ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αποκαλύψεις – φωτιά για το ρόλο της «Ελευθερίας»! (Βίντεο)

0

Για πολιτικό στημένο σενάριο μέσω της δίκης, έκαναν λόγο στην απολογία τους στο Τριμελές Εφετείο της Καλαμάτας, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης και η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, οι οποίοι «έκατσαν στο σκαμνί», μετά από μήνυση του εκδότη της εφημερίδας «Ελευθερία» Ντίνου Πλεμμένου, αναφορικά με τις δημοσιεύσεις διακηρύξεων την περίοδο 2011 -2012. Ο κ.Πλεμμένος κατηγορεί  την Περιφέρεια για ανισοκατανομή, με το Τριμελές Πλημμελειοδικείο, να επιβάλλει σε Τατούλη και Νικολάκου στον πρώτο βαθμό, ποινή φυλάκισης 12 μηνών με ανασταλτικό χαρακτήρα και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για το αντίστοιχο διάστημα.
Χθες στο Εφετείο γράφηκε… ένα ακόμη επεισόδιο, με την συνέχιση της εκδίκασης της έφεσης του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και της αντιπεριφερειάρχη Ντίνας Νικολάκου, το οποίο θα συνεχιστεί την Πέμπτη 28 Απριλίου, καθώς η διαδικασία διεκόπη.
Ο περιφερειάρχης αρχικά, θέλησε να ξεκαθαρίσει απόλυτα τη θέση του σημειώνοντας πως σέβεται τις αποφάσεις της δικαιοσύνης και δεν ασκεί κριτική σε αυτές, τονίζοντας ωστόσο ότι «…οι κατήγοροι θέλουν να μετατρέψουν το δικαστήριο, σε ένα πολιτικό δικαστήριο» και επισημαίνοντας πως δεν προκύπτει πως υπήρχε καμία αρμοδιότητα του ιδίου για τις δημοσιεύσεις ή δόλος στις πράξεις του, αφού στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καν ουσιαστική οικονομική ζημία για την εφημερίδα. «Δε φαντάζομαι πως κινδυνεύει η βιωσιμότητα μιας επιχείρησης από 1.000 ή 2.000 ευρώ  όταν την ίδια στιγμή κάνει τζίρο πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ. Πιθανόν να χρησιμοποιεί το στοιχείο αυτό για να κάνει περικοπές στο προσωπικό…», συμπλήρωσε.

 

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΗΘΕΛΕ
ΝΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΕΙ…

«Αν ήθελα να χειραγωγήσω δεν θα μπορούσα να το κάνω χωρίς έγγραφα; Εγώ είμαι απέναντι σε τέτοιες πολιτικές», κατέθεσε ο κ. Τατούλης και συνέχισε. «Είμαι πάρα πολλά χρόνια στο δημόσιο βίο και μπορώ να  κρίνω το πολιτικό γεγονός και τον πολιτικό εκβιασμό, που μπορεί να συντελείται ανά πάσα στιγμή», ανέφερε ο περιφερειάρχης, ο οποίος σε αρκετά σημεία της κατάθεσής του, στάθηκε στον τότε αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μαλαπάνη, ο οποίος ήταν μάρτυρας κατηγορίας.

 

Η… ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ
ΓΕΡΟΝΤΩΝ, Η ΣΤΑΣΗ
ΠΛΕΜΜΕΝΟΥ ΚΑΙ
Η ΛΑΣΠΗ…
«Όταν επέλεξα τον κ. Μαλαπάνη στη θέση του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας είδα εξαρχής μια διαφαίνουσα συμπεριφορά… Τότε η εφημερίδα είχε πρωτοσέλιδο “επέστρεψαν οι γέροντες”.  Είδα τον  κ. Πλεμμένο να θέλει να έχει λόγο στις πρωτοβουλίες που παίρναμε…», ανέφερε ο περιφερειάρχης και μίλησε επίσης, για προσπάθεια της εφημερίδας να τον θίξει πολιτικά, δημιουργώντας πρόβλημα και στο νομό, αναφερόμενος στην υπόθεση της καταπολέμησης των κουνουπιών, με την εφημερίδα να έχει κυκλοφορήσει με πρωτοσέλιδο. «Ο ιός του Νείλου απειλεί τη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο». «Τι άλλο είχα στα χέρια μου, από το να προσφύγω με μηνυτήρια αναφορά για να μπορέσω να ισορροπήσω τα πράγματα, απέναντι στους τουρίστες που έπαιρναν τηλέφωνο στα ταξιδιωτικά και τουριστικά γραφεία και ρωτούσαν εναγώνια, αν έχει παρουσιαστεί κρούσμα», τόνισε ο κ. Τατούλης, με τη Ντίνα Νικολάκου να αναφέρεται επίσης στο περιστατικό εκείνο. «Έχει πει ο περιφερειάρχης, όταν υπήρξε ένα σοβαρό ζήτημα λάσπης, γιατί ξέρετε για το θέμα με τον «ιό του Νείλου», ο κ. Πλεμμένος υπονοούσε ότι δεν εκτελούσε η Περιφέρεια καλά το πρόγραμμα της κουνουποκτονίας, λέγοντας εμμέσως στους πολίτες, ποιος ξέρει που πάνε τα λεφτά που δίνετε και μας τηλεφωνούσαν από μονάδες όπως η Costa Navarino με ανησυχία, παρόλο που δεν είχαμε ούτε υποψία, όχι μόνο κρούσμα», ανέφερε η Ντίνα Νικολάκου, για την οποία ο Ντίνος Πλεμμένος σύμφωνα με τον Πέτρο Τατούλη, φέρεται να είχε πει πως δεν την ήθελε αντιπεριφερειάρχη.

 

ΤΟ ΜΕΝΟΣ ΠΛΕΜΜΕΝΟΥ
ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ

Ο περιφερειάρχης επεσήμανε ότι ο κ. Πλεμμένος σε γεύμα που είχαν στην Αθήνα του είπε με νόημα πως “…δεν με ενδιαφέρει ποιους θα επιλέξεις, αλλά στη Μεσσηνία δεν θέλω αντιπεριφερειάρχη τη Νικολάκου”. Ο κ. Τατούλης  σημείωσε πως του προκάλεσαν έκπληξη τα όσα ο εκδότης της  “Ελευθερίας” του υποδείκνυε «…αλλά εγώ δεν δέχομαι συνδιοικήσεις ή χειραγώγηση».
Ο Πέτρος Τατούλης επίσης, αναφέρθηκε στο Χρήστο Μαλαπάνη, ο οποίος θα έπρεπε όπως είπε να είναι κατηγορούμενος. «Η ευθύνη για τη μη τήρηση της διαδικασίας των δημοσιεύσεων – εάν υπάρχει –  βαραίνει αυστηρά τον κ. Μαλαπάνη. Ο κ. Μαλαπάνης έπρεπε να είναι κατηγορούμενος γιατί είχε την ευθύνη… Όταν με ενημέρωσε και μου είπε “ότι υπάρχει ένα παράπονο από το φίλο σου τον Πλεμμένο” του είπα “δική σου είναι η ευθύνη επίλυσέ το”.
Στο θέμα αυτό στάθηκε και η Ντίνα Νικολάκου, η οποία επεσήμανε πως ο λόγος της παραίτησής του δεν είχε να κάνει με την «Ελευθερία» και τις δημοσιεύσεις όπως υποστήριξε στη μαρτυρία του, αλλά με το έργο του κόμβου του αεροδρομίου στην Καλαμάτα και τα όσα ο τότε αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας εισηγήθηκε στο ΠΕΣΥ, με το να περάσει ως επέκταση στη σύμβαση παραχώρησης με το «Μορέα». «Ο κ. Μαλαπάνης, που ήταν επιλογή του κ. Τατούλη να γίνει αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, έφυγε για συγκεκριμένο λόγο από την παράταξή μας και δεν παραιτήθηκε! Κρίμα που το είπε! Όταν παραιτηθείς από κάπου, πρέπει να το κάνεις για τους πολίτες και όχι γιατί μια εφημερίδα δεν πήρε 1.200 ευρώ! Λυπάμαι που το είπε αυτό, γιατί είναι ψέμα και πάνω απ’ όλα τον προσβάλει κι εγώ ήμουν υποψήφια με τον κ. Μαλαπάνη παλιότερα, όταν ήταν υποψήφιος νομάρχης και δε θέλω να βλέπω κάτι που πίστεψα να πέφτει τόσο χαμηλά», επεσήμανε με νόημα η θεματική αντιπεριφερειάρχης, η οποία στη διάρκεια της κατάθεσής της, επεσήμανε πως δε δέχεται καμία κατηγορία και ξέσπασε, δακρύζοντας. «Όπως είπε ο περιφερειάρχης, ο κ. Πλεμμένος δε με ήθελε για αντιπεριφερειάρχη και όπως είπε και ο ίδιος ο κ. Πλεμμένος, η εφημερίδα του δεν έκρινε κατάλληλο το Δημήτρη Δράκο. Είπε δηλαδή ο ίδιος ο κ. Πλεμμένος, ότι θέλει η εφημερίδα να επιλέγει! Δεν ήθελε τον κ. Δράκο, δεν ήθελε την κα Νικολάκου… Η εμπλοκή μου στη δίκη, είχε να κάνει καθαρά με μια προσπάθεια να κάτσω στο εδώλιο, δίπλα στον κ. Τατούλη! Είχα πάρα πολλά για να αντιδράσω, όμως δεν το επέλεξα, γιατί ο τρόπος που λειτουργούσα και θα λειτουργώ πάντα, δε θα καθιστούσε ποτέ, πιστευτές τις αναλήθειες που γράφονταν, όπως κι έγινε, γιατί το 2014, παρά τα όσα είχαν γραφτεί οι Μεσσήνιοι πολίτες επέλεξαν το συνδυασμό μας», ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης η οποία έδωσε στοιχεία για τις αναθέσεις και έκανε λόγο για ταπεινό κίνητρο.

 

ΕΙΝΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟ
ΤΟ  ΚΙΝΗΤΡΟ
«Για έναν άνθρωπο σαν κι εμένα που 15 χρόνια εδώ στη Μεσσηνία δίνω εξετάσεις στους πολίτες κάθε μέρα, με σεμνότητα και με αξιοπρέπεια, είναι ταπεινό το κίνητρο! Για 1.200 ευρώ που δεν πήρε ο κύριος και η κυρία Πλεμμένου, να είμαι είναι επί ενάμισι χρόνο πρωτοσέλιδο με τίτλο «στο σκαμνί η Νικολάκου». Πόσο διεστραμμένα σκέφτηκαν! Συνήθως αυτά που λέμε για τους άλλους, είναι αυτά που εμείς σκεφτόμαστε πρώτοι! Να φτάσουμε στο σημείο να σταματήσουμε μια εφημερίδα, να μην παίρνει 1.200 και 1.500 ευρώ; Ο περιφερειάρχης δηλαδή, γιατί εμένα δεν με αφορά αυτό και το ξέρουν στην εφημερίδα, γιατί είναι χρόνια που λειτουργεί και η κα Πλεμμένου το είπε όταν ρωτήθηκε, είπε πως είναι ευθύνη των υπηρεσιών. Αφού είναι ευθύνη των υπηρεσιών, γιατί απευθύνεται σε μένα, είμαι εγώ προϊστάμενη των υπηρεσιών; Και αφού πιστεύει, ότι είναι η Οικονομική Επιτροπή αυτοτελές όργανο, γιατί δεν απευθύνθηκε ποτέ με ένα έγγραφο, με ένα σοβαρό τρόπο; Έτσι επικοινωνούν οι θεσμοί μεταξύ τους, γιατί ο Τύπος, είναι τέταρτη εξουσία. Δεν μας κατηγορεί ένας πολίτης ή μια εταιρεία ότι την αδικήσαμε, μας κατηγορεί μια εξουσία, η οποία έχει μάθει από το παρελθόν να είναι πρώτη. Δεν ξέρω αν είναι πρώτη, αν βεβαιώνεται από τη γενική γραμματεία Τύπου αν είναι ή όχι πρώτη. Εγώ ξέρω να πω για την παρεμβατικότητα που θέλει να έχει στην πολιτική ζωή της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου που την έχει δείξει πάρα πολλές φορές. Μπορεί να γράφει ό,τι θέλει μια εφημερίδα, ξέρει γιατί το κάνει και κάποιες φορές το κάνει τόσο προκλητικά, που έρχονται οι ίδιοι οι πολίτες και σου λένε «μα τι γίνεται εδώ».

 

Ο ΠΛΕΜΜΕΝΟΣ
ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙ
ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟ
Η κα Νικολάκου μάλιστα, προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα, έδωσε μια ακόμη διάσταση στην υπόθεση επισημαίνοντας πως ο κ. Πλεμμένος,  ήθελε να είναι κάποιος δικός του άνθρωπος υποψήφιος. «Ο κ. Πλεμμένος ήθελε να βάλει κάποιον συγκεκριμένο σύμβουλο στην παράταξή μας και τηλεφωνούσε διαρκώς στον κ. Τατούλη και του έλεγε θα είναι και αυτός υποψήφιος και ο κ. Τατούλης του έλεγε «μα είναι ποτέ δυνατό, τα ψηφοδέλτια τα κάνει ο επικεφαλής, δεν τα κάνουν οι εκδότες». Το ότι δεν του δόθηκε η δυνατότητα από τον κ. Τατούλη να συνδιοικεί, όπως φανταζόταν τελείωσε η πορεία του κ. Δράκου και ότι ήταν να πάρει το πήρε από εκεί», τόνισε η Ντίνα Νικολακου, η οποία καταληκτικά επεσήμανε ότι «αρνούμαι στο σύνολο την κατηγορία για κάτι που δεν είχα ποτέ γνώση, ποτέ εμπλοκή, είτε αποφασιστική είτε εισηγητική! Σε κανένα απολύτως σημείο δεν είχα αρμοδιότητα! Αυτή η δίκη, είναι στημένη πολιτικά, καθώς όλη η δικογραφία, στηρίζεται σχεδόν σε μη δημόσια έγγραφα, έγγραφα μη πρωτοκολλημένα, που απαντώνται από άλλο mail από αυτά που αποστέλλονται, με διαφορετικές ημερομηνίες».

 

ΟΙ… ΛΟΓΟΙ ΤΗΣ
ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ
ΜΑΛΑΠΑΝΗ
Για τον κ. Μαλαπάνη θα πρέπει να αναφερθεί παράλληλα πως η κα Νικολάκου – αλλά και νωρίτερα ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Απ. Παπαφωτίου – υποστήριξαν πως ο λόγος της παραίτησής του δεν είχε να κάνει με την «Ελευθερία» και τις δημοσιεύσεις, όπως υποστήριξε στη μαρτυρία του, αλλά με το έργο του κόμβου του αεροδρομίου στην Καλαμάτα και τα όσα ο τότε αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας εισηγήθηκε στο ΠΕΣΥ, με το να περάσει ως επέκταση στη σύμβαση παραχώρησης με το «Μορέα».
Πέρα από τον κ. Παπαφωτίου αρκετή ώρα διήρκησε και η κατάθεση ως μάρτυρα υπεράσπισης των Τατούλη-Νικολάκου του αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Τάσου Χειβιδόπουλου που και αυτός όπως και ο πρώην θεματικός αντιπεριφερειάρχης μίλησε για το πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και την όλη διαδικασία στην οποία δεν εμπλεκόταν ή εμπλέκεται κάπου ο κ. Τατούλης ή κα Νικολάκου.

Leave a Reply