ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στη «ΔΙΑΠΛΑΣΗ» ακόμη η μητέρα με τα παιδιά ΑμεΑ που την πέταξαν στο δρόμο…!

0

ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ και μια εβδομάδα συμπληρώνονται σήμερα, από τότε που οι υπεύθυνοι του πρότυπου ιδιωτικού Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «ΔΙΑΠΛΑΣΗ», φιλοξενούν εντελώς δωρεάν, τη μητέρα με τα δύο παιδιά ΑμεΑ που έμεινε άστεγη, υποκαθιστώντας… την πολιτεία, η οποία και σε αυτόν τον τομέα είναι απούσα, επιβεβαιώνοντας την παντελή έλλειψη του κοινωνικού κράτους. astegh
Η Βασιλική Μπέλλου, η οποία επίσης αντιμετωπίζει προβλήματα, ζούσε με τη μητέρα της και τους δύο της γιούς, σε ένα σπίτι, το ενοίκιο του οποίου πλήρωναν με τα χρήματα της σύνταξης της γιαγιάς, όπως και τους λογαριασμούς! Όταν η ηλικιωμένη απεβίωσε ξεκίνησε ένας πραγματικός Γολγοθάς για τους τρεις τους, καθώς η γυναίκα, που παρά το γεγονός ότι δεν είναι σε θέση να εργαστεί, κατέβαλε προσπάθειες να βρει δουλειά, όπως και ο μεγάλος γιός, ο οποίος έχει αποφοιτήσει από το Ειδικό Σχολείο, στο οποίο ακόμη φοιτά το μικρό παιδί της οικογένειας, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, με αποτέλεσμα μια μέρα να… βρεθούν στο δρόμο!
Τα ενοίκια και οι λογαριασμοί «έτρεχαν», οι υποχρεώσεις αυξάνονταν και υπήρχαν στιγμές που οι τρεις τους, δεν είχαν ούτε φαγητό!
Κάποιοι εκπρόσωποι φορέων, είχαν ενημερωθεί, όμως η… επιβεβαίωση ότι δεν υπάρχει κράτος δεν άργησε να έρθει κι έτσι επιστρατεύτηκαν τα Μέσα!

ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΝΕΔΕΙΞΕ Η «ΦΩΝΗ»
Η «ΦΩΝΗ» ήταν αυτή που ανέδειξε πρώτη το θέμα, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί ο μηχανισμός και λόγω της δημοσιοποίησης του προβλήματος και της ευαισθητοποίησης της κοινωνίας, να βρεθεί λύση, όχι όμως κρατική!
Αφού την πρώτη βραδιά έμειναν σε ξενοδοχείο που πλήρωσαν ιδιώτες(!!!) από την επόμενη ημέρα μέχρι και σήμερα, να μη βρεθούν κυριολεκτικά στο δρόμο, μερίμνησε η «ΔΙΑΠΛΑΣΗ» η οποία τους παρέχει τα πάντα, στέγη, τροφή και ότι χρειαστούν! Μετά τη δημοσιοποίηση αριθμού λογαριασμού της κας Μπέλλου, κάποιοι απλοί πολίτες έδωσαν χρήματα από το υστέρημά τους, ενώ ενδιαφέρον να βγάλει η μητέρα ΑΦΜ και να υποβληθεί φορολογική δήλωση προκειμένου να μπορεί να νοικιάσει σπίτι στο όνομά της και να τύχει επιδομάτων, έδειξε λογιστής, ο οποίος μαζί με τον άνθρωπο που τους βοηθά από την πρώτη στιγμή και τη συνεργασία της Πρόνοιας, έχει μεριμνήσει και γι’ αυτό!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ ΣΤΗ «ΔΙΑΠΛΑΣΗ»
ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ
mpoyzianhs
Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων και Υγείας Παύλος Μπουζιάνης, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα την περίοδο που αναδείχθηκε το πρόβλημα, έσκυψε σε αυτό και χωρίς να υπάρχει αρμοδιότητα ή κρατική δομή, μεριμνά για τη διεκπεραίωση των απαραίτητων διαδικασιών ΄σωτε η γυναίκα να υποβλάλει φορολογική δήλωση και να ακολουθηθούν ένα – ένα τα επόμενα βήματ , προκείμενου μετά το Πάσχα και ύστερα από δύο μήνες φιλοξενίας σε ιδιωτικό(!!!) φορέα, να φύγει από τη «ΔΙΑΠΛΑΣΗ» και να πάει στο δικό της σπίτι, έχοντας τα εισοδήματα που δικαιούται, ώστε με τη βοήθεια των πολιτών, να μπορεί να ανταπεξέρχεται! «Ευχαριστούμε πολύ τους ιδιοκτήτες της «ΔΙΑΠΛΑΣΗΣ» για την κοινωνική ευαισθησία. Εμείς από την πλευρά μας, έχουμε κάνει όλες τις ενέργειες ώστε να τύχουν όλων των επιδομάτων που μπορεί να δικαιούνται, ωστόσο, πρέπει προηγουμένως να υποβληθούν φορολογικές δηλώσεις και να ακολουθηθεί μια σειρά από γραφειοκρατικές διαδικασίες, οι οποίες βρίσκονται στην τελική φάση, προκειμένου να παίρνουν έστω το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και όσα τυχόν δικαιούνται», δήλωσε απαντώντας σε ερώτημα της «Φ» για το θέμα ο Παύλος Μπουζιάνης, ενώ καταληκτικά πρέπει μια ακόμη φορά να επισημανθεί η απουσία του επίσημου κράτους!

ΑΠΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ
Το επίσημο κράτος, η οργανωμένη πολιτεία, ακόμη, δεν είναι πουθενά, αφού δε νοιάστηκε καν, για την εξεύρεση προσωρινής λύσης, καθώς πρόκειται για ανθρώπους με προβλήματα και ένα ανήλικο παιδί ΑμεΑ. Από την πρώτη στιγμή έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον η Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης που αναζητά λύση, καθώς είχε γίνει λόγος για φιλοξενία τους στη γειτονική πόλη. Δύο απλοί Καλαματιανοί, έχουν δεσμευτεί να πληρώνουν ο ένας το ενοίκιο, όταν βρεθεί σπίτι και μπορεί η μητέρα να το νοικιάσει στο όνομά της, αφού πρέπει να πληρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις και ο άλλος, να δίνει ένα μικρότερο ποσό το μήνα… Η γύμνια του κράτους, έκανε πολύ «θόρυβο», μαζί με την παραδοχή πως δεν υπάρχουν δομές σ’ αυτήν τη χώρα, τη χώρα που κάποτε γέννησε τη δημοκρατία και τον πολιτισμό, τη χώρα που εκλέγονται 300 βουλευτές, πολλοί περισσότεροι -σε σχέση με τον πληθυσμό πάντα- απ’ ότι σε άλλες χώρες, οι οποίοι λαμβάνουν ακόμη, υψηλότατους μισθούς και το δικαίωμα συνταξιοδότησης μετά από εκλογή δύο θητειών, οι οποίες προφανώς δεν είναι απαραίτητο να διαρκέσουν 4 χρόνια… Μια χώρα, όπου τα αυτονόητα, δεν είναι αντιμετωπίζονται πια ως τέτοια…

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

261 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply