ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Προσοχή στη νέα τηλεφωνική απάτη που με ένα «ναι» μπορεί να σας χρεώσουν υπέρογκα ποσά!!!

0

Τα πλοκάμια της και στην Ελλάδα, φέρεται να έχει απλώσει μια νέα τηλεφωνική απάτη, σύμφωνα με την επιτροπή ομοσπονδιακών επικοινωνιών (FCC) των ΗΠΑ. Η νέα απάτη αυτή, είναι τόσο… επικίνδυνη, όσο και εύκολη, καθώς βασίζεται στη απλή εκτέλεση της. Φαίνεται να είναι εξαιρετικά «κερδοφόρα» γι’ αυτούς που την έστησαν και να κοστίζει σημαντικά χρηματικά ποσά στα θύματά της, που αρκεί να κάνουν το λάθος να πουν τη λέξη «ναι» («yes»).
Η επιτροπή προειδοποιεί τους πολίτες πως σε περίπτωση που απαντήσουν σε τηλεφωνική κλήση και κάποια στιγμή ακούσουν να τους ρωτάνε «με ακούς;» («Can you hear me?») εκείνοι θα πρέπει να απαντήσουν «όχι» ή ακόμη να καλύτερα να τερματίσουν την κλήση.
Σε αντίθετη περίπτωση, εάν δηλαδή κάποιος απαντήσει «ναι» -στην ηχογραφημένη φωνή που ακούει στη γραμμή- οι απατεώνες θα έχουν πλέον στη διάθεσή τους τη φωνητική υπογραφή του θύματός τους, η οποία μπορεί να αντικαταστήσει- βάσει νομοθεσίας- την κανονική υπογραφή. Με τη χρήση αυτής τη φωνητικής υπογραφής που οι δράστες ηχογραφούν, μπορούν στη συνέχεια να εμφανιστούν ως τα θύματά τους και να προχωρήσουν σε χρεώσεις σε βάρος τους, μέσω τηλεφώνου.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της FCC οι απατεώνες που καλούν, εμφανίζονται ως εκπρόσωποι οργανισμών που παρέχουν υπηρεσίες και μπορεί να γνωρίζουν το πρόσωπο που λαμβάνει την κλήση.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ
ΣΕ… 
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΛΗΣΗ!

Η FCC έδωσε μερικές συμβουλές που ισχύουν για όλους μας.

  • Μην απαντάτε σε κλήσεις από άγνωστο τηλεφωνικό αριθμό. Αφήστε να «απαντήσει» ο τηλεφωνητής
  • Εάν απαντήσετε και αυτός που σας κάλεσε σας ζητήσει να πατήσετε κάποιο κουμπί στο τηλέφωνο για να μην λαμβάνετε πλέον τέτοιες κλήσεις, τερματίστε την κλήση αμέσως. Πολλοί απατεώνες χρησιμοποιούν αυτό το τρικ για να αναγνωρίσουν και στη συνέχεια να στοχοποιήσουν τα θύματά τους
  • Εάν λάβετε μια ύποπτη κλήση, σημειώστε το τηλέφωνο από το οποίο σας κάλεσαν και προχωρήστε σε καταγγελία για να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα
  • Ρωτήστε τον τηλεφωνικό σας πάροχο εάν διαθέτει υπηρεσία που μπλοκάρει ύποπτες κλήσεις.

470 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply