ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σεμινάριο Σκακιού και διάλεξη του διεθνή μαιτρ Ηλία Κουρκουνάκη

0

ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΣΙΜΟΥΛΤΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΜΑΙΤΡ ΗΛΙΑ ΚΟΥΡΚΟΥΝΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟ ΜΑΙΤΡ ΘΟΔΩΡΗ ΤΣΕΚΟΥΡΑ
9 ΚΑΙ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΣΚΑΚΙ ΤΟΥ Ν.Ο.Κ. ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΜΠΟΥΓΑ

Η “ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ σκέψη και η ανάπτυξη του χαρακτήρα” ένα σημαντικό θέμα που αφορά γονείς, παιδιά και εφήβους, αλλά και εκπαιδευτικούς και όλους όσοι ασχολούνται με τον ευαίσθητο τομέα της εκπαίδευσης /μάθησης θα αναλυθεί στο πλαίσιο μιας εξαιρετικά ενδιαφέρουσας διάλεξης από τον επαγγελματία δάσκαλο σκακιού, προπονητή, συγγραφέα σκακιστικών βιβλίων και παιδοψυχολόγο αλλά και διεθνή μαιτρ Ηλία Κουρκουνάκη.
Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Απριλίου στις 7 το απόγευμα στα εκπαιδευτήρια Μπουγά που συνδιοργανώνουν με το τμήμα σκάκι του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας «Ο Ποσειδών» την ιδιαίτερη αυτή εκδήλωση που στόχο έχει την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη των παιδιών και δύναται να ωφελήσει στην καθημερινή επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ γονέων – παιδιών ακόμη και εκπαιδευτικών με μια σκακιστική … «νότα»!
Η διάλεξη έχει ελεύθερη είσοδο, ενώ η διοργάνωση εκτός από την διάλεξη, η οποία θα φιλοξενηθεί στους χώρους των εκπαιδευτηρίων Μπουγά, περιλαμβάνει και αγώνα Σιμουλτανέ (17:30) από τον διεθνή μαιτρ Ηλία Κουρκουνάκη και τον ομοσπονδιακό μαιτρ Θοδωρή Τσεκούρα. Παράλληλα θα γίνει σεμινάριο για τους αθλητές και τις αθλήτριες του σκακιστικού τμήματος του ΝΟΚ, το οποίο θα συνεχιστεί και την Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου, στις εγκαταστάσεις του ΝΟΚ.
Εξίσου σημαντική είναι η πρόθεση του συλλόγου να τιμήσει έναν συντοπίτη μας επιχειρηματία και πρωτίστως άνθρωπο που δεν σταματά να στηρίζει και να προσφέρει στον αθλητισμό και στην ζωή της Μεσσηνίας. Ο λόγος για τον Στάθη Καρέλια και βεβαίως την οικογένεια Καρέλια που εμπράκτως ουκ ολίγες φορές έχουν στηρίξει και συνεχίζουν να στηρίζουν εκδηλώσεις όπως αυτές, οι οποίες έχουν θετικό αντίκτυπο στην ελληνική κοινωνία και τη νεολαία της. Οι διοργανωτές της εκδήλωσης θα τιμήσουν για την προσφορά του τον Στάθη Καρέλια, την Κυριακή των Βαΐων στις 8:15 το βράδυ στο πλαίσιο της εκδήλωσης που θα γίνει στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Λεπτομέρειες για την διοργάνωση έδωσαν χθες στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν στο εντευκτήριο του ΝΟΚ, η έφορος του τμήματος σκάκι του ΝΟΚ, Τούλα Χατζηπαναγιώτου –Τσιάλα και ο ιδιοκτήτης των εκπαιδευτηρίων Μπουγά, Φώτης Μπουγάς προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να παρακολουθήσουν την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διάλεξη του διεθνή μαιτρ καθώς και το σεμινάριο σκακιού της Ακαδημίας του ΝΟΚ.skaki-synenteyksh

● Η κα Χατζηπαναγιώτου -Τσιάλα δήλωσε: «Για τις 9 και 10 Απριλίου έχουμε ετοιμάσει ένα σεμινάριο για τους αθλητές της Σκακιστικής Ακαδημίας όπου στόχος είναι να βελτιώσουν τις σκακιστικές τους γνώσεις, να προπονηθούν και να γίνουν καλύτεροι σκακιστές. Θα διδάξει ο διεθνής μαιτρ Ηλίας Κουρκουνάκης, επαγγελματίας δάσκαλος σκακιού, προπονητής, συγγραφέας σκακιστικών βιβλίων και παιδοψυχολόγος κι έτσι θα έχει μια διπλή προσέγγιση προς τα παιδιά» είπε και συνέχισε: «Προσπάθεια είχε γίνει και πέρυσι αλλά δυστυχώς λόγω διαφόρων προβλημάτων, κυρίως οικονομικής και οργανωτικής φύσεως, δεν το καταφέραμε, φέτος όμως είμαστε στην ευχάριστη θέση να το κάνουμε κι έτσι τα παιδιά θα το απολαύσουν.
Παράλληλα οργανώνουμε μια δεύτερη εκδήλωση. Μαζί με τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά που μας κάνουν τιμή να μας εμπιστεύονται σε αυτή την συνδιοργάνωση, η οποία αφορά σε μια διάλεξη που θα δοθεί από τον κ. Κουρκουνάκη με τον διπλό του ρόλο, ως σκακιστού και παιδοψυχολόγου, την Κυριακή των Βαΐων, στις 7 μ.μ. στον πολύ ωραίο χώρο των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά και το θέμα της είναι: «Σκακιστική σκέψη και ανάπτυξη του χαρακτήρα των παιδιών», κάτι πολύ σημαντικό και ωφέλιμο για γονείς και εκπαιδευτικούς και βέβαια για εφήβους. Θα ακολουθήσει διάλογος με τον κ. Κουρκουνάκη, θα μπορούμε να του θέσουμε τα ερωτήματά μας και μετά το τέλος θα παραθέσουμε μπουφέ προς όλους όσους μας τιμήσουν τη παρουσία τους.
Επίτιμος καλεσμένος μας ο κ. Στάθης Καρέλιας, ο οποίος θα τιμηθεί εκ μέρους του σκακιστικού τμήματος.»

Κλείνοντας αναφέρθηκε στον αγώνα Σιμουλτανέ και τους υποστηρικτές της εκδήλωσης: «Πριν ξεκινήσει η διάλεξη, στις 5:30 στον χώρο των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά θα δοθεί αγώνας Σιμουλτανέ από τον κ. Κουρκουνάκη και τον κ. Τσεκούρα, διεθνής μαιτρ ο ένας ομοσπονδιακός μαιτρ του σκακιού ο άλλος, θα παίξουν με 25-30 παιδιά, όσα έρθουν.
Εμείς θα χαρούμε να δούμε πολλά παιδιά να έρθουν και να λάβουν μέρος στον αγώνα, που δεν είναι για προχωρημένους αλλά αρχάριους σκακιστές και η ηλικία δεν παίζει κανένα ρόλο.
Η εκδήλωση αυτή γίνεται με την υποστήριξη του ΙΕΚ Ορίζων, που θα μας ετοιμάσει τον υπέροχο μπουφέ, και των Γραφικών Τεχνών Γεωργίου Δικαίου, τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Πελοποννήσου και του Δήμου Καλαμάτας στους οποίους εκφράζουμε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ καθώς και τον δήμαρχο κ. Νίκα και την αντιπεριφερειάρχη κα Αλιφέρη που είναι κοντά μας και μας εμπιστεύονται σε κάθε προσπάθεια.»

● Την ευχαρίστηση για τη συμμετοχή των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά στην εκδήλωση εξέφρασε ο ιδιοκτήτης Φώτης Μπουγάς, δράττοντας της ευκαιρίας να τονίζει την ανάγκη εισόδου του σκακιού στην μαθησιακή καθημερινότητα: «Χαιρόμαστε που μπορούμε και βοηθάμε το τμήμα σκακιού του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας σε αυτή την πολύ σπουδαία εκδήλωση για το σκάκι. Το σκάκι είναι άθλημα που βοηθά πάρα πολύ τη σκέψη και τον χαρακτήρα των παιδιών και καλό θα ήταν σιγά σιγά να μπει και στα σχολεία. Εμείς βλέπουμε τα παιδιά μας που ασχολούνται πολλές φορές στο διάλλειμα με ένα μεγάλο επιδαπέδιο σκάκι που διαθέτουμε στα εκπαιδευτήρια και χαίρονται, όπως επίσης με τη συμμετοχή τους στα τμήματα σκακιού που είναι πολύ ωραία εμπειρία.
Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι, τα παιδιά που ασχολούνται με το σκάκι διαθέτουν πειθαρχημένη σκέψη και το κίνητρο να βάζουν στόχους στη ζωή τους και να τους πετυχαίνουν πιο καλά.
Πραγματικά χαιρόμαστε πολύ, κι ευχαριστούμε για την πρόσκληση το τμήμα σκάκι του Ναυτικού Ομίλου και χαιρόμαστε που θα τιμηθεί στις εγκαταστάσεις του σχολείου μας ο κ. Καρέλιας.
Τέλος, για όσους μπορέσουν και έρθουν ο μπουφές από το ΙΕΚ Ορίζων θα είναι μεσσηνιακός και πρωτότυπος!»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
(Κυριακή 9 Απριλίου)

Ώρα 17:30: Αγώνες επίδειξης Σιμουλτανέ για παιδιά από τον κ. Ηλία Κουρκουνάκη και τον κ. Θοδωρή Τσεκούρα
Ώρα 19:00: Διάλεξη από τον διεθνή μαιτρ κ. Ηλία Κουρκουνάκη επαγγελματία δάσκαλο σκακιού / προπονητή, συγγραφέα σκακιστικών βιβλίων και παιδοψυχολόγο με θέμα: «Σκακιστική σκέψη και Ανάπτυξη του Χαρακτήρα».
Ώρα 19:40: Διάλογος με τον ομιλητή
Ώρα 20:15: Βράβευση κ. Στάθη Καρέλια
Ώρα 20:30: Μπουφές προς τιμήν όλων των παρισταμένων.
● Την εκδήλωση όπως προαναφέραμε συνδιοργανώνουν το τμήμα σκάκι του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας και τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά με την υποστήριξη του ΙΕΚ Ορίζων, των Γραφικών Τεχνών Γεωργίου Δικαίου Α.Ε. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και του Δήμου Καλαμάτας.

Σίσσυ Τριάντου

afisa-skaki

Leave a Reply