ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μόνο στην «Ένωση Μεσσηνίας» αιτήσεις Ενιαίας Ενίσχυσης με συμψηφισμό του κόστους, εκπτώσεις και προσφορές σε 29 σημεία σ’ όλη τη Μεσσηνία!

0

ΤΟ «ΦΡΑΓΜΑ» των 6.000 αιτήσεων έσπασαν χθες στην «Ενωση Μεσσηνίας» οι οριστικοποιημένες αιτήσεις παραγωγών για την Ενιαία Ενίσχυση 2017. Σε σύγκριση με τα περσινά δεδομένα η κατάσταση εξελίσσεται ιδανικά, αφού την περασμένη χρονιά η διαδικασία ενεργοποίησης είχε ξεκινήσει μετά τις 25 Απριλίου.
Μάλιστα η «Ενωση Μεσσηνίας» σε συνεργασία με την GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ έχει εκσυγχρονίσει και βελτιώσει την αποδοτικότητα του μηχανισμού, παρέχοντας μεγάλες διευκολύνσεις, προσφορές και εκπτώσεις, ενώ η συγκέντρωση των αιτήσεων γίνεται πλέον σε 29 σημεία στη Μεσσηνία (βλέπε σχετικό πίνακα και χάρτη στην τελευταία σελίδα).
Ετσι το σύνθημα της «Ένωσης» «365 ημέρες δίπλα στον Παραγωγό» γίνεται πράξη και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά.

Η φετινή κατάσταση εξελίσσεται πολύ καλά τονίζει μιλώντας στη «ΦΩΝΗ» ο σύμβουλος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Διαχείρισης Έργων της Ένωσης Μεσσηνίας και υπεύθυνος έργου του ΟΣΔΕ για το 2017 Γιάννης Πάζιος, υπογραμμίζοντας ότι φέτος μόνο στην «Ένωση» ο παραγωγός μπορεί να υποβάλει την αίτηση και το κόστος να συμψηφιστεί με την καταβολή της Ενιαίας Ενίσχυσης ενώ μεσοσταθμικά η μείωση του κόστους φθάνει στο 20%.
Φέτος, αξίζει να σημειωθεί πως η Ένωση πρωτοπορεί σε αρκετά σημεία, ούσα αποκλειστική μέτοχος του «ΓΑΙΑ Επιχειρείν» στο συγκεκριμένο έργο και εφαρμόζοντας μειώσεις! «Φέτος, το στοίχημα για μας είναι να εξυπηρετηθούν οι παραγωγοί, γρήγορα, με αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα και φυσικά, να εγγυηθούμε ότι θα καταβληθεί η επιδότηση», υπογραμμίζει με νόημα ο Γιάννης Πάζιος.

ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ
ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ

«Φέτος η διαδικασία περιέχει μια αλλαγή, καθώς για την αίτηση, απαιτείται ένας εξαψήφιος κωδικός ο οποίος δημιουργείται από την κεντρική ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ με τη χρήση των κωδικών taxis, άρα υπάρχει μια διασύνδεση με τη γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων», δήλωσε ο κ. Πάζιος, ο οποίος κάλεσε τους παραγωγούς να προσέλθουν έγκαιρα, παρά το γεγονός ότι η προθεσμία λήγει στα μέσα Μαΐου.

Ο Γιάννης Πάζιος

Ο Γιάννης Πάζιος

«Επειδή το taxis ως πληροφοριακό σύστημα επιβαρύνεται και με δεδομένο ότι ήδη ξεκίνησε και η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, προσπαθούμε να καλέσουμε τους παραγωγούς να σπεύσουν όσο γίνεται γρηγορότερα, αφού είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αποφύγουμε τυχόν δυσλειτουργίες ή φόρτωση του συστήματος», τόνισε ο Γιάννης Πάζιος που αναφέρθηκε και στην πλήρη στελέχωση της Ένωσης, για την κάλυψη των αναγκών. «Φέτος έχουμε ήδη δημιουργήσει όλες τις αναγκαίες συνθήκες όσον αφορά στις υποδομές και το προσωπικό για να εξυπηρετήσουμε ακόμη γρηγορότερα τους παραγωγούς, άρα για να αποφευχθεί ο συνωστισμός των τελευταίων ημερών που πάντοτε παρατηρείται, καλό είναι οι παραγωγοί να προσέρχονται σταθερά από τώρα, γιατί μπορεί να τους ξεγελάει η ημερομηνία μια και η προθεσμία είναι μέχρι τις 15 Μαΐου και να θεωρούν πως υπάρχει χρόνος, όμως πρακτικά δεν υπάρχει!
Όσοι έχουν έρθει μέχρι τώρα είναι «τυχεροί», καθώς έχουν εξυπηρετηθεί ταχύτατα, το σύστημα λειτουργεί μια χαρά και γι’ αυτό τους κάνουμε ένα κάλεσμα να πάμε κόντρα στη συνήθη κουλτούρα που έχουμε σαν Έλληνες να είμαστε της τελευταίας στιγμής και να παραπονιόμαστε αν δεν εξυπηρετούμαστε γρήγορα ή αν πέφτει το σύστημα», δήλωσε με νόημα ο υπεύθυνος έργου της Ένωσης, ο οποίος στάθηκε και στα νέα σημεία. «Το κεντρικό μας κατάστημα στην οδό Ιατροπούλου στην Καλαμάτα, λειτουργεί από τις 8 το πρωί έως τις 8:30 το βράδυ, ενώ όλα μας τα καταστήματα, είναι ανοιχτά και τα Σάββατα από τις 8 το πρωί έως τις 3:30 μετά το μεσημέρι, κάτι που θα πραγματοποιηθεί και σήμερα, Μεγάλο Σάββατο, κυρίως για τους ετεροδημότες», τονίζει ο κ. Πάζιος. Η Ένωση φέτος είναι σε περισσότερα σημεία σε όλο το νομό, μεταξύ των οποίων και το πρατήριο εφοδίων της, στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί το κόστος της μετακίνησης για τους παραγωγούς.

ΑΡΚΕΤΕΣ ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ

Πέραν των πολλών σημείων, όπου η Ένωση φέτος με το εξειδικευμένο προσωπικό της, εξυπηρετεί τους παραγωγούς, παρέχει μειώσεις σε πολλούς από αυτούς. «Μεσοσταθμικά η μείωση ανέρχεται σε 20%, αλλά υπάρχουν και μειώσεις 30 και 40% και προφανώς, καμία μεταβολή σε σχέση με πέρσι», δήλωσε ο κ. Πάζιος και συνέχισε. «Φέτος, η ένωση σε συνεργασία με το ΓΑΙΑ Επιχειρείν διασφαλίζει ότι ο παραγωγός μπορεί να πληρώσει το κόστος της αίτησης με την είσπραξη της επιδότησης, οπότε να γλιτώσει άμεσα ένα συγκεκριμένο κόστος και να αποφύγει τα μετρητά. Η εμπειρία των στελεχών του Συνεταιρισμού που βρίσκεται εδώ και δεκαετίες στο χώρο των επιδοτήσεων, είναι πραγματικά μοναδική και συνεπικουρούμενοι με τα πληροφοριακά συστήματα του ΓΑΙΑ Επιχειρείν προσπαθούμε συνεχώς να αναβαθμίζουμε τις υπηρεσίες μας, να γινόμαστε πιο αξιόπιστοι και φερέγγυοι, να διορθώνουμε τυχόν λάθη και να μπορούμε να μπαίνουμε σε μια διαδικασία ότι αυτό το όχημα που λέγεται Συνεταιρισμός και δημιουργήθηκε από παραγωγούς και απευθύνεται σε παραγωγούς, παρέχει υπηρεσίες ποιότητας οι οποίες είναι στη διάθεση των ανθρώπων αυτών, 365 ημέρες το χρόνο», ανέφερε σύμβουλος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Διαχείρισης Έργων της Ένωσης Μεσσηνίας και υπεύθυνος έργου του ΟΣΔΕ για το 2017 Γιάννης Πάζιος, ο οποίος μίλησε για την αισθητή διαφορά της Ένωσης. «Εμείς, δεν είμαστε ένας Συνεταιρισμός ή κάποιο γραφείο, που εμφανίζεται δύο ή τρεις μήνες! Βρισκόμαστε στην Καλαμάτα, τη Μεσσήνη, την Πύλο, τους Γαργαλιάνους, τα Φιλιατρά την Κυπαρισσία και το Μελιγαλά, στα κεντρικά μας καταστήματα, 365 ημέρες το χρόνο, όπου οι παραγωγοί μπορούν να εξυπηρετηθούν. Μεταξύ άλλων, έχουμε αναπτύξει τα πληροφοριακά μας συστήματα και παρέχουμε στους παραγωγούς εξατομικευμένη πληροφόρηση για το ποιοι είναι δυνητικά εντασσόμενοι σε μελλοντικά μέτρα και πληροφορίες για όσα χρειαστούν». Στο επίκεντρο, μεταξύ άλλων, αξίζει να σημειωθεί πως βρίσκεται, όσον αφορά στην υποβολή της αίτησης ενιαίας ενίσχυσης και το ζήτημα των μεταβιβάσεων, με το σύστημα να αναμένεται να ανοίξει άμεσα, καθώς και φέτος οι παραγωγοί αυτοί, είναι πολλοί.

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ

«Περιμέναμε ότι μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα θα άνοιγε το σύστημα των μεταβιβάσεων, καθώς είναι αρκετοί οι παραγωγοί οι οποίοι φέτος, αναμένουν τη διαδικασία αυτή. Αυτό δεν έγινε και πιστεύουμε ότι θα υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του υπουργείου για άνοιγμα του συστήματος την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε ο Γιάννης Πάζιος, ο οποίος αναφέρθηκε και στο δικαιολογημένο προβληματισμό των παραγωγών. «Κυκλοφορεί έντονα ως πληροφορία, ότι παραγωγοί αυτοί που έχουν βγει στη σύνταξη από τις 16 Μαΐου και μετά, κινδυνεύουν να κοπεί το 60% της σύνταξής τους, αν συνεχίσουν να παίρνουν επιδότηση. Αυτό αφορά σε όλα τα ασφαλιστικά Ταμεία πλην του ΟΓΑ για τους συνταξιούχους του οποίου, η ημερομηνία αυτή, είναι η 1η Ιανουαρίου 2017. Υπάρχει μια δέσμευση του υπουργού ότι θα δοθούν διευκρινήσεις και θα υπάρξουν οι απαραίτητες διορθώσεις και ελπίζουμε πράγματι μέχρι να ανοίξει το σύστημα να έχουν γίνει οι σχετικές διορθώσεις», ανέφερε για το καυτό αυτό θέμα ο κ. Πάζιος.

enosi-eikona

Leave a Reply