ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στον Ταΰγετο!

0

Σε στάχτη μετέτρεψε 30 στρέμματα δασικής έκτασης η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, νωρίς το μεσημέρι, στην περιοχή Πλατανάκι του Ταϋγέτου κοντά στη Δήμιοβα. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, που άργησε να τεθεί υπό έλεγχο λόγω της έντασης του αέρα, ρίχτηκαν στη μάχη 8 οχήματα από την Καλαμάτα και 2 από τη Σπάρτη και την Τρίπολη και 20 περίπου πυροσβέστες. Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο σημείο είχε καεί και στις μεγάλες πυρκαγιές του 2007 με το φόβο αυτή τη φορά να είναι έντονος, καθώς οι καπνοί ήταν ορατοί από διάφορα σημεία της Καλαμάτας. Χθες βράδυ, στην περιοχή παρέμειναν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, προκειμένου να διασφαλιστεί η μη αναζωπύρωση του μετώπου, ενώ από το Σώμα, λόγων των αρκετών φωτιών που έχουν ήδη εκδηλωθεί, εκδόθηκε ανακοίνωση για την ενημέρωση του κοσμου.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟ
ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ
Η Πυροσβεστική, αποδίδει πολλές από τις πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί τελευταία, στο μη καθάρισμα χτημάτων μετά το μάζεμα των ελιών και καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί, όταν εκτελούν τέτοιου είδους δραστηριότητες και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
Ειδικότερα, στην ανακοίνωση που υπογράφει ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος,  δεν θα πρέπει να εκτελούν τέτοιου είδους εργασίες κοντά σε δασικές εκτάσεις, χαράδρες, λόγγους και πλαγιές λόφων, όταν πνέουν ισχυροί άνεμοι και να είναι εφοδιασμένοι με νερό για να σβήνουν τις εστίες καύσης των υπολειμμάτων. Τέλος, ο διοικητής ενημερώνει ότι το κάψιμο των κλαριών, επιφέρει άμεσες οικονομικές κυρώσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και ποινικές κυρώσεις που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία.

 

Leave a Reply