ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δέσμευση Σπίρτζη για το Τσακώνα – Καλό Νερό που θα εγκαινιάσει ο Τσίπρας!

0

Ποικίλα μηνύματα -κυρίως πολιτικά-  προς κάθε κατεύθυνση, περιελάμβανε η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην εκδήλωση για τα εγκαίνια του δρόμου Κόρινθος – Πάτρα, ο οποίος παραδόθηκε χθες στην κυκλοφορία. Παράλληλα, στο πλαίσιο της τελετής ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ανακοίνωσε ξεκάθαρα πως ο δρόμος θα φτάσει στην Καλαμάτα και θα εγκαινιαστεί από τον Αλέξη Τσίπρα ως πρωθυπουργό. «Ανοίγουμε δρόμους. Ανοίγει ο δρόμος που περιόριζε τη Δυτική Ελλάδα στην επαφή της με το κέντρο, ανοίγει και ο δρόμος να βγούμε από την κρίση και την οικονομική επιτροπεία», τόνισε ο πρωθυπουργός στον ισχυρό συμβολισμό των εγκαινίων, κάνοντας λόγο για μια σπουδαία ημέρα, μια μέρα χαράς για τη Δυτική Ελλάδα η οποία αποδεικνύει πως η χώρα μας μπορεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της.
«Είναι μια μέρα που ολοκληρώνεται ένα έργο το οποίο πολλοί πίστεψαν ότι δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ», επεσήμανε ο οποίος χαρακτήρισε το έργο μεγάλο, όχι μόνο για την Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα, αλλά και για την Πελοπόννησο. «Αυτό είναι ένα έργο, που ήταν αδιανόητο να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί, αν δεν είχε γίνει μια σκληρή διαπραγμάτευση με τους παραχωρησιούχους και τους κατασκευαστές», δήλωσε ο κ. Τσίπρας που δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο σχεδιασμό για το σιδηρόδρομο.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΑΖΕΙ…
ΜΠΡΟΣ 
ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΕΝΟ
Ο πρωθυπουργός, δήλωσε πως σχεδιάζεται η αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνας – Πάτρας, που παραμένει ακόμα στις προδιαγραφές του Χαρίλαου Τρικούπη, με την κατασκευή διπλής γραμμής με ηλεκτροκίνηση.

 

ΠΟΛΛΕΣ ΑΙΧΜΕΣ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ…
ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ 
ΤΗΣ  ΠΑΤΡΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ!
«Δεν διεκδικεί η κυβέρνησή την πατρότητα της ιδέας και του μόχθου και του σχεδιασμού για να υπάρξει σύγχρονο οδικό δίκτυο. Είναι προφανές ότι ξεκίνησαν εδώ και δεκαετία. Αυτό που διεκδικούμε να μας πιστωθεί είναι ότι μετά από 4 χρόνια που είχαν βαλτώσει, καταφέραμε να τα ξεκολλήσουμε και να τα ολοκληρώσουμε.
Τα έργα όταν ολοκληρώνονται έχουν πολλούς πατεράδες, αλλά τα έργα που βαλτώνουν και υπερκοστολογούνται και δεσμεύουν χειροπόδαρα ελληνικό δημόσιο με προβληματικές συμβάσεις, αυτά δεν έχουν πατέρα. Κανείς δεν έκανε αυτοκριτική για το πώς για χρόνια τώρα αυτές οι συνθήκες υπερκοστολόγησης. Δεν αφορά μόνο το χτες αλλά και το αύριο. Σήμερα ολοκληρώνεται ένα έργο που εκσυγχρονίζει τη χώρα, που όταν το αναλάβαμε ήταν δύσκολο να φανταστούμε ότι μέσα σε δυο χρόνια θα ολοκληρωθεί», δήλωσε με νόημα ο πρωθυπουργός, ο οποίος ωστόσο δεν αναφέρθηκε στο τμήμα που… καίει τη Μεσσηνία, το Καλό Νερό – Τσακώνα, κάτι που έκανε χωρίς ωστόσο να… βγει η είδηση, ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

 

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΣΠΙΡΤΖΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ
ΤΣΑΚΩΝΑ ΠΟΥ 
ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ…
 «Τα έργα της χώρας ήταν τελματωμένα, με ένα απίστευτο κουβάρι εμποδίων, εκκρεμοτήτων, εμπλοκών και αντιδράσεων και το πιθανότερο ήταν ότι δεν θα ολοκληρώνονταν ποτέ. Η Ολυμπία Οδός η σύνδεση Κορίνθου – Πατρών, ξεκίνησε το 2007. Το 2015 οχτώ  χρόνια αργότερα,  είχε υλοποιηθεί μόλις το 50% του έργου. Σήμερα, έπρεπε να παραδινόταν ένα μεγαλύτερο έργο. Ένα έργο που θα περιλάμβανε τον Πύργο, την Τσακώνα, το Καλό Νερό. Στα τελευταία δύο χρόνια οι υπεύθυνοι για το τελμάτωμα των έργων, για τη μείωση του φυσικού αντικειμένου, για τις προχειρότητες ή τις σκοπιμότητες, μας κατηγόρησαν για όλα: Για τις υπέρογκες αποζημιώσεις των συμβάσεων που περικόψαμε, τις οποίες τις βάφτισαν πανωπροίκια. Για την εξαίρεση και τη δήθεν καθυστέρηση του Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα – Καλό Νερό. Ακόμα και για τα υπέρογκα διόδια των συμβάσεων που εκείνοι δέσμευσαν τους πολίτες στη φάση κατασκευής», δήλωσε ο Χρήστος Σπίρτζης ο οποίος επεσήμανε πως όχι μόνο θα φτάσει στην Καλαμάτα το έργο, αλλά θα το εγκαινιάσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

 

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΤΡΑ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ
«Τα έργα θα ολοκληρωθούν όταν εγκατασταθεί το αναλογικό ηλεκτρονικό σύστημα λειτουργίας, όταν μειωθούν τα διόδια και όταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εγκαινιάσει τη σύνδεση της Πάτρας με την Καλαμάτα, την ολοκλήρωση του οδικού δικτύου της Πελοποννήσου. Δεν θα κουραστούμε να το λέμε ξανά και ξανά. Τα έργα δεν ανήκουν σε καμία κυβέρνηση, σε κανέναν υπουργό, περιφερειάρχη ή δήμαρχο. Τα έργα ανήκουν στο μοναδικό ιδιοκτήτη που τα πληρώνει, τον ελληνικό λαό».

 

ΤΟ ΠΗΓΑΔΑΚΙ ΤΣΙΠΡΑ – ΤΑΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΓΝΩΣΤΟ ΛΑΪΚΟ ΑΣΜΑ Η ΛΑΕ
Στο περιθώριο της τελετής των εγκαινίων, ο πρωθυπουργός φέρεται σύμφωνα με τα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας να συζήτησε με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και για το μείζον ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, το οποίο μέσα στο μήνα  θα έχει μπει σε τροχιά υλοποίησης. « ‘Όταν παίρνω φόρα, φόρα κατηφόρα κι ο Θεός ο ίδιος δε με σταματά’. Το γνωστό  αυτό  άσμα αφιερώνουμε  εξαιρετικά   οι  οργανώσεις της  ΛΑΕ  στη  Πελοπόννησο στον  κ .Τσίπρα  μετά  τα  όσα είπε σήμερα στον  κ. Τατούλη», επισημαίνουν τα στελέχη της ΛΑΕ που φέρνουν στη δημοσιότητα και απόσπασμα του διαλόγου.  «Πέτρο, πώς πάμε με τα σκουπίδια; Τελειώνουμε;», φέρεται να ρώτησε ο πρωθυπουργός τον κ. Τατούλη και να επισημαίνει πως η ολοκλήρωση του έργο της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Αποβλήτων στην Πελοπόννησο ως ένα από τα μεγαλύτερα έργα της χώρας, αποτελεί προτεραιότητα.
«Είχε  βέβαια  προηγηθεί το «πράσινο φως»  στη συνεδρίαση της Διυπουργικής Σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή της Περιφέρειας και του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου», αναφέρουν τα στελέχη της ΛΑΕ και συνεχίζουν «Με την απόφασή της αυτή, η κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο στο καταστροφικό σχέδιο «Τσίπρα-Τατούλη-Τέρνα» , υποθηκεύοντας το μέλλον της περιφέρειας για πολλά χρόνια και με τεράστιο οικονομικό  και  περιβαλλοντικό κόστος για τους πολίτες . Η κυβέρνηση προδίδει με τη στάση της και σε αυτό το θέμα τόσο τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις  που  στήριξε  ο  ΣΥΡΙΖΑ  το  2014  όσο και τους πολίτες που τις στήριξαν. Το ερώτημα όμως  για  τα  αυτοδιοικητικά  στελέχη  που  μένουν  ακόμη  στο  ΣΥΡΙΖΑ  είναι σκληρό   και  σαφές. Είναι για όλους είναι ώρα ευθύνης! Οι περιφερειακοί σύμβουλοι και οι δημοτικές παρατάξεις που εκλέχθηκαν με σημαία την αντίθεση τους στη ΣΔΙΤ θα σιωπήσουν και θα αποδεχτούν τα καταστροφικά σχέδια Τσίπρα-Τατούλη διακυβεύοντας έτσι και την προσωπική τους αξιοπρέπεια η θα αντιταχθούν σε αυτόν τον κατήφορο; Καλούμε τις περιφερειακές και δημοτικές παρατάξεις τις συλλογικότητες και ήλους τους πολίτες , που πιστεύουν στην εναλλακτική και ολοκληρωμένη διαχείριση να συντονίσουν τη δράση του δυναμικά ενάντια στα σχέδια Τσίπρα- Τατούλη», καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους οι οργανώσεις της ΛΑΕ .

Leave a Reply