ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

20.000 παιδιά και εκπαιδευτικοί με σχολικές εκδρομές στην Καλαμάτα

0

Περίπου στις 20.000, αναμένεται να ανέλθει ο αριθμός των μαθητών Λυκείων απ’ όλη τη χώρα και των συνοδών εκπαιδευτικών, οι οποίοι θα επισκεφθούν την Καλαμάτα, στο πλαίσιο των καθιερωμένων πολυήμερων σχολικών εκδρομών.
Χθες, μαθητές της Β΄ τάξης του 3ου Λυκείου Ηλιούπολης, ήρθαν στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα τριήμερη εκδρομή, με το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, εκπλήσσοντάς τους, να τους καλωσορίζει σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης. paoΟ κ. Νίκας, ευχαρίστησε τα παιδιά που συνεισφέρουν οικονομικά, επισημαίνοντάς τους πως η Καλαμάτα, είναι μια ενδιαφέρουσα πόλη, ανερχόμενη μέσα στην κρίση. «Είμαστε μια πόλη όπου λειτουργούν 100 σχολεία στα οποία φοιτούν 13.000 παιδιά, είμαστε μια νεανική πόλη», ανέφερε ο δήμαρχος χαρακτηριστικά και συνέχισε, ενημερώνοντάς τους, για τον ιδιαίτερο αυτό προορισμό, καθώς σε τέτοιον έχει ήδη αναδειχθεί η μεσσηνιακή πρωτεύουσα. «Η πρόσβαση στην Καλαμάτα είναι πλέον ευκολότερη, καθώς από την Αθήνα μέσω του νέου αυτοκινητοδρόμου σε 2 ώρες βρίσκεται κανείς εδώ, ενώ υπάρχει και αεροπορική σύνδεση, με την πόλη να συνδέεται με 22 ευρωπαϊκές περιοχές, αρκετών χωρών», δήλωσε  δήμαρχος, ο οποίος ευχήθηκε στα παιδιά να έχουν καλή πορεία στη ζωή τους και να διαλέξουν το επάγγελμα που αγαπούν.
Παράλληλα, δήλωσε πως σε ότι χρειαστούν θα είναι δίπλα τους και ευχήθηκε καλή διαμονή, ζητώντας τους να επισκεφθούν εκ νέου την Καλαμάτα στο μέλλον, με τους γονείς τους και διαβεβαιώνοντάς τους, πως η πόλη θα γίνεται όλο και πιο όμορφη, αφού αποτελεί ήδη ένα σπουδαίο προορισμό.

ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Οι μαθητές, στους οποίους προσφέρθηκαν από υπαλλήλους του Δήμου Καλαμάτας χάρτες της πόλης και κάρτες με αξιοθέατα, τουριστικές πληροφορίες και κεράσματα, άκουσαν με προσοχή το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα και δήλωσαν την ικανοποίησή τους από την επιλογή της πόλης, τονίζοντας πως σίγουρα θα… επιστρέψουν. «Εμείς στην οικογένειά μας έχουμε και γνωστούς στη Μεθώνη, μας αρέσει πολύ και θα ξανάρθουμε», ανέφερε ένας από τους μαθητές, ενώ πως η πόλη είναι πολύ όμορφη και θα ξαναέρθει δήλωσε ένας συμμαθητής του, για να μιλήσει με τα καλύτερα λόγια και ένα τρίτο παιδί, ο Λέανδρος – Θωμάς Νικολάρης. «Η Καλαμάτα, είναι καταπληκτική, πολύ όμορφη! Βλέπω ποδηλατοδρόμους που στην Αθήνα δεν υπάρχουν, πολλά μαγαζιά και πολύ κόσμο! Εγώ έρχομαι πρώτη φορά και μ’ αρέσει πολύ, είναι πολύ όμορφη και για παιδιά και για μεγάλους και σίγουρα θα ξανάρθουμε. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα και θα προτείνω σε φίλους και γνωστούς να έρθουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λέανδρος – Θωμάς, ενώ στην ίδια κατεύθυνση, κινήθηκαν και οι δηλώσεις του εκπροσώπου των συνοδών εκπαιδευτικών. «Ήρθαμε τριήμερη εκδρομή με τη Β΄ Λυκείου στην πόλη σας και έχω να πω πως είναι πάρα πολύ όμορφη, περάσαμε και από τη Μεσσήνη, ενώ θα επισκεφτούμε την Πύλο και τη Μεθώνη που πιστεύουμε πως θα είναι πολύ όμορφες. Χαιρόμαστε για την υποδοχή και ελπίζουμε να ξανάρθουμε», δήλωσε ο καθηγητής Πληροφορικής Χρήστος Γαντζούδης, ο οποίος επεσήμανε πως την Καλαμάτα, επέλεξαν τα ίδια τα παιδιά! kathhghsths«Αφήσαμε τα παιδιά να ψηφίσουν, να επιλέξουν αυτά μια πόλη και επέλεξαν την Καλαμάτα. Έχουν ακούσει καλά λόγια για την πόλη και περιμένουμε να δούμε ακόμη περισσότερα, ενώ από τη φιλοξενία και τους ανθρώπους, είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι», ανέφερε ο κ. Γαντζούδης, ενώ από τα παιδιά ζητήθηκε να συμπληρώσουν ερωτηματολόγιο αξιολόγησης της πόλης ως τουριστικού προορισμού, στο οποίο μπορούσαν να αναφέρουν και προβλήματα που πιθανώς εντόπισαν ή αντιμετώπισαν.
Παρούσα στην υποδοχή ήταν και η αντιδήμαρχος Παναγιώτα Ντίντα, η οποία με τη σειρά της ευχαρίστησε τους μαθητές και επεσήμανε πως όπου είναι εφικτό, θα πραγματοποιηθούν αντίστοιχες εκδηλώσεις. «Παρόμοιες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και για άλλα σχολεία, εφόσον μπορέσουν να εντάξουν στο ήδη διαμορφωμένο πρόγραμμά τους την ειδική αυτή εκδήλωση. Προσφέραμε παραδοσιακά προϊόντα και χυμούς, τους δώσαμε πληροφοριακό υλικό, ώστε να κάνουμε πιο εύκολη τη διανομή τους», δήλωσε η κα Ντίντα και συνέχισε. «Ήδη έχουν επισκεφθεί την πόλη και την ευρύτερη περιοχή εκατοντάδες μαθητές στο πλαίσιο των σχολικών εκδρομών, ενώ ο συνολικός αριθμός των επισκεπτών αυτής της κατηγορίας αναμένεται να ξεπεράσει τις 20.000».

Leave a Reply