ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πασχαλινό παζάρι στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας από το “Χαμόγελο του Παιδιού”

0

Περισσότερα από 1.200.000 παιδιά, έχει βοηθήσει στα 21 χρόνια λειτουργίας του, ο μη κερδοσκοπικός, εθελοντικός οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Το «Χαμόγελο» ξεκίνησε ως επιθυμία του 10χρονου Ανδρέα Γιαννόπουλου, ο οποίος λίγο πριν χάσει τη μάχη για τη ζωή, αποτύπωσε στο ημερολόγιό του, το παιδικό αυτό όραμα.
Το όνειρο του Ανδρέα πήρε μορφή με το πρώτο Σπίτι για τα παιδιά που ξεκίνησε να λειτουργεί λίγους μήνες μετά, φτάνοντας σήμερα να είναι ένας Οργανισμός το έργο του οποίου έχει ξεπεράσει κάθε φαντασία και να αποδεικνύει σε όλους μας το μεγαλείο που μπορεί να επιτευχθεί, όταν οι άνθρωποι ενώνουν τις δυνάμεις τους για έναν κοινό σκοπό -ακριβώς όπως είχε προβλέψει ένα 10χρονo παιδί.
Μέσα από τον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με τη βοήθεια μικρών και μεγάλων εθελοντών καθώς και των εργαζομένων του, υποστηρίζονται 365 ημέρες το χρόνο δεκάδες δράσεις για τη φροντίδα και την προστασία της σωματικής και της ψυχικής υγείας, αλλά και της ασφάλειας χιλιάδων παιδιών στην Ελλάδα που βρίσκονται σε κίνδυνο.
Στο πλαίσιο αυτής της σπουδαίας προσπάθειας και της επίτευξης του στόχου να μην υπάρξει ούτε ένα παιδί που να κινδυνεύει, μέχρι το Σάββατο, στο Πνευματικό Κέντρο της Καλαμάτας, πραγματοποιείται πασχαλινό παζάρι, με τα έσοδα να διατίθενται στην εξυπηρέτηση του ιερού αυτού σκοπού. Για το παζάρι που λειτουργεί από τις 9:30 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι και από τις 5:30 το απόγευμα έως τις 9 :30 το βράδυ, ενημέρωσε το κοινό η υπεύθυνη του εθελοντικού δημιουργικού εργαστηρίου του «Χαμόγελου του Παιδιού» στον Πύργο, Κέλλυ Σταυροπούλου.

koritsi-xam

«Μπορεί κανείς να βρει, διάφορα πασχαλινά είδη και κατασκευές που μπορεί να αγοράσει ενισχύοντας τις δράσεις του Συλλόγου», επεσήμανε η κα Σταυροπούλου και επεσήμανε πως «είμαστε εδώ με διάφορες δράσεις προκειμένου να στηρίξουμε τα παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο».

Leave a Reply