ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η διαφύλαξη πολύτιμων πόρων οδήγησε τον Μεσσηνιακό στην πικρή απόφαση αποχώρησης από τα μπαράζ εισόδου στην Pre League

0

Η ΑΠΛΗ λογική, οι δυσκολίες των καιρών που θέλουν τα αθλητικά σωματεία να «χαροπαλεύουν» σε πολλές περιπτώσεις για τα βασικά, δίχως τη βοήθεια της πολιτείας, εν μέσω μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, ανάγκασε τους ανθρώπους του Μεσσηνιακού Γ.Σ. 1888 να πάρουν φέτος μια βαριά και πικρή απόφαση. Παρά την καλή πορεία της ομάδα στο γυναικείο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής, η οποία της έδωσε το δικαίωμα να διεκδικήσει την είσοδό της στην Pre League (κατηγορία μεταξύ Α1 και Α2 Εθνικής), οι άνθρωποι του Μεσσηνιακού κατόπιν ώριμης σκέψης και αναγνωρίζοντας πως οι ελπίδες κατάκτησης μιας θέσης στην νέα αυτή κατηγορία ήταν απειροελάχιστες, αποφάσισε να μη λάβει μέρος στα μπαράζ εισόδου στην Pre League και εξηγεί τους λόγους στην κάτωθι ανακοίνωσή του:
«Σχετικώς με την στάση μας για μπαράζ επιλαχουσών ομάδων στην Α2 Εθνική Βόλεϊ.
Το Δ.Σ. του Μεσσηνιακού Γ.Σ. 1888, σε συνεννόηση με τον Έφορο κ. Ζερίτη και την προπονήτρια κυρία Σουρή, συζήτησε και αποφάσισε να μην πάρει μέρος η Ομάδα Βόλεϊ Γυναικών στους αγώνες μπαράζ για να διεκδικήσει τις θέσεις 5-8 του πίνακα των επιλαχουσών ομάδων της νέας Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών Pre League (για τις θέσεις 1-4 θα αγωνιστούν μεταξύ τους οι ομάδες που τερμάτισαν στην 4η θέση των 4 υποομίλων και για τις θέσεις 5-8 οι ομάδες που τερμάτισαν στην 5η θέση).
Ως ομάδα που τερμάτισε στην 5η θέση στο κανονικό πρωτάθλημα, κληθήκαμε να αγωνιστούμε με την 5η ομάδα του Αιγάλεω στην Κόρινθο και είτε χάσουμε είτε νικήσουμε να παίξουμε στην Λαμία με τις αντίστοιχες 5ες ομάδες του ζευγαριού Σταυρούπολη-ΜΑΣ Νέας Γενιάς.
Ειδικότερα και με βάση την προκήρυξη της ΕΟΠΕ, αν κάποια από τις 12 ομάδες που θα αποτελέσουν τη νέα κατηγορία Pre League παραιτηθεί, τότε την θέση της θα καταλάβει η 1η επιλαχούσα, αν παραιτηθεί και 2η, η 2η επιλαχούσα κ.ο.κ..
Εκτιμήσαμε πως οι πιθανότητες για την ομάδα μας είναι απειροελάχιστες και προτιμήσαμε να διαφυλάξουμε τους πολύτιμους πόρους του Συλλόγου και τις συνδρομές των Χορηγών μας για πιο άμεσες και σοβαρότερες υποχρεώσεις του Συλλόγου.
Σημείωση: Μας δόθηκε η ευκαιρία βέβαια να μάθουμε πως, με βάση την άποψη της ΕΟΠΕ, η Κόρινθος είναι η μέση της απόστασης Καλαμάτα-Αθήνα, και η Λαμία είναι το μέσον της απόστασης Καλαμάτα-Θεσσαλονίκη…»

82 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply