ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στα χαρακώματα οι δήμαρχοι για τις αλλαγές στο… SURVIVOR τους στέλνει ο Σκουρλέτης!

0

Στο.. κόκκινο για μια ακόμη φορά η σχέση των δημάρχων, των «γαλάζιων» κυρίως, με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, αναφορικά με τις επικείμενες αλλαγές στον Καλλικράτη. Η όξυνση των σχέσεων, αποτυπώθηκε στην έντονη αντιπαράθεση που υπήρξε στο υπουργείο Εσωτερικών μεταξύ του Πάνου Σκουρλέτη και  ορισμένων δημάρχων, οι οποίοι μάλιστα, τον κατέγραψαν με τα κινητά τους τηλέφωνα όταν αποχώρησε βλέποντας τον όγκο της αντιπροσωπείας, καθώς όπως είπε, είχε συμφωνηθεί να γίνει συνάντηση μόνο με το προεδρείο της ΚΕΔΕ. Τη «συμφωνία» αυτή βέβαια, διέψευσε η Κεντρική Ένωση Δήμων, η διοίκηση της οποίας αργότερα, όταν απεστάλη από το υπουργείο το πολυνομοσχέδιο, στο οποίο εμπεριέχονται και οι πολυαναμενόμενες ρυθμίσεις για τις αντιμισθίες των αντιδημάρχων και τις αποζημιώσεις των δημοτικών συμβούλων, έριξε τους τόνους.

ΕΝ ΕΞΑΛΛΩ Ο ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΠΡΙΝ
ΣΤΑΛΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ στην πρωτομιλία του σήκωσε τους τόνους εναντίον του υπουργού Εσωτερικών, με δημάρχους της παράταξής του να ζητούν ακόμη και την παραίτηση του υπουργού, ο κ. Πατούλης, μόλις παρέλαβε το πολυνομοσχέδιο, άλλαξε ύφος και έκανε λόγο «ένδειξη καλής θέλησης» του υπουργείου προς την ΚΕΔΕ, ενώ μίλησε για «ατυχές γεγονός» και κάλεσε τον κ. Σκουρλέτη να συμμετάσχει στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης, ζητώντας ωστόσο, συναντήσεις με τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

ΓΙΑ ΤΕΧΝΗΤΗ ΕΝΤΑΣΗ ΜΙΛΑΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ
ΚΑΙ… ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΟΥΛΗ SURVIVOR!
Μετά από το… θερμό επεισόδιο το υπουργείο Εσωτερικών κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη για δημιουργία τεχνητής έντασης στις σχέσεις της ΚΕΔΕ με την κυβέρνηση «για να γίνει το χατίρι της ΝΔ». «Ο κ. Πατούλης θέλησε να πρωταγωνιστήσει, για άλλη μια φορά, σε ένα επικοινωνιακό σόου δημιουργώντας συνθήκες οι οποίες δεν επέτρεψαν να γίνει κανενός είδους συζήτηση, αν και καταβλήθηκε κάθε προσπάθεια από την πλευρά του υπουργείου», τονίζει το υπουργείο που έκανε λόγο για τεχνητή ένταση. «Δεν τιμά τον θεσμικό ρόλο του κ. Πατούλη η προσπάθειά του να δημιουργήσει τεχνητή ένταση στις σχέσεις της ΚΕΔΕ με την κυβέρνηση. Διαδικασίες που έχουν γίνει σεβαστές από όλους μέχρι σήμερα, ιδιαίτερα από τους φορείς των εργαζομένων, αγνοήθηκαν προκειμένου να κυριαρχήσουν -μπροστά στις κάμερες κινητών τηλεφώνων- οι κραυγές».
Σύμφωνα με το υπουργείο, «αν ο κ. Πατούλης θέλει να συμμετάσχει σε reality, υπάρχει το «Survivor» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ με την πολύ υψηλή τηλεθέαση ή το «X- Factor’». Ωστόσο, η τηλεοπτική ψυχαγωγία δεν μπορεί να συγχέεται με τον θεσμικό διάλογο και την ουσιαστική συζήτηση, καθώς ευνοεί τους «μονολόγους» και τον φθηνό εντυπωσιασμό. Κι όλα αυτά, για να γίνει το χατίρι της Νέας Δημοκρατίας στο πλαίσιο της αντιπολιτευτικής τακτικής της. Κρίμα!», καταλήγει το υπουργείο.


ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΕΔΕ
Στο… ενδιάμεσο των εξελίξεων δόθηκε έκτακτη συνέντευξη Τύπου και εκδόθηκε ψήφισμα από την ΚΕΔΕ, στο οποίο γίνεται λόγο για απαξιωτική στάση από πλευράς υπουργείου.
«Η άρνηση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη να συναντηθεί με την αντιπροσωπεία  των δημάρχων από όλη την Ελλάδα, που συμμετείχαν στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, αποδεικνύει ότι δεν επιθυμεί  τον ουσιαστικό διάλογο για την Μεταρρύθμιση της Αυτοδιοίκησης.
Ο Πάνος Σκουρλέτης δε γύρισε την πλάτη στην ΚΕΔΕ, αλλά τις τοπικές κοινωνίες και τους πολίτες που ως αιρετοί εκπροσωπούμε.
Καταδικάζουμε τη στάση του η οποία είναι προσβλητική και απαξιωτική, απέναντι στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η μεταρρύθμιση του Κράτους είναι εθνική υπόθεση, γι΄ αυτό και εμείς ως αυτοδιοίκηση έχουμε ιστορική ευθύνη να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.
Καλούμε τον πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλία ο ίδιος προκειμένου να προχωρήσει ο διάλογος στη βάση όμως συγκεκριμένων και επεξεργασμένων κυβερνητικών προτάσεων.
Η Μεταρρύθμιση για την αλλαγή του Κράτους, της Δημόσιας Διοίκησης και της Αυτοδιοίκησης δεν μπορεί να περιμένει. Η ΚΕΔΕ έχει ανταποκριθεί έγκαιρα. Με συνέπεια έχει καταθέσει συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις.  Ενωμένη η Αυτοδιοίκηση προχωρά μπροστά, για την Ελλάδα που μας ενώνει, για την Ελλάδα της ανάπτυξης.
Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Δ.Ε., αποτελεί την αφετηρία ενός αγώνα που στο τέλος του θα βρει την Αυτοδιοίκηση πιο ισχυρή.
Μαζί με τους πολίτες και τους εργαζόμενους μας θα διεκδικήσουμε δυναμικά ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα μας. Η Ελλάδα είναι πάνω από όλα».

197 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply