ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δεδομένα 1,7 εκατ. χρηστών Snapchat διέρρευσαν στο deep web

0

Μια ομάδα Hacker διέρρευσε στο deep web (σκοτεινό διαδίκτυο) στοιχεία λογαριασμών 1,7 εκατομμυρίου χρηστών της δημοφιλούς εφαρμογής επικοινωνίας.

Η συγκεκριμένη ομάδα, που φέρεται να έχει διαρρεύσει τα στοιχεία φαίνεται να αποτελείται από τους λεγόμενους White Hat Hackers, οι οποίοι συνήθως χακάρουν συστήματα λογισμικού για να βρουν κενά που μπορεί να αξιοποιηθούν από τρίτους, και στη συνέχεια τα αναφέρουν έναντι ανταμοιβής.
Από τις μέχρι στιγμής αναφορές η συγκεκριμένη ομάδα θεωρείται ως μία από τις κορυφαίες ομάδες White Hat Hackers. Η έκθεση υποστηρίζει ότι τα στοιχεία αυτά αποκτήθηκαν πριν από λίγο καιρό και μόλις τώρα έχουν κυκλοφορήσει ως αντίποινα για τα σχόλια του Evan Spiegel  που φέρεται πως είπε ότι το Snapchat είναι «μόνο για πλούσιους ανθρώπους» και ότι η Ινδία είναι «φτωχή χώρα».

Ωστόσο, το Snapchat δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει επισήμως ότι οποιαδήποτε παράβαση έχει λάβει χώρα, ούτε υπήρξε οποιαδήποτε εξωτερική επιβεβαίωση παραβίασης, ενώ εκπρόσωποι της εταιρείας δηλώνουν  πως ο διευθύνων σύμβουλος Evan Spiegel δεν έκανε ποτέ προσβλητικές δηλώσεις κατά της Ινδίας.

Πάντως η ιστορία αυτή έχει οδηγήσει τους Ινδούς καταναλωτές να χαμηλώσουν ραγδαία το rating της εφαρμογής στο Apple store και να ενισχύουν καμπάνιες στο Twitter με χασταγκ #UninstallSnapchat και #BoycottSnapchat.

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε σχετικά με το ζήτημα: «Αυτό είναι γελοίο. Προφανώς, το Snapchat είναι για όλους. Είναι διαθέσιμο παγκοσμίως για δωρεάν εγκατάσταση» και πρόσθεσε: «Αυτές οι λέξεις γράφτηκαν από έναν θυμωμένο πρώην εργαζόμενο. Είμαστε ευγνώμονες για την κοινότητα μας στην Ινδία και σε όλον τον κόσμο».

Leave a Reply