ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Απόψε στο REX «Ευημερία Χωρίς Ανάπτυξη» του Θεόδωρου Π. Λιανού

0

ΥΠΑΡΧΕΙ «ευημερία  χωρίς ανάπτυξη»;

ΕΙΝΑΙ ένα ερώτημα που ενδεχομένως σε ορισμένους προκαλεί θυμηδία καθώς θεωρούν δεδομένη τη σχέση ευημερίας- ανάπτυξης.  Αν ωστόσο διαβάσουν το βιβλίο του Θεόδωρου Π. Λιανού ««Ευημερία Χωρίς Ανάπτυξη» που απόψε στις 8 μ.μ. παρουσιάζεται στο REX, ίσως και να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για βιβλίο με έντονη αφηγηματική ικανότητα που καθηλώνει τον αναγνώστη στις λεπτομέρειές του, με πληθώρα στοιχείων που τεκμηριώνουν τις θέσεις που ο συγγραφέας, διαπρεπής καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας, παραθέτει στα κεφάλαια του βιβλίου του, όπου μεταξύ άλλων, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η άποψή του ότι «για την ευημερία δεν χρειάζεται ανάπτυξη.

ΣΤΟ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ δωδέκατο κεφάλαιο με τον τίτλο: «Έρχεται καταστροφή;», ο κ. Λιανός επισημαίνει:

«ΟΛΑ τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι ο κόσμος δεν βαίνει καλώς».

«ΟΙ ΣΤΕΡΗΣΕΙΣ και η φτώχεια συνακόλουθα φέρνουν συγκρούσεις και πολέμους».

ΣΤΟ 13ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ του βιβλίου του, ο Θεόδωρος Λιανός αναφέρεται σε ένα σχέδιο μείωσης του πληθυσμού.

ΜΠΟΡΕΙ να ακούγεται κυνικό, αλλά δυστυχώς αποτελεί μια αναγκαία εξέλιξη για το μέλλον της ανθρωπότητας, η μείωση του πληθυσμού και ο συγγραφέας έχει επιχειρήματα για την άποψη που εκθέτει και μάλιστα σημαντικά.

ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ το βιβλίο είναι χρήσιμο και οι απόψεις που παρατίθενται σε αυτό θα συζητηθούν.

ΓΙΑ το βιβλίο θα μιλήσουν: ο Δημήτρης Ν. Φωτόπουλος, μαθηματικός  και συγγραφέας που είχε τον συντονισμό στην παρουσίαση του βιβλίου στην Αθήνα, ο δικηγόρος και συγγραφέας Δημήτριος Ν. Ζέρβας ενώ θα παρευρεθεί και θα χαιρετίσει ο συγγραφέας του βιβλίου Θεόδωρος Π. Λιανός, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου.

ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ της εκδήλωση που πραγματοποιείται από την εφημερίδα «ΦΩΝΗ» και το βιβλιοπωλείο ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Gutenberg, που είναι και χορηγοί επικοινωνίας μαζί με Best, έχει ο δημοσιογράφος Θέμης Ι. Κανελλόπουλος.

ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ αναμένονται και οι παρεμβάσεις από το κοινό στα πλαίσια της συζήτησης που θα γίνει.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και υγιαίνετε φίλτατοι αναγνώστες. Καλό Σαββατοκύριακο και καλό μήνα.

Θανάσης Παντές

 

205 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply