ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Πράσινο φως» για την κινητή μονάδα επεξεργασίας των απορριμμάτων της Καλαμάτας!

0

Το πρώτο πρωτόκολλο προσωρινής παραλαβής της σύμβασης που αφορά στη «Λειτουργία κινητής μονάδας επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων  με στόχο την ανάκτηση – αξιοποίηση όλων των παραγόμενων προϊόντων», ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας. Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με το δήμαρχο, είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς όπως δήλωσε, επιτέλους, υπάρχει στρατηγική διαχείρισης των απορριμμάτων, μετά την απόφαση του περασμένου Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ δίνει και τη δυνατότητα στους Δήμους για προσωρινή διαχείριση, με τήρηση της περιβαλλοντικής Νομοθεσίας.
«Ο Δήμος Καλαμάτας στήριξε και στηρίζει την κεντρική διαχείριση, όταν διαπίστωσε ότι σε επίπεδο αλλεπάλληλων κυβερνήσεων δεν υπήρχε άλλη πρόταση εκτός από αυτήν της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ασφαλώς, η ορθολογική διαχείριση απορριμμάτων έχει κόστος, αλλά πολύ μεγαλύτερο κόστος έχει η απουσία διαχείρισης, με τα περιβαλλοντικά προβλήματα που δημιουργεί», δήλωσε ο Παναγιώτης Νίκας.

 

ΣΕΙΡΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ
ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Το πρωτόκολλο προσωρινής παραλαβής του έργου «Ανακατασκευή κτηρίου για τη στέγαση της Χημικής Υπηρεσίας Καλαμάτας», ενέκρινε στη χθεσινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο.
Η εξέλιξη αυτή ήταν ιδιαίτερα σημαντική καθώς έτσι αποσοβήθηκε ο κίνδυνος κατάργησης της Χημικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, η οποία είναι καίριας σημασίας για την υποστήριξη και ανάπτυξη του κλάδου των τροφίμων και ποτών στην ευρύτερη περιοχή. Στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, το Δημοτικό Συμβούλιο, έδωσε παράταση στο έργο της ανάπλασης της ανατολικής όχθης του ποταμού Άρι και της δημιουργίας πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου, στην περιοχή που αποτελεί μια από τις 6 σημαντικές παρεμβάσεις της πρώτης φάσης έργων, οι οποίες χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Το έργο είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς φέτος το καλοκαίρι, αναμένεται να πραγματοποιηθούν και κωπηλατικοί αγώνες. Ακόμη, το Σώμα ενέκρινε τη μελέτη για τον καθαρισμό αυτοφυούς βλάστησης, που περιλαμβάνει και τη δυνατότητα παρέμβασης σε ιδιωτικά οικόπεδα, των οποίων οι ιδιοκτήτες αμελούν να τα καθαρίσουν και τις επιχορηγήσεις στον Περιβαλλοντικό Σύλλογο «Οι Φίλοι του Ταϋγέτου», για πραγματοποίηση φιλοπεριβαλλοντικών δραστηριοτήτων και προς τον Ενοριακό Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Λαδά για την εκτέλεση εργασιών συντήρησης. Τέλος, εγκρίθηκε η διάθεση πίστωσης προς την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας για πραγματοποίηση φεστιβάλ κουκλοθέατρου.

 

Leave a Reply