ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Υποτονική είναι η εορταστική κίνηση στην αγορά της Καλαμάτας!

0

Υποτονική με ελάχιστες εξαιρέσεις παραμένει η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα της Καλαμάτας, λίγες μόλις ημέρες πριν το Πάσχα. Τα μοναδικά καταστήματα στα οποία οι καταναλωτές πραγματοποιούν μετρημένες –πάντα- αγορές, είναι όσα πωλούν ρούχα, παπούτσια και παιχνίδια για παιδιά! «Θέλω να πιστεύω πως η κίνηση θα είναι καλύτερη τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας που μόλις χθες ξεκίνησε, καθώς τις προηγούμενες ημέρες στα καταστήματα η κατάσταση για τα δεδομένα της εποχής, ήταν δραματική», δήλωσε μιλώντας στη «Φ», η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας Λίλιαν  Ψηλάκη. pshlakh«Δυστυχώς τα καταστήματα που δουλεύουν είναι ελάχιστα», επεσήμανε η πρόεδρος, η οποία με ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, περιέγραψε ανάγλυφα, πως καταγράφονται τα δεδομένα στην εορταστική αγορά της κρίσης. «Επικοινώνησα με επαγγελματία ειδών ένδυσης της οδού Αριστομένους και δυστυχώς, με ενημέρωσε πως δεν κάνει πάνω από 100 ευρώ τζίρο», ανάφερε η κα Ψηλάκη επισημαίνοντας πως αν τα κέρδη είναι τόσο μικρά σε μαγαζιά του κέντρου, όπου το επισκέπτονται ντόπιοι και επισκέπτες από όλη τη χώρα, λόγω της αύξησης του τουρισμού, αλλά και τη Μεσσηνία, σε άλλα σημεία αυτά θα είναι πραγματικά μηδαμινά, σηματοδοτώντας… λουκέτα!

 

ΠΛΗΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ
Αυτά που βλέπουν την κίνηση να είναι ιδιαίτερα αυξημένη τις ημέρες των γιορτών, οπότε και τα δώρα για τα παιδιά κυρίως είναι απαραίτητα, είναι τα μεγάλα εμπορικά και οι γνώστες αλυσίδες, οι τιμές των προϊόντων των οποίων είναι κάτι περισσότερο από ανταγωνιστικές. «Όπως πολύ σωστά και σοφά λέει ο λαός μας, η φτήνια τρώει τον παρά, πολλές αλυσίδες που πωλούν σε χαμηλές τιμές, έχουν κακή ποιότητα σε ρούχα και παπούτσια, κι όμως έχουν δουλειά καθώς τον κόσμο τον ενδιαφέρει μόνο πόσο κοστίζει κάτι και όχι αν είναι ποιοτικό», δήλωσε η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας η οποία επεσήμανε πως για να ανταγωνιστούν τις αλυσίδες τα τοπικά καταστήματα κάνουν προσφορές, ακόμη και μέσα στις γιορτές, κάτι που δε συνέβαινε παλιότερα.

 

ΤΑ ΑΚΡΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΑΚΟΜΗ
ΚΑΙ ΣΤΟ 
ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ
«Και στο super market ακόμη, όπως με ενημέρωσαν υπεύθυνοι, πολλών από αυτά που δραστηριοποιούνται στην πόλη, οι καταναλωτές μετρούν τα ψώνια τους, αγοράζοντας τα απολύτως απαραίτητα», δήλωσε η κα Ψηλάκη τονίζοντας πως κανείς σχεδόν δεν παίρνει το κάτι παραπάνω, ούτε για τις γιορτές. Οι αιτίες προφανώς πηγάζουν από την ύφεση που έχει εδραιωθεί στην Ελλάδα, καθώς οι καταναλωτές δυσκολεύονται ιδιαίτερα, βλέποντας τα έσοδά τους να μειώνονται και τα έξοδα να αυξάνουν. «Σημαντικό ρόλο παίζει και η πολιτική ρευστότητα, η οποία προβληματίζει τον κόσμο που φοβάται τι θα του ξημερώσει, ενώ οι περισσότεροι δεν έχουν χρήματα», δήλωσε καταληκτικά η Λίλιαν Ψηλάκη.

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 8 το πρωί έως τις 2:30 το μεσημέρι και από τις 5:30 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, τη Μεγάλη Παρασκευή θα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά από τις 8:30 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι και το Μεγάλο Σάββατο από τις 8:30 έως τις 5 το απόγευμα, με το κλείσιμο να μπορεί να παραταθεί, σε περίπτωση που εξακολουθεί να υπάρχει κίνηση.

 

 

Leave a Reply