ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Let΄s do it Greece: περισσότερα από 1100 σημεία δράσεων σε όλη την Ελλάδα!

0

ΕΝΩ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ «ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ 2017» ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 1.400 ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΕ τη Δευτέρα (27/3) η Πανελλήνια Εθελοντική Εκστρατεία “Let’s Do It Greece”, η μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση που θα πραγματοποιηθεί σε όλη την Ελλάδα, την Κυριακή 2 Απριλίου 2017, με φετινό μεγάλο στόχο να ξεπεραστεί ο αριθμός των 100,000 εθελοντών σε πάνω από 1.000 σημεία σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ ήδη τα σημεία δράσεων σε όλη τη χώρα ανέρχονται σε 1.125!
Με κεντρικό σύνθημα «Γίνε η Αλλαγή που Περιμένεις», εθελοντές από όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας βρίσκονται σε ρυθμούς «Let’s Do It Greece», καθώς πλησιάζει η μέρα για τη μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράσης της χώρας, όπου η Ελλάδα θα γίνει ομορφότερη!
Στόχος, οι χιλιάδες πολίτες που μοιραζόμαστε το όραμα μιας καθαρής Ελλάδας, να συντονιστούμε σε ολόκληρη τη χώρα, ομορφαίνοντας και προστατεύοντας περισσότερα από 1.000 σημεία, μέσα σε 1 μέρα!
Η φετινή συμμετοχή έχει ξεπεράσει κάθε ρεκόρ, καθώς για την Κυριακή 2 Απριλίου, έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή και υποστήριξη περισσότεροι από 3.100 φορείς σε όλη την Ελλάδα. Ανάμεσά τους, εθελοντικές ομάδες, σύλλογοι πολιτιστικοί, εξωραϊστικοί, περιβαλλοντικοί, ποδηλατικοί, σπηλαιολογικοί, καταδυτικοί, αθλητικά σωματεία, φορείς πολιτικής προστασίας, το σύνολο των μεγάλων περιβαλλοντικών οργανώσεων, Περιφέρειες και Περιφερειακές Ενότητες, Δήμοι σε όλη τη χώρα, φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, τουριστικοί φορείς, εταιρείες, ιδιώτες, μουσεία, πανεπιστήμια, σχολεία, ο ΣΕΓΑΣ, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, ενώ τη δράση έχουν θέσει υπό την αιγίδα τους το υπουργείο Περιβάλλοντος, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος.
Επιπλέον, με την έγκριση του υπουργείο Παιδείας, έχει ήδη ξεκινήσει η «Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού Let’s Do It Greece 2017», σε περισσότερα από 1.400 σχολεία της χώρας. Οι δράσεις των σχολείων μαζί με όλες τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 2 Απριλίου έχουν ήδη ξεκινήσει να αποτυπώνονται στον διαδραστικό Χάρτη Δράσεων (www.letsdoitgreece.org/map).
Την ίδια ημέρα, αντίστοιχες δράσεις θα πραγματοποιηθούν και στην Κύπρο, στο πλαίσιο της παγκύπριας εθελοντικής εκστρατείας “Let’s Do It Cyprus”, με τις δύο χώρες να συντονίζονται και να συνεργάζονται, για ένα κοινό σκοπό.

Στην Καλαμάτα
Ανήμερα της δράσης, στην Καλαμάτα το Κέντρο Νέων Καλαμάτας και πληθώρα εθελοντών θα μαζέψουν πλαστικά και θα καθαρίσουν την περιοχή του ποταμού Νέδοντα, στις εκβολές του ποταμού στον μεσσηνιακό κόλπο, ειδικότερα οι οδοί Ποσειδώνος και Νέδοντος θα είναι το πεδίο δράσης τους. Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί στις 12 το μεσημέρι στο πάρκινγκ του Νέδοντα.
Στο πλαίσιο της σχολικής εβδομάδας εθελοντισμού, στην Καλαμάτα και ειδικότερα στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλαμάτας, στην οδό Ρήγα Φεραίου και Κρήτης, θα γίνουν μικροβελτιώσεις στον χώρο του σχολείου, βάψιμο πινάκων και τοίχων.

Στα Αρφαρά
Περιποίηση του προαύλιου χώρου, των παρτεριών, των δένδρων στο Γυμνάσιο Αρφαρών Μεσσηνίας, ώρα 10.30, σε συνεργασία με εθελοντές μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς και κηδεμόνες.

Στην Κορώνη
Στην Κορώνη, θα υπάρξει συνάντηση των μαθητών των σχολειών στην κεντρική πλατειά, ώρα 10:00, με σκοπό όλοι μαζί να καθαρίσουν την παραλία.

Στη Μεθώνη
Με σημείο συνάντησης την κεντρική πλατειά της Μεθώνης, μαθητές και μαθήτριες των σχολειών και μέλη συλλόγων στοχεύουν στον καθαρισμό της παραλίας.

Στους Γαργαλιάνους
Φύτευση εποχικών φυτών, ώρα 10.00 το πρωί, στην Κεντρική Πλατεία Γαργαλιάνων από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας, τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου του 1ου Νηπιαγωγείου Γαργαλιάνων.
Παράλληλα θα γίνει καθαρισμός στην ανατολική είσοδο της πόλης των Γαργαλιάνων με τη συμμετοχή μαθητών από το 1ο Δημοτικό σχολείο Γαργαλιάνων, το 2ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων, τον Σύλλογο Γονέων των 1ου Δημοτικού και 2ου Νηπιαγωγείου, τον Σύλλογο Γονέων Γυμνασίου Γαργαλιάνων, συνάντηση την Κυριακή 2/4 στις 10.00 π.μ στην αυλή του 2ου Νηπιαγωγείου Γαργαλιάνων.

Στου Σελλά
Καθαρισμός της ανατολικής πλευράς της πόλης από μαθητές /τριες του 2ου Νηπιαγωγείου Γαργαλιάνων, του 1ου Δημοτικού σχολείου Γαργαλιάνων, μελών του Συλλόγου γονέων του 1ου Δημοτικού και 2ου Νηπιαγωγείου και του Συλλόγου Γονέων Γυμνασίου Γαργαλιάνων.

Στα Φιλιατρά
Καθαρισμός της αυλής, κλάδεμα δέντρων και θάμνων, φύτεμα λουλουδιών καθώς και βάψιμο κάγκελων της αυλής θα γίνουν σήμερα και αύριο, ώρα 14:00, στο 1ο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών.
Δενδροφύτευση στη θέση Δεξαμενή Φιλιατρών, στις 10.00 το πρωί στην Πλατεία Φιλιατρών από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Φιλιατρών, τον Σύλλογο Φιλοπροόδων και τον Όμιλο Δράσεων και Πολιτισμού.
Συνάντηση των Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημ. Σχολείου Φιλιατρών στις 10.30 π.μ. όπου εθελοντές θα φυτέψουν λουλούδια, θα κάνουν graffiti, θα καθαρίσουν και θα ομορφύνουν τον χώρο. Στη συνέχεια θα μεταβούν στο δασάκι της Δεξαμενής για να φυτέψουν δέντρα που παρήγγειλαν από το Δασαρχείο, θα τοποθετήσουν ένα παγκάκι και θα βοηθήσουν τους άλλους φορείς που λαμβάνουν μέρος στη δράση.

Στην Βάλτα
Στην Πλατεία Βάλτας, στις 10.00 το πρωί, η κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βάλτας θα φυτευόσουν εποχικά φυτά.

Στην Μαραθούπολη
Φύτευση εποχικών φυτών στον πεζόδρομο Μαραθόπολης, στις 10.00 το πρωί, από μέλη και εθελοντές της Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Τριφυλίας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαραθόπολης.

Στην Κυπαρισσία
Ραντεβού στην πλατεία Κυπαρισσίας στις 9.00 το πρωί για τα μέλη της Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Τριφυλίας, της Γυμναστικής Αθλητικής Ένωσης Τριφυλίας «Δίων ο Κυπαρισσεύς”, του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, του ΜΕΣΚ, των Συλλόγων Γονέων και μαθητές των Σχολείων της Πόλης, του Συλλόγου Ξυλορακέτας, του Συλλόγου Γυναικών “ΓΑΙΑ” και του Αθλητικού Συλλόγου Τριφυλίας με σκοπό τη βαφή του εξωτερικού τοίχου του κλειστού Γυμναστηρίου και τον καθαρισμό της λιμενικής ζώνης της Κυπαρισσίας.

Στο Κοπανάκι
Θα γίνει καθαρισμός και φύτευση εποχικών φυτών στα πεζοδρόμια στο κέντρο του Κοπανακίου. Ραντεβού στην κεντρική Πλατεία στις 10.00 το πρωί. Συμμετέχουν: Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Τριφυλίας, Σύλλογος Γυναικών Κοπανακίου -η Καλλιπάτειρα-“, Σύλλογος Γονέων και μαθητές των σχολείων του Κοπανακίου”.

Στη Μικρή Μαντίνεια
Καθαρισμός παράλιας θα γίνει στη Μικρή Μαντίνεια. Σημείο συνάντησης το δημοτικό σχολείο στις 10 π.μ. Συμμετέχει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μ. Μαντινείας “Μαντινέοι”.

Στον Άγιο Νικόλαο Δυτικής Μάνης
Στον Άγιο Νικόλαο Δυτικής Μάνης, σήμερα, στις 9:30 π.μ στο Νηπιαγωγείο θα γίνει καθαρισμός των δρόμων της γειτονιάς του Νηπιαγωγείου από τα σκουπίδια και παράλληλα θα προσπαθήσουν να κάνουν τον λουλουδόκηπο ακόμη πιο όμορφο!
Επίσης, την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 στις 10:30 στον Άγιο Νικόλαο Δυτικής Μάνης εθελοντές θα συλλέξουν σκουπίδια και θα καθαρίσουν τον Άγιο Νικόλαο. Η συνάντηση με τους διοργανωτές των Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου “Η Σελίνιτσα”, της Ομάδας παιδιών “Μια Παρέα Μια Καρδιά” και του Κινήματος καθαρισμού “Καθαρός Τόπος” θα γίνει στο πάρκινγκ του λιμανιού.

Στα Δένδρα – Μαρβίνιτσα
Καθαρισμός τριών (3) ερειπωμένων βυζαντινών ναών, στην περιοχή του οικισμού Μαρβίνιτσας (Σωτηριάνικα), από τις επιχώσεις και τη βλάστηση , καθαρισμός των δρόμων του χωριού, από τα χόρτα και τα σκουπίδια. Σημείο συνάντηση στην πλατεία του χωριού στις 9:00 π.μ
afisa-lets-do-it-greece

● Αρωγοί της προσπάθειας και εθνικοί υποστηρικτές του Let’s Do It Greece που συμβάλλουν στην κάλυψη των αναγκών της εκστρατείας στο πλαίσιο της zero budget φιλοσοφία της δράσης είναι οι: COSMOTE, TITAN, SANITAS, Asset Ogilvy, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Ίδρυμα Λασκαρίδη, Ολυμπία Οδός, Μ-STAT, The Mall Αthens, E-Infinity, Antipollution, SKF και Interamerican στηρίζουν και προωθούν το Let’s Do It Greece σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Ως χορηγοί επικοινωνίας η ΕΡΤ και πλήθος ΜΜΕ απ’ όλη την Ελλάδα μεταφέρουν τον παλμό της πανελλήνιας δράσης σε κάθε γωνιά της χώρας.

«Την Κυριακή 2 Απριλίου, μπορείς κι εσύ να γίνεις κομμάτι αυτής της Οικογένειας. Σε όλη την Ελλάδα, υπάρχει δίπλα σου μια δράση με Εθελοντές που χρειάζονται τη βοήθειά σου. Και αν πιστεύεις ότι η συμβολή σου είναι ασήμαντη, θυμήσου ότι οι μεγάλες αλλαγές ξεκινάνε από τις πιο μικρές, τις πιο απλές ιδέες.
Στις 2 Απριλίου, κάνε κι εσύ το πρώτο βήμα. Γίνε η αλλαγή που περιμένεις!»

Leave a Reply