ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τα… σκυλιά της “Ελευθερίας” που ακρωτηρίασαν τη γυναίκα – θύμα με στημένο πρωτοσέλιδο!

0

Στην Ελλάδα η κατάσταση με τα αδέσποτα και τα δεσποζόμενα σκυλιά, ανοήτων και επικίνδυνων ιδιοκτητών, έχει πάρει διαστάσεις εφιαλτικές σε πόλεις και χωριά. Μάλιστα στη Μεσσηνία το γεγονός έχει απασχολήσει πολλές φορές τη δημοσιότητα, από δολοφονικές επιθέσεις σκύλων, που έστειλαν κόσμο και κοσμάκη σε νοσοκομεία! Η «ΦΩΝΗ» έχει με ιδιαίτερη ένταση (και κατά αποκλειστικότητα πολλές φορές) αναδείξει το θέμα, πάντα με τη δέουσα προσοχή, σεβόμενη προσωπικά δεδομένα και κυρίως τα θύματα.
Η εξέλιξη της υπόθεσης με την 79χρονη από την Κυπαρισσία, που δέχτηκε δολοφονική επίθεση από το σκύλο του γείτονα και κατέληξε σε αναπηρικό καροτσάκι, μετά 3 μήνες και 3 ημέρες σε νοσοκομεία και που μετά από 10 χειρουργεία βγήκε από το ΚΑΤ με το ένα πόδι, συγκίνησε το Πανελλήνιο με την ανάδειξή του από τη foninews.gr και την ευρεία ανάδειξη του θέματος από μεγάλα site. Την ίδια ώρα άλλη τοπική εφημερίδα… είχε πάει λαϊκή ή χωματερή για τις ανάγκες των κατασκευασμένων ρεπορτάζ, για τα οποία κατέχει ειδική… τεχνογνωσία και αποκλειστικότητα!!!
Έτσι ακόμα και αν γλιτώσουν τα θύματα της επίθεσης των επικίνδυνων σκυλιών, κινδυνεύουν από τα… αδέσποτα σκυλίσια ρεπορτάζ της «Ελευθερίας» που χθες με ένα φτηνιάρικο πρωτοσέλιδο (φωτό) ακρωτηρίασε(!) τη γυναίκα θύμα της επίθεσης των επικίνδυνων σκυλιών στην οδό Ηρώων!
Δεν πέρασαν όμως λίγες ώρες από τη στιγμή που η γυναίκα αντιλήφθηκε τον πισώπλατο δημοσιογραφικό πυροβολισμό και διαμαρτυρήθηκε για την ανήκουστη με πρωτοσέλιδο(!)  διαστρέβλωση…!  Είχε όμως «προκάμει» να κορδώνεται ο διευθυντής της «Ελευθερίας» που βγήκε χθες στην αγορά να κομπορρημονευτεί μεγαλοφώνως για το… αποκλειστικό της «Ελευθερίας»!!!
Στη συνέχεια επήλθε ο πανικός και συνήλθε η σύσκεψη της συγγνώμης, επώδυνη, αλλά όχι ασυνήθιστη στην «Ελευθερία», που ορθώς αποκαλείται και η εφημερίδα της συγγνώμης!!!
Η περιγραφή αυτής της συγγνώμης ιλαροτραγική, αφού καταδεικνύει τη συλλογική ευθύνη διευθυντή, αρχισυντάκτη και συντάκτη, που αναμείχθηκαν στο στήσιμο του ψεύτικου πρωτοσέλιδου!  Και μετά; «Εγώ το λέω στο σκύλο μου και ο σκύλος στην ουρά του», κατά τη λαϊκή ρήση, οπότε φθάσαμε στον αντιδήμαρχο Γιάννη Αδαμόπουλο, τον οποίο αφού χρησιμοποίησαν ως «βαποράκι», του φόρτωσαν και την ευθύνη!!!  Για να δούμε θα αποκαταστήσουν σήμερα και εντύπως το ψεύτικο πρωτοσέλιδο ή θα αρκεστούν μόνο στη χθεσινή ηλεκτρονική διάψευση;
Και πάλι καλά βέβαια για τη γυναίκα-θύμα των επικίνδυνων σκυλιών που ακρωτηρίασε η «Ελευθερία» (ενώ θα μπορούσαν να είχαν διαβάσει το Σάββατο στη «Φ» για την κατάστασή της και να έχουν δει τη φωτό με τα δύο πόδια της).
Βέβαια, αυτή η ιστορία, πέρα από την αλγεινή εντύπωση για το ψεύτικο πρωτοσέλιδο,  προκάλεσε και τον οίκτο  της τοπικής κοινωνίας για το άγχος της «Ελευθερίας» να εντυπωσιάζει, υπολείπεται κατά πολύ του αλήστου μνήμης πρωτοσέλιδου προ 15ετίας, όπου η «Ελευθερία»… βρήκε θαμμένη στο πατρικό τη γυναίκα αείμνηστου επιχειρηματία!  Τότε η συγγνώμη και η ταπείνωση είχε έρθει μεγαλοπρεπώς στα δικαστήρια και αφού εν τω μεταξύ είχε βρεθεί το πτώμα της γυναίκας που είχε πέσει με το αυτοκίνητό της στο λιμάνι της Καλαμάτας!
Επιθύμιον: Κάτσε Ντίνο στα αυγά σου μην… καούνε τα φτερά σου άλλο η δημοσιογραφία κι άλλο η… κασετοπειρατεία!

ΘΑΝ. ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ

Υ.Γ.: Αραγε πόσους πόντους αναξιοπιστίας να έδειξε χθες το υποδεκάμετρο του Ντινάκια; Ο,τι και νά ’δειξε τα πήρε «όλα τα λεφτά» και… ξέφυγε εντελώς η «Ελευθερία»!

 

 

Leave a Reply