπωσιακό και από τότε το αγκαλιάσαμε, βάζοντας το στα πρότυπα του αναπτυξιακού. Το 1995 με την συνδρομή πρώτη φορά της Α/βαθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας επιχειρήσαμε μόνοι μας στην Καλαμάτα σαν ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ το πρώτο «3 με 3» -με χορηγό τότε το SM Ατλάντικ – το πρώτο «3 με 3» το οποίο χρησιμοποιήθηκε σαν πιλοτικό για τις υπόλοιπες εκδηλώσεις της ΕΟΚ. Τα επόμενα χρόνια στο δημοτικό παρκινγκ της Καλαμάτας πραγματικά κατέκλυσαν τους χώρους, είχαμε 2000-2500 παιδιά, ήταν εκπληκτικές εκδηλώσεις οι οποίες προβλήθηκαν πανελλαδικά! Δώσαμε μια άλλη αίσθηση του μπάσκετ από την Καλαμάτα!
Θέλουμε λοιπόν ξανά, 1 και 2 Απριλίου, στον προλιμένα της Καλαμάτας να μαζέψουμε πάρα πολλά παιδιά, να δείξουμε και πάλι ότι το μπάσκετ εκτός από παρελθόν, παρόν έχει και μέλλον. Επίσης με τη συμβολή των σωματείων της Καλαμάτας που καλλιεργούν σωστά το άθλημα στην υποδομή, όλα τα νέα παιδιά αγόρια και κορίτσια, που πιθανόν να μη ανήκουν σε Συλλόγους αφού κι αυτό είναι στόχος, να έρθουν να παίξουν και να διασκεδάσουν και οι προπονητές και τα σωματεία θα τα εντάξουν σε κάποιο Σύλλογο.»

toyrnoya-milko-1
● Θανάσης Μακαρούνης (αντιπρόεδρος Επιτροπής Πρωταθλημάτων ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ): «Πίνεις MILKO? Παίζεις 3X3, Ψηλά τo κεφάλι, #pistepseto” είναι το κεντρικό σύνθημα του φετινού γνωστού σε όλους Τουρνουά «3 με 3», το οποίο θα φιλοξενήσει η πόλη της Καλαμάτας το Σάββατο 1 και τη Κυριακή 2 Απριλίου 2017 στη Κεντρική Προκυμαία του λιμένα Καλαμάτας. Αγόρια και κορίτσια γεννημένα από το 1999 μέχρι το 2009, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, να παίξουν και το κυριότερο να ευχαριστηθούν το μπάσκετ στο δρόμο.
Οι αθλητές και αθλήτριες, για να πάρουν μέρος στο “MILKO” Τουρνουά, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα γραφεία της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. (Μαιζώνος 57 και Ευριπίδου) ή ηλεκτρονικά στο site της Ε.Ο.Κ. (www.basket.gr), μέχρι και τη Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017.
Πιστεύοντας ότι ο αθλητισμός είναι και πρέπει να είναι μια μεγάλη γιορτή, που συνεπαίρνει όχι μόνο όσους αθλούνται, αλλά και όλους εμάς που τους παρακολουθούμε, καλούμε όλα τα παιδιά που θέλουν να παίξουν, να διασκεδάσουν και να χαρούν το Μπάσκετ, να είναι μαζί μας το διήμερο αυτό στη κεντρική προκυμαία του Λιμένα Καλαμάτας.
Κεντρικός μας στόχος είναι, μέσα από την αθρόα συμμετοχή των νέων παιδιών στο MILKO Τουρνουά “3 με 3″, αφενός μεν να τα μυήσουμε στο πνεύμα και το μεγαλείο του αθλητισμού, αφετέρου δε να τα υποδεχθούμε και να τα εντάξουμε στην δική μας μπασκετική οικογένεια.
Ιδιαίτερη νότα στο ‘MILKO” Τουρνουά «3 με 3» θα δώσει η συμμετοχή μιας επιπλέον κατηγορίας, που μπαίνει με πρωτοβουλία των διοργανωτών, από αθλητές που έχουν υπηρετήσει και έχουν δείξει ξεχωριστή αγάπη για το άθλημα της Καλαθοσφαίρισης στη πόλη της Καλαμάτας, κατηγορία μη εν ενεργεία αθλητών, με ηλικία 30 ετών και μεγαλύτεροι.»

● Δημήτρης Αβδάλας (Τεχνικός Διευθυντής Καλαμάτα 1980): «Ο ΑΟ Καλαμάτα 1980 συμμετέχει με μεγάλη χαρά στη διοργάνωση γιατί πιστεύουμε ότι πρέπει να ωθήσουμε τα νέα παιδιά εκτός από τα κλειστά γυμναστήρια να βγουν και στα ανοικτά γήπεδα αλλά και στα σχολεία, να καλλιεργήσουμε το άθλημα και να προσπαθήσουμε να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα νέα παιδιά στο άθλημά μας! Γι’ αυτό και αποδεχτήκαμε το αίτημα της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και σχεδόν όλη η ακαδημία μας θα συμμετάσχει στο τουρνουά.»
● Αντώνης Κούτρης (προπονητής ακαδημιών «Καλαμάτα Bc»: «Θεωρούμε ότι το «3 on 3» είναι ένας βασικός πυλώνας κυρίως γιατί δίνει τη δυνατότητα σε όλα τα παιδιά να παίζουν με βάσει τις ατομικές τους επιδόσεις και να βελτιώνονται, γιατί το «5 με 5» μπαίνει σε πολύ τακτική και μειώνει τις ικανότητες των αθλητών να είναι πιο καλά τεχνικά. Αναπτύσσεται ραγδαία το «3 on 3» και υπάρχουν κανονικά πλέον πρωταθλήματα και σε μεγάλες ηλικίες. Αυτή η διοργάνωση είναι ευκαιρία να το γνωρίσουν νέα παιδιά και οι άνθρωποι της πόλης μας να συμμετέχουν σε αυτό και να γίνει μια γιορτή.»
● Ηλίας Στακιάς (προπονητής Ευκλή Καλαμάτας): «Συμμετέχουμε κι εμείς με την Ακαδημία του Ευκλή σε αυτή την εκδήλωση. Εύχομαι να γίνει μια μεγάλη γιορτή που θα προσελκύσει πάρα πολλά παιδιά και πολλά από αυτά θα έρθουν στον αθλητισμό και στο μπάσκετ.»ekaskenop-milko-3
● Σπύρος Ψυχογιός (εκπρόσωπος Παλαιμάχων): «Με χαρά δεχθήκαμε να συμμετέχουμε και οι αθλητές άνω των 30 ετών. Θεωρώ ότι αρκετοί αθλητές και προπονητές στην ηλικία μου και μεγαλύτεροι, σε κάθε ευκαιρία όποτε δηλαδή βρίσκουμε γήπεδο ανοικτό, παίζουμε μπάσκετ. Πρέπει λοιπόν να δώσουμε το παράδειγμα ότι δεν υπάρχει ηλικία στον αθλητισμό!
Πλέον γίνεται και στην Αμερική μια λίγκα «3 με 3» και παίζουμε όλοι οι επαγγελματίες του ΝΒΑ που δεν μπορούν να παίξουν «5 με 5». Το τουρνουά αυτό θα δώσει την ευκαιρία σε κάποια παιδιά που δεν έχουν ενταχθεί σε ομάδα και ανεξαιρέτου ηλικίας θα έρθουν να παίξουν, να χαρούν και να διασκεδάσουμε όλοι με το μπάσκετ.»

Σ.Τριάντου

Leave a Reply