ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αύριο στο Πνευματικό Κέντρο εκδήλωση της Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

0

ΜΕ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ ΜΕΣΣΗΝΙΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟ

ΕΝΑ βιβλίο αφιερωμένο στην παιδική λογοτεχνία αποτελεί τον ιδανικό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού βιβλίου που κάθε χρόνο αποτελεί αφορμή για να συνειδητοποιήσουμε τον ουσιαστικό και σημαντικό ρόλο που παίζουν τα παιδικά αναγνώσματα στις μικρές ηλικίες, καθορίζοντας τη μελλοντική ιδιοσυγκρασία των παιδιών.
Η Ένωση Μεσσήνιων Συγγραφέων στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου διοργανώνει αύριο, ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας διπλή εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας (Οδός Αριστομένους 35), με προσκεκλημένο τον Μεσσήνιο συγγραφέα παιδικών λογοτεχνικών βιβλίων και Γενικό Γραμματέα της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης, Βαγγέλη Τασιόπουλο.
tasiopoylos-baggelhs-syggrafeasΟ συγγραφέας Βαγγέλης Τασιόπουλος θα βρίσκεται από τις 10 έως και τις 11:30 το πρωί στον χώρο της βιβλιοθήκης του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας θα συνομιλήσει με τους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Σχολείου για θέματα φιλαναγνωσίας και για θέματα που θίγει ο ίδιος στο λογοτεχνικό του έργο, όπως για παράδειγμα το θέμα της αναπηρίας.world-book-dayΤο ίδιο βράδυ, στις 7.30 μ.μ., στα γραφεία της Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «Η λογοτεχνία για το παιδί» και με ομιλητές, στο πάνελ, τους συγγραφείς παιδικού λογοτεχνικού βιβλίου, μέλη της Ε.Μ.Σ., Γαρυφαλιά Κατσαμπάνη, Βασιλική Μουρίκη, Φίλη Ντόγκα, Μαρία Σταθέα και με κεντρικό ομιλητή τον Βαγγέλη Τασιόπουλο. Η εκδήλωση θα έχει με ελεύθερη είσοδο.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χαιρετισμό του Προέδρου της Ε.Μ.Σ. Άγγελου Λάππα. Θα ακολουθήσουν σύντομες τοποθετήσεις των ως άνω συγγραφέων, Γαρυφαλλιάς Κατσαμπάνη, Βασιλικής Μουρίκη, Φίλης Ντόγκα και Μαρίας Σταθέα σχετικά με το έργο τους και τις απόψεις τους για το λογοτεχνικό έργο για παιδιά, καθώς και για την κύρια μέριμνά τους κατά τη διάρκεια της συγγραφής.
Θα ακολουθήσει η κεντρική ομιλία από τον Βαγγέλη Τασιόπουλο, ο οποίος θα αναφερθεί τόσο στη λογοτεχνία για παιδιά όσο και στις προϋποθέσεις και τους ορισμούς, την αποδοχή, την ανάγνωση και την ακρόαση του λογοτεχνικού έργου αλλά και τον τρόπο υλοποίησης της λογοτεχνικής λειτουργίας ως αισθητική καλλιέργεια στο σχολείο ή όπου αλλού.
Τέλος, θα υπάρξει συζήτηση μεταξύ των συγγραφέων του πάνελ για τα θέματα αυτά, με τη συμμετοχή του κοινού.
Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει ο συγγραφέας, Ειδικός Γραμματέας της ΕΜΣ, Κώστας Ζωτόπουλος.

Leave a Reply