ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δυναμικά ξεκίνησε ο τουρισμός στην Καλαμάτα με σχολικές εκδρομές!

0

Αυξημένη καταγράφεται ήδη, η επισκεψιμότητα στη Μεσσηνία και ειδικότερα στην Καλαμάτα, με τους οιωνούς, ιδιαίτερα ευοίωνους για το φετινό καλοκαίρι! Αυτές τις ημέρες, η μεσσηνιακή πρωτεύουσα, έχει πλημμυρίσει εφηβικές φωνές, στο πλαίσιο των σχολικών εκδρομών, με πολλούς μαθητές Λυκείων απ’ όλη τη χώρα, να επιλέγουν την Καλαμάτα, για την καθιερωμένη πολυήμερη, ετήσια εκδρομή τους. Τα παιδιά, καταναλώνουν και πάνω απ’ όλα, μεταφέρουν τις εντυπώσεις τους από την πόλη και τις ομορφιές της, σε μικρούς και μεγάλους, αποτελώντας έτσι μια πολύ καλή – ζωντανή, διαφήμιση. Μάλιστα, σήμερα το πρωί, κάποιους από αυτούς, θα υποδεχθεί στο Πνευματικό Κέντρο της πόλη, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας.
Στην ίδια κατεύθυνση και η συμμετοχή χιλιάδων μαθητών και εκπαιδευτικών, στο 6ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, που εξελίσσεται με επιτυχία στην Αρχαία Μεσσήνη και ρίχνει αυλαία την Πέμπτη.
Η Μεσσηνία, αποτελεί πλέον προορισμό και μετά την ανάπτυξη της Costa Navarino, ο τουρισμός έχει αναπτύξει μια ιδιαίτερη δυναμική! Καθοριστικός παράγοντας, οι πολλές συνδέσεις σε αρκετές χώρες τους εξωτερικού και οι απευθείας συνδέσεις με Θεσσαλονίκη και Αθήνα και η ολοκλήρωση του εθνικού δρόμου Τρίπολη – Καλαμάτα.
Κάθε άλλο από τυχαίο άλλωστε, είναι το δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times που κάνει λόγο για αυξημένη ζήτηση για καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα, σύμφωνα με το μεγάλο τουριστικό οργανισμό Tui, που καταγράφει μία περαιτέρω στροφή από την Τουρκία, η οποία είχε ήδη συρρικνωθεί πέρυσι ως τουριστικός προορισμός.  «Όπως και στη χειμερινή σεζόν, η χαμηλότερη ζήτηση για τη Βόρεια Αφρική και την Τουρκία αντισταθμίζεται από την υψηλότερη ζήτηση για άλλους προορισμούς, όπως τη Δυτική Μεσόγειο και την Καραϊβική», ανέφερε o Tui, προσθέτοντας ότι οι πελάτες, θέλουν να αποφύγουν την πολιτική αβεβαιότητα και τις τρομοκρατικές απειλές σε προορισμούς, όπως η Τουρκία, η Τυνησία και η Αίγυπτος.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΡΩΣΟΙ
ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΦΕΤΟΣ
Παράλληλα, σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Έκθεσης MITT 2017, στην οποία συμμετείχε με περίπτερο και διακρίθηκε, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, περισσότεροι Ρώσοι «ψηφίζουν» φέτος Ελλάδα για διακοπές και σπεύδοντας μάλιστα, να κάνουν έγκαιρα κρατήσεις καταλυμάτων για την ερχόμενη θερινή περίοδο, διπλασιάζοντας τον αριθμό των προκρατήσεων κατά τους πρώτους μήνες του έτους. Το γεγονός αυτό, επιβεβαιώνεται και από τις μετρήσεις τουριστικών διαδικτυακών πλατφορμών αναφορικά με τις αναζητήσεις διακοπών, οι οποίες αυτή τη στιγμή, εμφανίζουν το τουριστικό ρεύμα προς Ελλάδα να κινείται αυξητικά, τουλάχιστον κατά 20% δημιουργώντας την προσδοκία, ο αριθμός των τουριστών να ξεπεράσει το 1.000.000, όπως ανακοινώνει το Γραφείο ΕΟΤ Ρωσίας.

 

310 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply