ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

5ος στην «παρθενική» εμφάνιση του στα Μέγαρα ο Θανάσης Μπάκας της «Zempilas team»

0

● ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ 2017
● ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ SUPERBIKE ΣΤΟΝ 2ο ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΕΜΠΙΛΑΣ

Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας για το 2017 έγινε στα Μέγαρα έχοντας μάλιστα πολλές συμμετοχές στις κατηγορίες, αρκετό κόσμο στην κερκίδα, αίσθηση ανανέωσης αλλά και μεσσηνιακό άρωμα!
Στην εκκίνηση του 1ου αγώνα του φετινού καλενταριού του ΠΠΤ βρέθηκε ο Θανάσης Μπάκας της «Zempilas team» παρουσιάζοντας με το «καλημέρα» ένα ανταγωνιστικό και διεκδικητικό πρόσωπο κατακτώντας μάλιστα την 5η θέση στην κατηγορία OPEN!
Η εμφάνιση του 22χρονου επαγγελματία οδηγού αγώνων από τα Αρφαρά, στα Μέγαρα, αν και «παρθενική» χαρακτηρίστηκε από το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα αν αναλογιστεί κανείς το γεγονός πως βρέθηκε αντιμέτωπος με ιδιαίτερα ανταγωνιστικούς αντιπάλους με σωρεία εμπειριών στο βιογραφικό τους!mpakas-thanashs-taxythta
«Η 5η θέση ήταν αρκετά καλή και μέσα στους στόχους. Για πρώτη φώτα ήταν εξαιρετικός!» μας είπε ο Γιάννης Ζεμπίλας, τεχνικός σύμβουλος του Μπάκα φανερά χαρούμενος από τις επιδόσεις του στο ξεκίνημα του συναθλητή του στο ανταγωνιστικό ΠΠΤ 2017.
Ο Θανάσης Μπάκας αισιοδοξεί να τρέξει σε όλο το πρωτάθλημα εκπροσωπώντας την «Zempilas team».
Αποτελέσματα αγώνα OPEN
1. ΚΥ∆ΩΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ YAMAHA 600 22:36.840
2. Α∆ΑΛΟΓΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ YAMAHA R6 600 22:50.584
3. ∆ΟΥΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ YAMAHA R6 600 22:58.201
4. ΚΑΡΚΟΥΛΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ TRIUMPH 675 23:06.658
5. ΜΠΑΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ HONDA 600 23:08.311
6. ΜΟΥΡΤΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ YAMAHA R1 1000 23:13.111
7. ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΡΚΟΣ HONDA CBR 1000 23:44.875
8. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΙ∆ΩΝ LALOS 600 23:05.277
DSQ
9. ΛΑΙΜΟ∆ΕΤΗΣ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΣ HONDA CBR 600 13:04.985
10. ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤ YAMAHA R1 1000 8:35.781
11. ∆ΕΛΗ∆ΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΜΑΡΑΣ KAWASAKI ZX 10 8:00.687
DNS
12. ΠΑΠΑΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΑΝ∆ KAWASAKI ZX10
● Το αγωνιστικό πρόγραμμα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας 2017 περιλαμβάνει συνολικά έξι (6) αγώνες και μετά τα Μέγαρα το πρόγραμμα έχει ως εξής:
30 Απριλίου – Τρίπολη
28 Μαΐου – Σέρρες
18 Ιουνίου – Μέγαρα
17 Σεπτεμβρίου – Σέρρες
15 Οκτωβρίου – Μέγαρα
* Σημειωτέων πως οι αγώνες δεν συμπίπτουν με ημερομηνίες αγώνων MotoGP.

Ζεμπίλας και Μπάκας στην εκκίνηση
Superbike και OPEN στην Τρίπολη

Η «Zempilas team» δίνει το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού της με τους πολυπληθείς φίλους της αγωνιστικής μοτοσυκλέτας, στον επόμενο αγώνα της χρονιάς, στις 30 Απριλίου στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Τρίπολης!
Σε έναν εξαιρετικά δύσκολο αγώνα και μια «καυτή» πίστα, θα κάνει το δικό του ντεμπούτο ο Γιάννης Ζεμπίλας. Ο έμπειρος οδηγός αγώνων ταχύτητας επιλέγει το Στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Τρίπολης για να κάνει τη δική του προσπάθεια στο πρωτάθλημα, στον αγώνα που προβλέπεται να αποτελέσει και τη μοναδική του συμμετοχή του για φέτος!mpakas-zempilas
Ο Γιάννης Ζεμπίλας έχοντας μεγάλη εμπειρία σε επαγγελματικούς αγώνες ταχύτητας, προετοιμάζεται για την δική του πρεμιέρα στον αγώνα στις 30 Απριλίου και αρκετές ημέρες νωρίτερα μίλησε στη «Φ» για τον στόχο του όπως και του συναθλητή του Θανάση Μπάκα, που επίσης θα βρεθεί στην Τρίπολη τρέχοντας στην κατηγορία Open, που δεν είναι άλλος από έναν καλό τερματισμό «Το πρωτάθλημα θα είναι αρκετά δύσκολο καθώς το επίπεδο είναι πολύ ανεβασμένο. Εγώ θα κάνω μια συμμετοχή στη Τρίπολη στη μεγάλη κατηγορία των Superbike κι αυτό έχει να κάνει περισσότερο πλέον με την ευχέρεια χρόνου και φόρτο εργασίας. Στόχος είναι βεβαίως να τερματίσουμε!»
Η επιλογή των αθλητών να συμμετέχουν σε λιγότερους αγώνες αλλά και η μείωση των οδηγών μοιάζει με σύνηθες φαινόμενο και οι λόγοι είναι κυρίως οικονομικό. «Είναι ακριβό άθλημα» μας επιβεβαίωσε και ο Γιάννης Ζεμπίλας ο οποίος και στο παρελθόν είχε επισημάνει στη «Φ» την δυσκολία εύρεσης χορηγών και πόρων για να στηρίξουν μια επαγγελματική πορεία, αποτελώντας έναν ακόμη λόγο μείωσης του ενδιαφέροντος από νέους οδηγών να ασχοληθούν πιο επαγγελματικά με την ταχύτητα: «Η αλήθεια είναι ότι οι συμμετοχές μειώνονται κι αυτό οφείλεται στο κόστος.»

Οι αρωγοί στην προετοιμασία
των οδηγών της «Zempilas team»

Η σπουδαιότητα των αρωγών μεγάλη. Την «Zempilas team» στηρίζουν φέτος μεσσηνιακές επιχειρήσεις οι οποίες συμβάλουν στο σημαντικό κομμάτι της προετοιμασίας.
Η προετοιμασία δεν γίνεται μόνον μέσα στην αγωνιστική πίστα αλλά και εκτός αυτής, αφού η καλή φυσική κατάσταση του οδηγού παίζει συνδέεται άμεσα με την επίτευξη καλών επιδόσεων και στόχων.
Για την προετοιμασίας τους οι οδηγοί αγώνων μοτοσυκλέτας Θανάσης Μπάκας και Γιάννης Ζεμπίλας συνεργάζονται με τον Σύλλογο «Αγωγή» και τον Γιάννη Τσουλάκο και τα X-Tream Stores. Παράλληλα τις προσπάθειές τους στηρίζουν η τηλεόραση «Best TV» και το KNK των αφών Κωνσταντινόπουλου.

Σίσσυ Τριάντου

Leave a Reply