ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το Πάσχα πέρασε, τώρα τι γίνεται!!

0

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ του Πάσχα ο καιρός αποφάσισε να μελαγχολήσει σαν αντίδραση ίσως στις εκθαμβωτικά ηλιόλουστες ημέρες που είχαν προηγηθεί.
ΣΤΗΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ πόλη τον πάλαι ποτέ ιβίσκων επικράτησε μια γλυκειά ραθυμία σαν επακόλουθο της κραιπάλης που είχε προηγηθεί.
ΠΑΣΧΑ ήταν και οι οβελίες τιμήθηκαν δεόντως μαζί και τα σπληνάντερα, τα κοκορέτσια και άλλα εξαίσια εδέσματα.
ΠΑΣΧΑ ήταν και πέρασε και ο καιρός ώσπου να μελαγχολήσει, ανοιξιάτικος και εκστατικός χαρά Θεού για όσους μπορούσαν να χαρούν.
ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ πάλι οψόμεθα.
***
ΠΡΩΙΝΟ στην ήσυχη «Μυλόπετρα» οι τρείς συνομιλητές χαλαρώνουν οι ευρισκόμενοι ο καθένας στο δικό του κόσμο.
ΑΠΟ τα μεγάφωνα η μουσική που ακούγεται είναι τζαζ και ο Ανιψιός Έμπορας ενθουσιάζεται που την ακούει, ενώ ο Μάγειρας Ζωγράφος τού αναλύει τα νέα ευρήματα που έχουν προκύψει στο δορυφόρο Εγκέλαδο του πλανήτη Κρόνου για μελλοντική ζωή στο διάστημα.
Ο ΑΛΛΟΣ που τώρα γράφει, βρίσκεται και αυτός στο δικό του σύμπαν όσο και αν δείχνει ότι παρακολουθεί τη συζήτηση.
Η ΩΡΑ περνάει και το πρωινό προχωράει. Δίπλα οι δύο Τζορτζ ταβλαδόροι παίζουν και σχολιάζουν τα ζάρια και τη συμπεριφορά τους.
ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ είναι σαν ψεύτικο από μια ταινία που ίσως δεν γυριστεί ποτέ.
ΟΣΟ για τους κομπάρσους, αυτοί έχουν αναλάβει ήδη τους ρόλους των πρωταγωνιστών και ο θίασός τους μοιάζει με σκιές που βρίσκονται εν κινήσει.
***
ΠΑΡΑ ΘΙΝ’ ΑΛΟΣ η κίνηση χαλαρή.
«ΣΤΟ ΚΥΜΑ» η ομήγυρις αλληλοεύχεται και απολαμβάνει τη γαλήνη του τοπίου ύστερα από την επέλαση των επισκεπτών που πλέον ολοκληρώνεται και ο καθένας στον πάγκο του και στο μαγκανοπήγαδο της καθημερινότητας του.
ΠΙΣΩ μένουν οι γνωστοί -άγνωστοι, ύποπτοι και καχύποπτοι, να συνεχίζουν τη ζωή τους όπως έρχεται κι όπως πάει με στόχο πάντα το επόμενο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, ενώ βέβαια ως τότε θα μεσολαβήσει και η Πρωτομαγιά που φέτος με το Σαββατοκύριακο γίνεται και αυτή τριήμερο.
***
ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ με το δημοψήφισμα στην Τουρκία;
ΡΩΤΟΥΣΑΝ μέλη της ομήγυρης, καθώς συνωστίζονταν πέριξ του οβελία τρωγοπίνοντας.
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΟ το ενδιαφέρον πάντως μιας και ο Ερντογάν το έχει βάλει «αμέτι μουχαμέτι» να γίνει σουλτάνος με ό,τι αυτό συνεπάγεται βέβαια για τους γείτονές του, αλλά και τους πιο μακριά ισχυρότερους που ήδη έχουν αρχίσει να ενοχλούνται εντονότατα για τη στάση, του έτσι κι αλλιώς απρόβλεπτου Τούρκου ηγέτη.
***
ΠΑΣΧΑ ήταν και πέρασε και η τοπική αγορά αναστέναξε για άλλη μια φορά, από τις πολλαπλές δυσκολίες που αντιμετωπίζει.
ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ της Γεωργίας Αναγνωστοπούλου στη «ΦΩΝΗ» του Μεγάλου Σαββάτου, με πολλά στοιχεία καθώς και δηλώσεις εμπόρων, έδωσε το στίγμα των ημερών.
ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ κατάσταση και στην Τριφυλία, αν κρίνουμε από το ρεπορτάζ του Γιάννη Μποζίκα.
ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ τα πράγματα μόνο εύκολα δεν είναι, όσο κι αν εκ πρώτης όψεως ιδιαίτερα τις ημέρες των εορτών οι δυσκολίες δεν έγιναν ορατές για τους πιο πολλούς, ενώ μην ξεχνάμε πως υπάρχουν συνάνθρωποί μας που δεν είχαν ούτε τα στοιχειώδη για να περάσουν αυτές τις μέρες.
ΣΤΗ ΣΤΟΥΠΑ που βρέθηκα το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, η κίνηση ήταν λιγοστή σε σχέση με άλλες χρονιές, αλλά ελπίζουν και αισιοδοξούν πως η εικόνα θα βρεθεί σύντομα καθώς αναμένονται οι πρώτες προγραμματισμένες αφίξεις ξένων επισκεπτών στην περιοχή.
ΕΝ ΟΨΕΙ της Πρωτομαγιάς πάντως αναμένεται και η περιοχή της Μάνης να έχει αρκετό κόσμο ενώ για την καλοκαιρινή περίοδο οι κρατήσεις είναι πολλές και εύλογα δημιουργούν πολλές προσδοκίες.
***
ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ και μέχρι το Σάββατο 22 Απριλίου ραντεβού στο αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» και στην «Μπουκαδούρα» φίλτατοι.
ΑΣ ΟΨΕΤΑΙ το Φεστιβάλ Αρχαιολογικών και Ιστορικών Ντοκιμαντέρ πραγματοποιείται με συνεργασία Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Φεστιβάλ Αρχαιολογικής Ταινίας ΑΓΩΝ.
ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΘΟΥΝ 13 ντοκιμαντέρ εξαιρετικού ενδιαφέροντος με είσοδο ελεύθερη.
ΚΑΛΗ μεταπασχαλινή εβδομάδα και χρόνια πολλά.

Θανάσης Παντές

142 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply