ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

41 ΧΡΟΝΙΑ «ΤΡΙΦΥΛΙΑ»: Μια ιστορία επιτυχίας με αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Σιδηρόκαστρο!

0

Με επιτυχία και ικανοποιητική συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα του Πάσχα τα «41α Τριφύλια» στο Σιδηρόκαστρο. Ένας αθλητικός και πολιτιστικός θεσμός που άντεξε στο χρόνο και παρά τις όποιες αντιξοότητες κάθε χρόνο υλοποιείται προσφέροντας χαρά στα μικρά παιδιά και ικανοποίηση στους μεγαλύτερους που βλέπουν ότι η προσπάθεια που ξεκίνησε από το Σύνδεσμο Σιδηροκαστριτών Τριφυλίας πριν 41 χρόνια, στηριζόμενη στο ρομαντισμό και την αγάπη του Σπήλιου Ζαχαρόπουλου και των άλλων πρωταγωνιστών του Τμήματος Νεολαίας τότε, με τη συνεργασία και άλλων Συλλόγων πρωτίστως της τότε Επιτροπής Νεολαίας του Συλλόγου Αυλωνιτών, αποδίδει καρπούς.

Τις απονομές έκανε ο Γιώργος Τσακανίκας, αντιδήμαρχος Τριφυλίας

Τις απονομές έκανε ο Γιώργος Τσακανίκας, αντιδήμαρχος Τριφυλίας

Φέτος στα «Τριφύλια» συναντήθηκαν τρεις γενιές και η «υπόθεση» συνεχίζεται απ’ τον …παππού στον εγγονό!
trifylia-1
Έτσι και φέτος το Σιδηρόκαστρο έζησε ωραία αθλητικές και πολιτιστικές στιγμές με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων. Η διοργάνωση, όπως πάντα άψογη, από την τοπική κοινότητα με τον πρόεδρο Τάσο Λιακάκη να κάνουν το καλύτερο δυνατό για την φιλοξενία των επισκεπτών και την εξυπηρέτηση όποιων ήθελαν να συμμετέχουν στους αγώνες, που συνδιοργανώθηκαν με το Σύνδεσμο Σιδηροκαστριτών, τον Σύλλογο Γυναικών και τον Εξωραϊστικό Λαογραφικό Σύλλογο «Δημ. Κάκκαβας» – το χορευτικό του οποίου παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς – και τον Κώστα Αρνόκουρο για την μετάδοση και τον σχολιασμό των αγώνων.

Η καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία παιδιών και γονέων που έλαβαν μέρος στα φετινά Τριφύλια

Η καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία παιδιών και γονέων που έλαβαν μέρος στα φετινά Τριφύλια

Από αγωνιστικής πλευράς, υπήρξαν αγωνίσματα για όλες τις ηλικίες, ανδρών και γυναικών, από μικρά παιδιά μέχρι και μεγαλύτερες ηλικίες, καθώς και παραδοσιακά αγωνίσματα όπως αυγουλοδρομίες, σακοδρομίες και «το σκοινί» με Σιδηροκαστρίτες, γαμπρούς ή νυφάδες, αγόρια, κορίτσια κλπ, που δίνουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε όλους.
trifylia-3
Την Δημοτική Αρχή Τριφυλίας εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Αυλώνας και Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Τσακανίκας, καθώς και ο γενικός γραμματέας του Δήμου Γιώργος Φιλντίσης, την Περιφέρεια Πελοποννήσου ο Άγγελος Χρονάς, γιατρός, περιφερειακός σύμβουλος και εντεταλμένος σύμβουλος για ζητήματα δημόσιας υγείας στην Μεσσηνία. Παρόντες ήταν επίσης οι πρόεδροι των τοπικών Συλλόγων Μαρία Λιακάκη, Νίκη Ζαχαροπούλου και Θανάσης Κυριαζής, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Δυτικής Ελλάδας –υποστράτηγος Διαμαντής Μητρόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Αυλώνας Γιάννης Φιλντίσης, ο πάτερ Δημήτριος Λιακόπουλος, ο πρόεδρος της κοινότητας Πάνος Μητρόπουλος, ο διευθυντής της «Φ» Θανάσης Τσαμούλης καθώς και εκπρόσωποι Συλλόγων της περιοχής και κόσμος όλων των ηλικιών από τα γύρω χωριά.
Μετά τις απονομές μεταλλίων και επάθλων ο πρόεδρος της Τ.Κ. Τάσος Λιακάκης, δεξιώθηκε τους προσκεκλημένους στην ταβέρνα του Γιώργου Λιβά, ενώ η εξυπηρέτηση του κόσμου ήταν άψογη από την ταβέρνα και το καφέ «Αδερφός του Μπάμπη».
Τα 41α Τριφύλια πέρασαν στην ιστορία και όλοι έκλεισαν ραντεβού για το 2018, με τους διοργανωτές να υπόσχονται ακόμη καλύτερες εκδηλώσεις με αθλητικές και πολιτιστικές εκπλήξεις και καινοτομίες.

Στιγμιότυπο από το χορευτικό πρόγραμμα του Λαογραφικού Εξωραϊστικού Συλλόγου

Στιγμιότυπο από το χορευτικό πρόγραμμα του Λαογραφικού Εξωραϊστικού Συλλόγου

Χορηγοί των αγώνων ήταν η Μεταλοτεχνική Τριφυλίας -Αναστάσιος Τσιμπλής, Γεώργιος Λυμπερόπουλος, Δημήτριος Τσατσαμπάς, Χρήστος Λαμπρόπουλος και Γεώργιος Λιβάς.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Leave a Reply