ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το Πάτρα-Πύργος και το Καλό Νερό – Τσακώνα ετέθησαν από τον Κατσιφάρα στον Τσίπρα στην Αμαλιάδα!

0

Οι φορείς της Ηλείας αλλά κυρίως ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απ. Κατσιφάρας επέμειναν στο θέμα των οδικών αξόνων κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Αμαλιάδα κατά την διάρκεια εγκαινίων του μουσείου Μπελογιάννη. Εκεί τέθηκε επιτακτικά ξανά το θέμα του Καλονερού -Τσακώνα μαζί με την εκπλήρωση της Ολυμπίας οδού αλλά και αναπτυξιακών προτεραιοτήτων.
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κατσιφάρας δήλωσε ότι «Ήταν μία θετική και παραγωγική συζήτηση με τον πρωθυπουργό της χώρας τον κ. Τσίπρα. Ανοίξαμε την ατζέντα μεγάλων και κρίσιμων θεμάτων, που αφορούν την περιφέρεια και είναι κυρίως τα θέματα υποδομών. Για την ολοκλήρωση της ‘Ολυμπίας Οδού’ και κυρίως για τα τμήματα που είχαμε και έχουμε προβλήματα, το τμήμα Πάτρας- Πύργου, Πύργου- Καλό Νερό και Καλό Νερό- Τσακώνα. Και βεβαίως, ένα μεγάλο θέμα που τέθηκε είναι ο σιδηρόδρομος από την Πάτρα- Πύργος- Αρχαία Ολυμπία. Ένα κρίσιμο θέμα για εμάς, ένα κρίσιμο θέμα για την ανάπτυξη της περιφερειακής ανάπτυξης της Ηλείας. Ο πρωθυπουργός αλλά και οι συνεργάτες του πραγματικά έδειξαν την πλήρη κατανόηση, γνώριζαν και είναι γνώστες των θεμάτων και βεβαίως περιμένουμε από την θετική συνάντηση που είχαμε να δρομολογηθούν οι εξελίξεις έτσι ώστε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος να αποκτήσει αναπτυξιακό πλεονέκτημα».
Πάντως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ασκηθεί πιέσεις στον Πρωθυπουργό από φορείς για το Πάτρα- Πύργος αλλά και την επιτάχυνση των λιμενικών έργων, καθώς θεωρούν ότι από τα λόγια πρέπει να προχωρήσουμε στην πράξη!

ΓΙΑΝN. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Leave a Reply