ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με ιερό σκοπό η διοργάνωση του Μεσσηνία Street Relays αύριο και μεθαύριο στην Καλαμάτα

0

Μετά το σάλο που ξέσπασε αναφορικά με τη στήριξη γνωστής εταιρείας, φέτος, το Μεσσηνία πια, Street Relays, συνεχίζεται, με αρκετές εκδηλώσεις αύριο και μεθαύριο, στο Elite City Resort, για έναν πραγματικά ιερό σκοπό! Οι αγώνες και οι εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν, στοχεύουν στην ενίσχυση της Μυρτούς, της νεαρής κοπέλας, που το 2012 βιάστηκε και κακοποιήθηκε βάναυσα από έναν Πακιστανό. Η κοπέλα, με τη συνδρομή της «ΔΙΑΠΛΑΣΗΣ» θα βρίσκεται αύριο με τη μητέρα της στην Καλαμάτα και θα δεχθεί από τα έσοδα που θα προκύψουν ένα πολύ σύγχρονο μηχάνημα παραγωγής οξυγόνου, το οποίο είναι απαραίτητο στην καθημερινότητά της.
Στην εκδήλωση που διοργανώνει ο «Ακρίτας» με τη βοήθεια της Περιφέρειας και φέτος και όχι του Δήμου, αλλά και αρκετών τοπικών χορηγών, αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Πέτρος Παπαδόπουλος, που απηύθυνε σε όλους, κάλεσμα συμμετοχής. «Νιώθω ευτυχής που μια ιδέα και ένα όραμά μας, το αγκάλιασαν όλοι οι φορείς, η Περιφέρεια, ο Σύλλογος Ολυμπιονικών, η «ΔΙΑΠΛΑΣΗ» με το σημαντικό ρόλο στην εκδήλωση, πολλοί χορηγοί και το Elite. Θα έχουμε την τιμή να είναι εδώ η Μυρτώ με την οικογένειά της και ευελπιστούμε να βοηθήσουν όλοι, να της πάρουμε μια συσκευή οξυγόνου, η οποία χάρη στη μεσολάβηση του διοικητή του Νοσοκομείου Γιώργου Μπέζου, τον οποίο και ευχαριστούμε, θα κοστίσει 3000 ευρώ! Ήδη, έχουμε τυπώσει 1.000 μπλουζάκια, μετάλλια αφίσες και λυπάμαι που την ίδια ημέρα γίνεται το milko 3 επί 3, απ’ όπου χάνουμε πολλές συμμετοχές», δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος μίλησε και για το πρόγραμμα των διήμερων εκδηλώσεων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Το Σάββατο, στο ξενοδοχείο Elite, θα διοργανωθεί με κόστος 5 ευρώ ένα Pasta Party με χορηγό το ξενοδοχείο και την «Οινομεσσηνιακή» που διαθέτει τα κρασιά. Τα χρήματα θα διατεθούν όλα για την προμήθεια του μηχανήματος που έχει ανάγκη η Μυρτώ και η «γιορτή» θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί στις 8, ενώ θα συμμετάσχουν και οι μαθητές του Μουσικού σχολείου που έχουν γράψει και τραγούδια για τη νεαρή κοπέλα.
Την Κυριακή, υπάρχουν 4 διαφορετικές διαδρομές! 4 επί 50 μέτρα, 4 επί 100 μέτρα, 4 επί 1.000 μέτρα και 2 επί 2 χιλιόμετρα και όσοι επιθυμούν, μπορούν δίνοντας 3 ευρώ στα καταστήματα Cosmos στην πλατεία να δηλώσουν συμμετοχή και να πάρουν το μπλουζάκι τους.

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
«Πέραν του επαγγελματικού αθλητισμού που στοχεύει σε ρεκόρ και επιδόσεις, υπάρχει και ο αθλητισμός που σημαίνει συμμετοχή, που βοηθάει στην ευεξία του σώματος και θρέφει την ψυχή των ανθρώπων με αξίες και ιδανικά. Σήμερα μιλάμε γι’ αυτόν τον αθλητισμό που θέλουμε να περάσει μηνύματα συμπαράστασης, ελπίδας, ευθύνης και άλλων συμβολισμών», δήλωσε η περιφερειακή σύμβουλος Μεσσηνίας Αντωνία Μπούζα, η οποία κάλεσε τους Μεσσήνιους να συμμετάσχουν σε έναν αγώνα καρδιάς. «Να συμμετάσχουμε όλοι, για να βροντοφωνάξουμε πως δικαίωμα των ανθρώπων, είναι η αυτοδιάθεση, η ασφάλεια και η διαφύλαξη της σωματικής ακεραιότητας. Τρέχουμε λοιπόν, για τη Μυρτώ, με ότι συμβολισμό αυτό εμπεριέχει και στεκόμαστε δίπλα στην προσπάθεια του τμήματος Στίβου του «Ακρίτα Καλαμάτας» και συνδιοργανώνουμε έναν αγώνα σκυταλοδρομίας για τη Μυρτώ», δήλωσε η κα Μπούζα.

ΑΙΧΜΗ Γ. ΓΚΟΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Κάλεσμα απηύθυνε εκ μέρους των χορηγών ο Γιώργος Γκούμας, που καυτηρίασε και τη μη συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας. «Στηρίζουμε απόλυτα το γεγονός και καλώ κι άλλους επιχειρηματίες και όχι μόνο να προσφέρουν και να δείξουμε το πραγματικό μας πρόσωπο. Υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις που μπορούμε όλοι μαζί να βοηθήσουμε», είπε χαρακτηριστικά, ενώ η εκδήλωση και φέτος, θα πραγματοποιηθεί όχι στο στάδιο, αλλά στο Elite.
street-relays

ΣΤΟ ELITE CITY RESORT ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
«Αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρικής φιλοσοφίας, του ξενοδοχείου μας είναι το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, ένα πρόγραμμα ου όλοι οι άνθρωποι του Elite City Resort στηρίζουν και υιοθετούν. Ανέκαθεν φιλοξενούσαμε διεθνείς και ελληνικές ομάδες για την προετοιμασία τους, τα τελευταία χρόνια φιλοξενούμε και την έκθεση με τα κειμήλια σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, που έχουν επισκεφθεί χιλιάδες παιδιά, φιλοξενούμε Σχολή Ελεύθερης Κατάδυσης και τον «Ακρίτα» την περίοδο του χειμώνα, οπότε και προπονούνται στις εγκαταστάσεις μας τα παιδιά κι επίσης, τα γήπεδά μας τένις και μπάσκετ είναι ανοιχτά για ατομικές ή ομαδικές προπονήσεις», ανέφερε η εκπρόσωπος του ξενοδοχείου Γεωργία Γεωργαρά και συνέχισε. «Το Elite City Resort αγαπά και στηρίζει τον αθλητισμό και στέκεται αρωγός σε προσπάθειες που στηρίζουν ευπαθείς ομάδες. Είναι η τρίτη φορά που στηρίζουμε τα street relays και χαιρόμαστε που φέτος έχει μπει το όνομα Μεσσηνία».

ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΗΣ «ΔΙΑΠΛΑΣΗΣ»ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΑΥΡΙΟ Η ΜΥΡΤΩ

Η Μυρτώ και η μητέρα της, χάρη στη «ΔΙΑΠΛΑΣΗ» που πάντα δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο, θα βρίσκεται αύριο στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, ενόψει της μεγάλης διοργάνωσης. «Στη «ΔΙΑΠΛΑΣΗ» είμαστε περήφανοι και ευτυχισμένοι που μπορούμε να υποστηρίξουμε το θεσμό των Μεσσηνία Street Relays και να βοηθήσουμε στη μεταφορά της Μυρτούς, από και προς τη Λάρισα. Θα προσφέρουμε το πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο μας, ώστε να μπορέσει να έρθει με ασφάλεια στην Καλαμάτα και να μας τιμήσει με την παρουσία της και βεβαίως πολλοί από τους εργαζόμενους θα δείξουν έμπρακτα τη στήριξή τους, λαμβάνοντας μέρος στον αγώνα», δήλωσε ο εκπρόσωπος Κέντρου Αποκατάστασης «ΔΙΑΠΛΑΣΗ» Βασίλης Κουτρούλης, ενώ σημαντική είναι και η συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας.

ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
«Η εκπαιδευτική κοινότητα συμμετέχει και αγκαλιάζει αυτήν την προσπάθεια για μια ακόμη χρονιά, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας. Μέσα από αυτήν την προσπάθεια, θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους γονείς και τους μαθητές μας και να ενισχύσουμε τον αγώνα για ζωή που δίνει η Μυρτώ, με δύναμη και ελπίδα για το καλύτερο δυνατό. Είναι μια αθλητική εκδήλωση με πολλαπλούς χαρακτήρες και ένας σπουδαίος αγώνας αγάπης», δήλωσε ο διευθυντής 3ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, Τάσος Αργυρόπουλος.

Leave a Reply