ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Την είσοδο του Δασαρχείου Καλαμάτας «έχτισαν» αγρότες από τη Μεσσηνία!

0

Με πέτρες που έφεραν από τον τόπο τους, οι Μανιάτες αγρότες, «έχτισαν» την πόρτα του Δασαρχείου της Καλαμάτας, σε μια ακόμη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν χθες, στην «καρδιά» της Μεγάλης Εβδομάδας. Οι αγρότες από τη Μάνη, με συναδέλφους τους από τους Γαργαλιάνους, συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης, απ’ όπου με πορεία, κατευθύνθηκαν στην οδό Ύδρας όπου στεγάζεται το Δασαρχείο και η διεύθυνση Δασών,  παραμένοντας διαμαρτυρόμενοι για αρκετή ώρα! Συνθήματα, όπως «στης Μάνης τα χωράφια και στις ξερολιθιές, αν απλώσετε χέρι, θα πέσουν πιστολιές», κυριάρχησαν, με τους παραγωγούς, ενωμένοι, να δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα! poreia«Οι πέτρες οι οποίες χτίστηκαν από τους παππούδες μας και τους παππούδες τους, στη γη της Μάνης για να συγκρατήσουν τα λίγα χώματα που υπάρχουν και όπου καλλιεργούσαν σιτάρι βρώμη και κουκιά για να θρέψουν τις οικογένειές τους, σήμερα δυστυχώς αμφισβητούνται», επεσήμανε εκπροσωπώντας τους Μανιάτες παραγωγούς ο Γιώργος Περουτσέας και συνέχισε. «Ο υπουργός υποσχέθηκε ότι θα διορθωθούν τα λάθη που δε φαίνονται στους δασικούς χάρτες, όμως αυτό δεν έχει γίνει», τόνισε ο κ. Περουτσέας που έδωσε και μια… άλλη διάσταση του προβλήματος, θέλοντας να καυτηριάσει τη στάση ορισμένων παραγωγών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ SURVIVOR
ΚΑΙ  ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ!!!
 «Δυστυχώς, ο κόσμος με τις χαζοταινίες και το Survivor , κοιμάται! Ξυπνήστε!!! Κάτι μας ρίχνουν στο νερό και δεν μπορεί ο κόσμος να αντισταθεί! Τι γη θα παραδώσουμε στα παιδιά μας;», διερωτήθηκε με νόημα ο αγρότης από τη Μάνη, ενώ στην ίδια κατεύθυνση, κυμάνθηκαν οι δηλώσεις των παραγωγών από τους Γαργαλιάνους.

 

ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ
ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ  ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ…
«Μας κατηγορούσαν για φοροφυγάδες, εμάς, που πληρώνουμε 70 με 75% φόρους στα ξένα και ντόπια συμφέροντα, ελέω… μονοπωλίων και  τώρα μας λένε και καταπατητές! Ποιοι είναι καταπατητές;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων Νίκος Σινάνης και συνέχισε. «Εμείς που πάμε να αναβιώσουμε και να στηρίξουμε την πρωτογενή παραγωγή;

kosmos

Εμείς, είμαστε καταπατητές ή αυτοί που σε μια νύχτα, τροποποιούν τους Νόμους και χαρακτηρίζουν ως… καθαρές εκτάσεις, πεντάστερα ξενοδοχεία και γήπεδα γκολφ και δίνουν σε ξένες εταιρείες εν μία νυκτί, σε εξευτελιστική τιμή, για φωτοβολταϊκά…;
Το πεντάστερο ξενοδοχείο δίνει περισσότερο οξυγόνο από μια ελιά;  Πως είναι δυνατό να θέλουν να πάρουν τις περιούσιες μας; Θέλουν να πάρουν τους τίτλους από τα αγροτεμάχιά μας για να έρθουν οι ξένοι να μας πάρουν τα χωράφια μας, αφού μας εξαθλίωσαν! Ψηφίσαμε την Αριστερά και την πρόοδο για να δώσει λύσεις και αυτοί μας διέλυσαν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Σινάνης, ενώ δεν έλειψαν και οι στιγμές έντασης.

 

ΣΤΙΓΜΕΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΚΑΙ
ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ 
ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ
Οι παραγωγοί, παρέμειναν αρκετή ώρα συγκεντρωμένοι έξω από την αποκλεισμένη διεύθυνση Δασών και το Δασαρχείο, την είσοδο του οποίου έχτισαν κυριολεκτικά. με πέτρες και λάσπη! Η ένταση …ξέσπασε όταν κάποιος από τους υπαλλήλους προσπάθησε να βγει από τη δεύτερη πόρτα, με τους αγρότες να αντιδρούν και να ακολουθεί διάλογος σε υψηλούς τόνους ανάμεσά τους. Τελικά, ο υπάλληλος μπήκε μέσα και οι αγρότες έκλεισαν και αυτήν την πόρτα, μέχρι αργά το μεσημέρι!

entash

 

Leave a Reply