ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ανάσταση μετά από 131 χρόνια στην… Αγιά Σοφιά του Μοριά!

0

Ιστορικό γεγονός για όλη την Τριφυλία και την Ελλάδα αποτέλεσε η Ακολουθία της Ανάστασης που ολοκληρώθηκε με μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική κατάνυξη μετά από 131 ολόκληρα χρόνια στην «Αγιά Σοφιά του Μοριά» στη Χριστιανούπολη!
Ο υπέρλαμπρος ιστορικός Βυζαντινός Ιερός Ναός της «Μεταμορφώσεως του Σωτήρος» που ήταν η πρώτη έδρα της Μητρόπολης μας στη Χριστιανούπολη, καθαγιάστηκε με το ανέσπερο φώς της Αναστάσεως του Κυρίου ψάλλοντας το Χριστός Ανέστη το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου. Η τελετή ήταν συγκλονιστική παρουσία πλήθος πιστών από τη περιοχή, εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας ενώ το Χριστός Ανέστη εψάλη στο περίβολο του Βυζαντινού Ναού.
Οι κάτοικοι με τον τοπικό σύλλογο φέτος αναβίωσαν το έθιμο του πετάγματος των γλόμπων που συμβολίζουν την Ανάσταση του Κυρίου, με αερόστατα τα οποία πέταξαν στον ουρανό! Στην Ακολουθία της Ανάστασης παραβρέθηκαν εκτός από τον δήμαρχο Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα, ο αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Χριστιάνων και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Φιλιατρών.

Του Γιάννη Μποζίκα

Leave a Reply