ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πυκνώνουν οι γραμμές της Κεντροαριστεράς και στη Μεσσηνία

0

Στο να ξαναχτιστεί από τη βάση, μια δυνατή προοδευτική παράταξη, με εκπροσώπηση των «μη προνομιούχων της νέας εποχής» και την «αναδόμηση της μεσαίας τάξης», ζήτησε από την Καλαμάτα σε ειδική εκδήλωση για την Κεντροαριστερά, ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Ξεκαλάκης, ο οποίος συμμετείχε στην εκδήλωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, χθες στο Rex με μεγάλη συμμετοχή μελών του ΠΑΣΟΚ και φίλων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Παρών και ο πρώην υπουργός Φίλιππος Σαχινίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων επεσήμανε ο αυτοπροσδιορισμός των δυνάμεων του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού αποτελεί προϋπόθεση για την ιδεολογική και πολιτική ηγεμονία του, στο χώρο που ανήκει ιστορικά. Στο Συνέδριο που πρέπει άμεσα να γίνει αναφέρθηκε ο διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, που διετέλεσε επιστημονικός διευθυντής στο ΙΣΤΑΜΕ, εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γιώργος Σιακαντάρης, ο οποίος ωστόσο παραδέχτηκε πως οι «ταυτότητες» πρέπει να μείνουν στην άκρη και να πάνε όλοι από κοινού, ως εκπρόσωποι της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και να επιστρέψουν στον κόσμο των ιδεών.

pasko

«Πως θα γίνει το Συνέδριο; Να το μετατρέψουμε από τακτικισμών, σε Συνέδριο ιδεών, για το πώς πρέπει να υλοποιηθούν οι συμμαχίες μας. Το ΠΑΣΟΚ ψήφισε τα  μνημόνια, γιατί έβαλε ως πρώτιστο στόχο του και καθήκον, παρότι ήξερε ότι θα χάσει την κοινωνία, να κρατήσει τη χώρα στο ευρώ. Και ήρθαν μερικοί λαϊκιστές που έλεγαν στο λαό, πως αυτοί είναι προδότες, πως έχουν λεφτά και δεν τα δίνουν και πως αυτοί  θα τα κατάφερναν βαρώντας τους ζουρνάδες…», επεσήμανε ο κ. Σιακαντάρης, ο οποίος εξήγησε γιατί «δικαιολογεί» όσους πίστεψαν… λαϊκιστές! «Οι άνθρωποι αισθάνονται ανασφαλείς, βλέπουν πως το αύριο είναι χειρότερο από το χθες, γι’ αυτό και ο λαϊκισμός δεν είχε απήχηση πριν χρόνια. Κι εμείς απορρίπτουμε το λαϊκισμό, αλλά όχι και τις αγωνίες των ανθρώπων για το μέλλον τους», ανέφερε, ενώ σημαντικές ήταν και οι αναφορές του Τ. Αναστόπουλου.

ΟΡΑΤΟΣ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ… ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ
ΩΣ ΚΑΘΕΣΤΩΣ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ
«Η χώρα μας περνάει τη δυσκολότερη περίοδο του δημοκρατικού της βίου τα τελευταία 50 χρόνια και έχει τη χειρότερη κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση που δεν ενδιαφέρεται να λύσει τα προβλήματα, καθώς όλα λιμνάζουν, καθυστερούν και αναβάλλονται, αφού δεν έχει σχέδιο, μέθοδο και στρατηγική, με αποτέλεσμα όλα να γίνονται με προχειρότητα και να εξαντλείται σε τακτικισμούς που αποβλέπουν στη διατήρησή της στην εξουσία με κάθε κόστος! Για μερικούς στην πλειοψηφία, το ζητούμενο δεν είναι η διακυβέρνηση, αλλά η δημιουργία των όρων που θα της επιτρέψουν να επιβληθεί ως καθεστώς στην κοινωνία.

Leave a Reply