ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ούτε ναι, ούτε όχι για το κλείσιμο του στρατοπέδου της Καλαμάτας από το Γενικό Επιτελείο Στρατού!

0

Αβέβαιο παραμένει το μέλλον του στρατοπέδου της Καλαμάτας, καθώς ακόμη και το Γενικό Επιτελείο Στρατού με έγγραφό του, που θυμίζει περισσότερο, πολιτική ανακοίνωση, το αφήνει αδιαφώτιστο. Κάθε άλλο παρά τυχαία είναι άλλωστε, είναι και η στάση του Δήμου, με το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα να επισημαίνει πως η απάντηση του ΓΕΣ, είναι… «ήξεις αφήξεις»!

ΗΞΕΙΣ ΑΦΗΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ
«Η αναδιοργάνωση δομών των Ενόπλων Δυνάμεων αποσκοπεί στη βελτίωση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων τους, στον εξορθολογισμό της λειτουργίας τους και στη βέλτιστη χρησιμοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού τους. Ως εκ τούτου το ΓΕΣ, εξετάζοντας σε ρεαλιστική βάση τις επιχειρησιακές του απαιτήσεις, σε συνάρτηση με τα δημοσιονομικά δεδομένα της χώρας και τις κοινωνικές επιπτώσεις τους, προσεγγίζει ολιστικά το κρίσιμο θέμα της κατάταξης και εκπαίδευσης των νεοσυλλέκτων οπλιτών.
Υπό το πρίσμα αυτό, κρίθηκε αναγκαίο όπως η κατάταξη των στρατευσίμων λαμβάνει πλέον χώρα πλησίον των Μονάδων τοποθέτησής τους. Διευκρινίζεται ότι η συγκεκριμένη διαδικασία θα πραγματοποιηθεί, σε πρώτη φάση, πιλοτικά, ενώ οι όποιες οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν σε μεταγενέστερο χρόνο, κατόπιν συνολικής αξιοποίησης της δοκιμαστικής λειτουργίας. Πλέον των παραπάνω, κρίνεται απαραίτητο να διευκρινιστεί ότι επί του συγκεκριμένου θέματος, πέραν των συνήθων στρατιωτικών παραμέτρων λαμβάνονται υπόψη και θα μελετηθούν ενδελεχώς οι επιπτώσεις επί των τοπικών κοινωνιών. Στο πλαίσιο αυτό, οι προτάσεις και απόψεις φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι σεβαστές και θα τύχουν της δέουσας προσοχής στη διαδικασία λήψης των όποιων αποφάσεων», επισημαίνεται στο έγγραφο που υπογράφει ο υποστράτηγος Γεώργιος Σταματιάδης.

 

Π. ΝΙΚΑΣ: «ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΟ
ΠΡΟΒΛΗΜΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ»

Σχολιάζοντας την απάντηση του Γενικού Επιτελείου Στρατού στο ερώτημα του Δήμου για το μέλλον του στρατοπέδου της Καλαμάτας, ο Παναγιώτης Νίκας, επεσήμανε πως ο Δήμος είναι παρών και θα συμβάλλει όσο και όπου μπορεί ώστε αυτό, να συνεχίσει να λειτουργεί. «Να θυμίσουμε πως το στρατόπεδο, είχε κλείσει για δύο χρόνια, το 2011, με την απόφαση του τότε υπουργού Εθνικής Αμύνης Πάνου Μπεγλίτη, και άνοιξε και πάλι, με απόφαση της επόμενης κυβέρνησης της ΝΔ και του πρωθυπουργού. Ο Δήμος, τα δύο χρόνια που ήταν κλειστό, αγωνίστηκε να είναι σε άριστη κατάσταση όπως βοηθάει και τώρα. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για τη λειτουργία τους στρατοπέδου, γιατί είναι συνδεδεμένο όχι μόνο με την οικονομική ζωή, αλλά πάνω απ’ όλα με την ιστορία μας, την παράδοση και τους προγόνους μας, κι έχω πει ξανά, πως αν είναι οικονομικό το θέμα, ο Δήμος Καλαμάτας, αναλαμβάνει να συμμετέχει στα έξοδα της λειτουργίας του», δήλωσε καταληκτικά ο Παναγιώτης Νίκας.

 

148 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply