ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με ένα πόδι βγήκε από το ΚΑΤ μετά από 3 μήνες και 3 ημέρες η 79χρονη που ξέσκισε ο δολοφόνος σκύλος του γείτονα!

0

Σε ακρωτηριασμό του δεξιού της ποδιού πάνω από το γόνατο, υποχρεώθηκε ύστερα από τεράστια ταλαιπωρία που υπέστη επί τρεις μήνες και τρεις ημέρες, η 79χρονη Ευσταθία Παπαγεωργίου από την Κυπαρισσία, η οποία στις 4 Ιανουαρίου δέχτηκε δολοφονική επίθεση από το σκύλο του γείτονά της.  Η άτυχη ηλικιωμένη, παρέμεινε στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας αρκετές ημέρες και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ, όπου υποβλήθηκε σε 10 χειρουργικές επεμβάσεις προκειμένου να αποφευχθεί ο ακρωτηριασμός, κάτι που τελικά δεν κατέστη εφικτό. Οι γιατροί του Νοσοκομείου της Αθήνας, φέρονται σύμφωνα με τους οικείους της 79χρονης, με τους οποίους επικοινώνησε στο πλαίσιο του ρεπορτάζ η «Φ», να έκαναν λόγο για ένα «πολύ κακό πόδι» που είχε αντιμετωπιστεί με τρόπο που αντενδείκνυται, από το Νοσηλευτικό Ίδρυμα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Η ΕΥΣΤΑΘΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Η Ευσταθία Παπαγεωργίου, παρά το προχωρημένο της ηλικίας της, έδωσε κυριολεκτικά μεγάλη μάχη με υπομονή, ψυχική δύναμη και καρτερία και κατάφερε σε διάστημα τριών μόλις, μηνών, να αντέξει τις 9 επεμβάσεις στις οποίες υπεβλήθη στο ΚΑΤ με σκοπό να γλυτώσει το πόδι της ή έστω στο τέλος, αυτό, να ακρωτηριαστεί πιο χαμηλά, ωστόσο δυστυχώς ήταν ανθρωπίνως αδύνατο!!!
Η ηλικιωμένη βγήκε μόλις χθες από το Νοσοκομείο, με τις μνήμες από τη δολοφονική επίθεση των σκύλων νωπές. gynaika-skylia-2«Είχα πάει στο χτήμα δίπλα από το σπίτι μου για να ταΐσω το σκυλί μου και όταν με είδε ο σκύλος του γείτονα, ίσως επειδή ήταν θηλυκό, ήρθε τρέχοντας επάνω μου για να με φάει! Προσπάθησε να με ξεσκίσει, όχι απλώς να με δαγκώσει», είχε περιγράψει στις αρχές Ιανουαρίου, αμέσως μετά το περιστατικό μιλώντας αποκλειστικά στη «Φ» (φωτό πάνω), με τον φόβο ζωγραφισμένο στο πρόσωπο της, η κα Παπαγεωργίου, η οποία είχε αναφέρει χαρακτηριστικά πως είδε το χάρο με τα μάτια της! «Είπα δεν θα ζήσω, τέρμα! Τα δε ρούχα μου, μου τα έβγαλε όλα, ακόμη και τις γαλότσες μου και έμεινα τελείως γυμνή μέσα στο κρύο και τις λάσπες! Και όταν προσπάθησα να σηκωθώ ξανά έπεφτε επάνω μου! Με δάγκωνε με μανία παντού, στην πλάτη, τα πόδια, τα χέρια, τα οπίσθια, ακόμη και στο κεφάλι», ανέφερε τότε, ενώ σήμερα ο πόνος της ψυχής, είναι ακόμη πιο μεγάλος, καθώς η άτυχη ηλικιωμένη, αναγκάστηκε για τα υπόλοιπα χρόνια που της απομένουν, να ζει καθηλωμένη!

Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΖΩΗ 
Είκοσι ημέρες χρειάστηκε να μείνει στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας και αργότερα στο «Γεώργιος Γεννηματάς» στην Αθήνα και η Κατερίνα Ζώη, στην οποία επιτέθηκαν στα μέσα Μαρτίου δύο σκύλοι ράτσας κάνε κόρσο, όταν βγήκαν από το χώρο όπου φυλάσσοντας, καθώς ήταν ελεύθερα, στην οδό Ηρώων νωρίς το βράδυ στην Καλαμάτας.

katerina-skylia                                        katerina-nea

Η συγκεκριμένη γυναίκα, που είναι νέα, επέστρεψε μόλις την περασμένη Τρίτη στο σπίτι της, ενώ ακόμη από τα πολύ σοβαρά τραύματα που της προκάλεσαν τα σκυλιά περπατά με πατερίτσες και αυτά δεν είναι τα μόνα περιστατικά! Οι επιθέσεις αυτές, προήλθαν από σκύλους που δεν ήταν αδέσποτοι, με τη «Φ» από  αφορμή την αυριανή πανελλήνια έκθεση Μορφολογίας Σκύλων, την 21η κατά σειρά που θα διεξαχθεί στην Καλαμάτα, ζήτησε την άποψη του προέδρου του κυνοφιλικού ομίλου Βασίλη Ανδριανόπουλου.

 

ΔΕ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΠΟΥ… ΒΓΑΖΟΥΝ
ΕΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
«Για ότι συμβαίνει σε ένα σκύλο, οφείλεται στον ιδιοκτήτη», δήλωσε με νόημα ο κ. Ανδριανόπουλος και συνέχισε. «Είναι όπως με τα αυτοκινητιστικά! Ποτέ ένα αυτοκίνητο δεν μπορεί να σκοτώσει μόνο του. Δεν αποκλείουμε βέβαια την περίπτωση να υπάρχουν και εκ γενετής σκυλιά, που να έχουν μια αποκλίνουσα συμπεριφορά, όμως αυτό είναι πάρα πολύ σπάνιο και εκεί, όταν δει ένας ιδιοκτήτης το σκυλί του να μεγαλώνει προβληματικά, οφείλει να το απομακρύνει με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και ενέργειες. Αρχικά, ένα τέτοιο ζώο, πρέπει να το έχουμε περιορισμένο ή να συζητήσουμε με έναν εκπαιδευτή»,  ανέφερε ο πρόεδρος του Ομίλου, που εξήγησε με την εμπειρία που έχει την αύξηση των επιθέσεων. syn «Τα τελευταία χρόνια στον καιρό της κρίσης, ο Έλληνας, αρχίζει και βγάζει τα ψυχολογικά προβλήματα που έχει, τα οποία καθρεφτίζονται στο ζώο. Δεν είναι ότι φτιάχνουμε ένα σκύλο – φύλακα για να μη μας κλέψουν και τον κάνουμε όσο πιο άγριο, δεν μπορεί να τον κάνεις όσο πιο άγριο θες, εσύ! Υπάρχουν όρια! Απλώς τα τελευταία χρόνια, αυξάνουν τα ψυχολογικά προβλήματα και πολλοί από εμάς, τα περνάμε στα ζώα μας! Επίσης, αυξάνουν οι κακοποιήσεις παιδιών, συζύγων, η βία στα γήπεδα, δεν είναι τυχαία όλα αυτά», δήλωσε ο κ. Ανδριανόπουλος που στάθηκε και στο θέμα των αδέσποτων, από τα οποία οι επιθέσεις επίσης είναι αυξημένες.

 

ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΠΟΥ
ΤΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΚΑΙ Η ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ
«Όσο αυξάνουν τα αδέσποτα, το σκυλί έχει την τάση να συμμετέχει σε αγέλη κι όσο μεγαλώνουν οι αγέλες και δε βρίσκουν φαγητό -γιατί ξέρετε πολύ καλά όλοι σας, πως το φαγητό πλέον δεν περισσεύει σε πολλά νοικοκυριά- αυξάνει και η πείνα. Η αγέλη πρέπει να τραφεί! Επίσης, πολλά από αυτά τα σκυλιά πριν βρεθούν στο δρόμο έχουν κακοποιηθεί, δεν είναι τυχαίο ότι ένα σκυλί κάνει την αρχή από την αγέλη, αυτό που έχει επιτεθεί περισσότερο! Άρα, δε φταίνε τα αδέσποτα, αλλά αυτοί που τα αφήνουν και εκεί είναι η ρίζα του προβλήματος», τόνισε ο Βασίλης Ανδριανόπουλος, ο οποίος επεσήμανε πως ελέω κρίσης, δεν μπορεί καν να εφαρμοστεί η Νομοθεσία. «Νόμος υπάρχει, χρήματα δεν ξέρω αν υπάρχουν για να γίνουν όσα προβλέπει ο Νόμος, ο οποίος για παράδειγμα λέει πως πρέπει να υπάρχει δημοτικό κυνοκομείο, αλλά που να βρουν τα χρήματα οι Δήμοι και κυρίως οι μικροί, να κάνουν κάτι τέτοιο και να πληρώσουν και το απαιτούμενο προσωπικό;», διερωτήθηκε ο κ. Ανδριανόπουλος, ο οποίος κάλεσε όλους να συμμετάσχουν στην αυριανή 21η Πανελλήνια Έκθεση Μορφολογίας Σκύλων στον ΟΣΕ, όπου υπάρχουν ήδη 250 συμμετοχές, και άλλες 130 στο πλαίσιο της ειδικής έκθεσης.

 

ΑΥΡΙΟ Η 21η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑΣ ΣΚΥΛΩΝ ΣΤΗΝ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ
«Θα είναι συμμετέχοντες από το Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Ρωσία, την Κύπρο, τη Σερβία και όλη την Ελλάδα, γεγονός που αναδεικνύεται και σε τουριστικό καθώς συμβάλλει στην ανάδειξη και προβολή της πόλης και γενικότερα του νομού. Είναι μια μεγάλη εκδήλωση που θα συγκεντρώσει αρκετό κόσμο και μεταξύ άλλων θα συμβάλλει στην κυνοφιλία και τη φιλοζωία και καλούμε όλους να την επισκεφθούν και να ενημερωθούν, άλλωστε είναι μια εκδήλωση που δε συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα, πέραν της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Λαμίας και μερικών νησιών. Εμείς θέλουμε να φέρουμε τον κόσμο κοντά στο σκύλο, να καταλάβει τι είναι αυτό που κάνουμε, να ξεφύγουμε από το περιθώριο του «γραφικού» και να δείξουμε ότι η κυνοφιλία είναι ένα είδος πολιτισμού και ψυχικής καλλιέργειας. Η είσοδος είναι ελεύθερη και όποιος επιθυμεί να ενημερωθεί για τους σκύλους, θα έχει μια πολύ καλή ευκαιρία», δήλωσε καταληκτικά ο Βασίλης Ανδριανόπουλος.

Leave a Reply