ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μονόδρομος για τη διαχείριση των σκουπιδιών ο διαγωνισμός της Περιφέρειας υποστηρίζει ο δήμαρχος Καλαμάτας!

0

Στο επίκεντρο της επικαιρότητας και κυρίως του ενδιαφέροντος των αυτοδιοικητικών και των πολιτών, εξακολουθεί να βρίσκεται το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου, ειδικά μετά τη σχετική επίκαιρη επερώτηση βουλευτών της ΝΔ στη Βουλή. Στο θέμα, δηλώνοντας σε όλους τους τόνους πως η λύση που προωθείται από την Περιφέρεια, είναι μονόδρομος, αφήνοντας και πολιτικές αιχμές, αναφέρθηκε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, κάνοντας λόγο για υπόγειες διαδρομές, ίντριγκες και κόντρες. «Το θέμα των σκουπιδιών είναι 30 χρόνια στην επικαιρότητα, γιατί το πολιτικό σύστημα δε θέλησε να αντιμετωπίσει το ζήτημα αυτό, διότι δε θέλησε να συνεννοηθεί στα στοιχειώδη. Το 2013, η τότε κυβέρνηση μπορούσε να καταργήσει το διαγωνισμό. Αντίθετα, τον επαίνεσε! Τα λόγια «κρέμονται» ακόμα στο διαδίκτυο, με τέσσερις – πέντε υπουργούς που παραβρέθηκαν στην Τρίπολη. Το 2015, η σημερινή κυβέρνηση μπορούσε να καταργήσει το συγκεκριμένο διαγωνισμό, ο οποίος μάλιστα έχει εγκριθεί και από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Και η μία κυβέρνηση μπορούσε να τον σταματήσει και η άλλη και το έργο να έχει επαναδημοπρατηθεί. Αυτή τη στιγμή έχουμε μόνο ένα διαγωνισμό, εγκεκριμένο από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Με προβλήματα; Με προβλήματα! Έχει υψηλό κόστος; Έχει υψηλό κόστος! Αυτό, όμως, μπορούσε να έχει αντιμετωπιστεί έγκαιρα.Τι έχουμε εκτός από αυτόν σήμερα; Απολύτως τίποτα! Και το ενδεχόμενο να γεμίσει η Πελοπόννησος σκουπίδια είναι ορατό – και η Καλαμάτα και οι άλλες πόλεις και τα χωριά», δήλωσε με νόημα ο Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος απάντησε και στο ερώτημα αναφορικά με την τοπική διαχείριση.
«Ως δήμαρχος, από το 2011 μιλώ για το συγκεκριμένο θέμα, για τις δυσκολίες που έχει ο συγκεκριμένος διαγωνισμός, για το κόστος, το οποίο ήταν υψηλότατο. Όμως δεν προτάθηκε κάτι άλλο στην πορεία, απολύτως τίποτα! Και μιλάμε για τοπικές διαχειρίσεις… Τοπική διαχείριση πήγαμε να κάνουμε εδώ στο Βαλτί και στο Παλιοροβούνι. Τι προχώρησε; Το μόνο που συνέβη είναι πως ξοδεύτηκαν χρήματα – και μάλιστα πάρα πολλά – για τη σύνταξη των μελετών.
Εγώ στηρίζω το συγκεκριμένο διαγωνισμό γιατί δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Μπροστά στο κόστος να γεμίσουμε σκουπίδια, οποιοδήποτε άλλο κόστος είναι μικρό. Αν υπήρχε πολιτική βούληση, προφανώς θα είχαμε άλλα αποτελέσματα. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση!», τόνισε ο δήμαρχος Καλαμάτας, ο οποίος επεσήμανε πως ο μόνος τρόπος να λυθεί το θέμα, είναι η συνεννόηση!

 

Leave a Reply