ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αυξημένα από σήμερα τα μέτρα της Τροχαίας για τους εκδρομείς του Πάσχα

0

Στους δρόμους βρίσκονται ήδη, οι αστυνομικοί της Τροχαίας και στη Μεσσηνία, προκειμένου να διευκολύνουν τους εκδρομείς του Πάσχα και τους κατοίκους του νομού, καθώς η κίνηση αυτές τις ημέρες καταγράφεται αυξημένη! Οι οδηγοί, πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ακόμη και στους νέους, μεγάλους, σύγχρονους αυτοκινητοδρόμους και να μην παρασύρονται από τα… καινούρια δεδομένα, άλλωστε ήδη έχουν σημειωθεί πολλά ατυχήματα και σε αυτούς του δρόμους! 

 

ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ
ΣΤΙΣ ΣΗΡΑΓΓΕΣ
Σύμφωνα με την Τροχαία, πρέπει να τηρούν ευλαβικά τα όρια ταχύτητας, να ανάβουν τα φώτα πλησιάζοντας σε σήραγγες και να κρατούν αποστάσεις ασφαλείας μέσα σε αυτές. Παράλληλα, πρέπει να τηρούν τη σήμανση, που αφορά στο όριο ταχύτητας και την προσπέραση, αφού ένα τροχαίο ατύχημα μέσα σε σήραγγα έχει μεγαλύτερες συνέπειες από ότι αν γίνει έξω στον αυτοκινητόδρομο. Για αν φτάσει ωστόσο κανείς στον προορισμό του με ασφάλεια, δεν πρέπει να προσέχει μόνο στις σήραγγες ή σε δύσκολα σημεία του δρόμου, αλλά πρώτα και πάνω απ’ όλα να ελέγξει το όχημά του πριν ξεκινήσει το ταξίδι!

 

ΒΗΜΑ – ΒΗΜΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ
ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ!
Η πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνουν οι οδηγοί, είναι να ελέγξουν το όχημά τους, να κάνουν τεχνικό έλεγχο και να ξεκινήσουν την οδήγηση ξεκούραστοι. Καλό είναι να μην καταναλώσουν μεγάλη ποσότητα φαγητού, γιατί στο δρόμο μπορεί να φέρει υπνηλία και φυσικά να μην καταναλώσουν αλκοόλ. Οδηγός και επιβάτες, φορούν ζώνη ασφαλείας και φυσικά, τα παιδιά πρέπει να κάθονται στο πίσω κάθισμα και ανάλογα με το βάρος και το ύψος τους, σε ειδικά καθίσματα. Κάτι περισσότερο από αυτονόητο πρέπει να θεωρείται πως για κανέναν λόγο δε μιλάμε στο κινητό τηλέφωνο, ενώ δεν παραβιάζουμε τη λωρίδα εκτάκτου ανάγκης. Η συγκεκριμένη λωρίδα είναι μόνο για οχήματα άμεσης επέμβασης, για περιπολικά, πυροσβεστικά, ασθενοφόρα και οχήματα οδικής βοήθειας. Κρατάμε αποστάσεις ασφαλείας υποχρεωτικά. Όταν δεν κρατάμε την κατάλληλη απόσταση ασφαλείας, με ένα απότομο φρενάρισμα γίνονται καραμπόλες. Δεν κάνουμε ελιγμούς. Το ζητούμενο είναι να φτάσουμε στον τόπο προορισμού μας και να επιστρέψουμε με το καλό πάλι πίσω στο σπίτι μας.

 

ΤΟ ΚΑΛΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΔΕΝ…
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΛΟ ΟΔΗΓΟ
Πολλοί πιστεύουν ότι ένα καλό και ακριβό αυτοκίνητο αποτελεί εχέγγυο για την οδική ασφάλειά τους. Αυτό όμως, είναι λάθος, σύμφωνα με τους ειδικούς, καθώς όσο καλό, ακριβό και γρήγορο να είναι το όχημά μας, ο οδηγός είναι αυτός που το μετατρέπει σε ασφαλές μεταφορικό μέσο. Ένας καλός οδηγός δεν είναι αυτός που είναι επιδέξιος και έχει την εμπειρία. Είναι αυτός που έχει υπομονή, επιμονή, αντίληψη και εμπιστοσύνη!

 

ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ
ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Αν όλα αυτά συμβούν, τα αυξημένα μέτρα της Τροχαίας, που από σήμερα είναι πιο εντατικά, θα πάψουν να… χρειάζονται! Ωστόσο και φέτος, οι αστυνομικοί θα είναι σε όλους τους δρόμους πραγματοποιώντας ελέγχους και λαμβάνοντας συγκεκριμένα μέτρα.

  • Αυξημένη αστυνόμευση του οδικού δικτύου, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.
  • Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα.
  • Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους – εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
  • Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων.
  • Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, υπεραστικά ΚΤΕΛ, σιδηροδρομικοί σταθμοί).
  • Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και ενισχυμένα μέτρα τροχαίας, σε περιοχές που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
  • Παρουσία τροχονόμων στους σταθμούς διοδίων της χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
  • Ενημέρωση των πολιτών σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών ή άλλων προβλημάτων, μέσω των υπηρεσιών επικοινωνίας του Σώματος.
  • Συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους, ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και αντικανονικό προσπέρασμα, καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση.

 

Leave a Reply