ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

“Ξεφουσκώνει” η επερώτηση της Ν.Δ. για τα σκουπίδια με αποκάλυψη παρασκηνίου και αποφασιστική στάση δημάρχων!

0

Σε «πατάτα» εξελίσσεται η υπόθεση της επίκαιρης επερώτησης των 10 βουλευτών της ΝΔ για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου, καθώς όλα δείχνουν ότι υπήρξε… αβάσταχτη προχειρότητα, από τους πρωταγωνιστές, με αποτέλεσμα χωρίς λόγο να δημιουργούνται εσωκομματικές τριβές με απρόβλεπτες διαστάσεις!
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Φ» η ηγεσία της ΝΔ δεν ήταν ενήμερη για την εξέλιξη της όλης υπόθεσης και κάποιες πηγές κάνουν λόγο και για παγίδευση βουλευτών, καθώς δεν είχαν την ανάλογη ενημέρωση, από τους συντάκτες της επίκαιρης επερώτησης.
Οι πάντες τώρα στρέφουν τα βέλη τους κατά του φερόμενου ως πρωταγωνιστή και συντάκτη της επερώτησης βουλευτή Αρκαδίας Κ. Βλάση, λόγω της ιδιότυπης προσωπικής βεντέτας με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, οι προεκτάσεις της οποίας επηρεάζουν σοβαρά το εσωκομματικό τοπίο της ΝΔ στην Αρκαδία.
Τόσο οι δηλώσεις αντιπεριφερειαρχών,  όσο περιφερειακών συμβούλων στελεχών της ΝΔ (βλέπε σελίδα 3), αλλά και του  περιφερειάρχη Π. Τατούλη για το ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στην Πελοπόννησο (βλέπε δήλωση σελίδα 3) έχουν αλλάξει τα δεδομένα στη ΝΔ, που τρέχει να «μαζέψει» την αλγεινή εντύπωση που δημιουργήθηκε από την κατάθεση της επίκαιρης επερώτησης που δυσαρέστησε πολλά στελέχη του κόμματος στην Πελοπόννησο.
Έτσι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από την Πειραιώς εκπορεύεται η «εντολή» στους δημάρχους να στηρίξουν μέσω του ΦΟΔΣΑ τη διαδικασία της ΣΔΙΤ και όλα δείχνουν ότι κατά την προσεχή συνεδρίαση το θέμα θα πάρει το πράσινο φως ώστε να προχωρήσει η προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια και να ανοίξει ο δρόμος για την υπογραφή της σύμβασης με την ΤΕΡΝΑ, με τις όποιες τροποποιήσεις και βελτιώσεις έχουν προκύψει κατά τη διετή διαπραγμάτευση με τα αρμόδια υπουργεία μέσω της Διυπουργικής Επιτροπής.

ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Ανάλογο κλίμα επικρατεί και στη Μεσσηνία, όπου χθες δήμαρχοι τοποθετήθηκαν για το ζήτημα με θετική στάση απέναντι στη ΣΔΙΤ που τη θεωρούν αυτή τη στιγμή απαραίτητη για να προχωρήσει η ολοκληρωμένη διαχείριση στην Πελοπόννησο, την Περιφέρεια που βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση και ήδη ευρωπαϊκά πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ πρόκειται να επιμεριστούν στους Δήμους.

Π. ΝΙΚΑΣ: ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ
ΜΗ ΓΕΜΙΣΕΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΟΣ
«Δε σας κρύβω ότι εγώ έχω υπάρξει πολέμιος, όχι του ΣΔΙΤ αλλά των όρων, όμως δεν υπάρχει αντιπρόταση. Δεν κατατέθηκε ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από τους βουλευτές της ΝΔ! Ότι προβλήματα λοιπόν και να έχει, είναι προτιμότερο από την απουσία πρότασης και να μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για έναν διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχαν έξι εταιρείες και ο οποίος κρίθηκε από το ελεγκτικό συνέδριο.

nikas

Προφανώς είναι ακριβό, έχει δύσκολους όρους και χρειάζεται διαχείριση το ζήτημα της επιβολής ή της αύξησης των τελών, όμως όλα αυτά δεν έχουν πολύ μεγάλη σημασία μπροστά στην τακτοποίηση του ζητήματος, καθώς αύριο το πρωί ολόκληρη η Πελοπόννησος κινδυνεύει να γεμίσει από σκουπίδια που τώρα, ρίχνουμε στα βουνά και στα λαγκάδια! Ας τελειώσει αυτή η ιστορία κάποτε! Η ερώτηση αυτή των βουλευτών της ΝΔ δε λύνει το πρόβλημα και συνιστά μια αντίφαση, καθώς το 2013,μια ομάδα βουλευτών εξυμνούσε αυτή τη λύση», δήλωσε μιλώντας στην τηλεόραση Best o δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ξεκαθαρίζοντας ότι θα ψηφίσει «ναι» στη ΣΔΙΤ.
Στην ίδια κατεύθυνση και οι δηλώσεις των δημάρχων Πύλου – Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη και Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα.

 

Δ. ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ: ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ 
ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ
«Αυτή τη στιγμή η διαδικασία της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου είναι στο τελικό στάδιο, η προγραμματική σύμβαση έχει ήδη επιστρέψει ως συμφέρουσα για τον τόπο από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ο ΦΟΔΣΑ επίσης έχει στείλει ομόφωνες αποφάσεις, όπως και το Περιφερειακό Συμβούλιο και απομένει η ΚΥΑ για να γίνει Νόμος του κράτους», kafaδήλωσε ο κ. Καφαντάρης, ο οποίος χαρακτήρισε τη λύση αυτή μονόδρομο. «Λόγια έχουμε ακούσει πολλά, πράξη καμία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καφαντάρης και συνέχισε. «Η μόνη διαχείριση που υπάρχει σήμερα είναι μόνο αυτή και δεν υπάρχει τίποτε άλλο για να συγκρίνουμε αν είναι συμφέρουσα ή όχι», δήλωσε ο κ. Καφαντάρης, με τον ομόλογό του της Τριφιλίας να επισημαίνει πως ο στόχος, δεν μπορεί να «επενδυθεί» με άλλα, πολιτικά… γεγονότα.

 

Π. ΚΑΤΣΙΒΕΛΑΣ: ΑΣ ΜΗΝ ΕΠΕΝΔΥΟΥΜΕ
ΤΟ ΣΤΟΧΟ ΜΕ ΑΛΛΑ 
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
«Οι κοινωνίες έχουν εκφραστεί, όπως και οι Δήμοι και τα Δημοτικά Συμβούλια, που εκφράζουν την αγωνία της κοινωνίας όσον αφορά στη λύση του μεγάλου θέματος της διαχείρισης των απορριμμάτων.

katsivelas-400x273

Αυτή η συζήτηση πρέπει να τελειώσει εδώ, διότι το όφελος και το στόχο, δεν πρέπει να τον… επενδύουμε με άλλα πολιτικά γεγονότα που δεν είναι της παρούσης, χωρίς εμπόδια και παρεκκλίσεις, χωρίς να χάνουμε την ουσία, πρέπει να εστιάσουμε στη λύση», δήλωσε με νόημα ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας.

242 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply