ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

“Σαφάρι” από το Δήμο Καλαμάτας για 14 εκατ. ευρώ συσσωρευμένες οφειλές!

0

Σε εισπρακτικό σαφάρι προκειμένου να γεμίσει τα ταμεία του με όσα περισσότερα χρήματα μπορεί, από τα 14.000.000 ευρώ που του οφείλουν ιδιώτες κυρίως, αλλά και νομικά πρόσωπα, θα επιδοθεί άμεσα ο Δήμος Καλαμάτας. Τα χρήματα αυτά, οφείλονται από 33.180 πρόσωπα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως τα μισά, το 50% περίπου, θα χρωστούν μόλις 242 πρόσωπα, φυσικά ή νομικά, που οφείλουν πάνω από 5.000 ευρώ. Ο Δήμος μέχρι τώρα, προσπαθούσε με ειδοποιητήριες επιστολές και δέσμευση του ΑΦΜ να εισπράξει τα οφειλόμενα, όμως τα αποτελέσματα ήταν τουλάχιστον μέτρια κι έτσι θα προσφύγει σε δραστικά μέτρα.
Σύμφωνα λοιπόν με τις προβλέψεις του Νόμου και τις ρητές εντολές του υπουργείου Οικονομικών, πέρα από τις ειδοποιητήριες επιστολές, θα προχωρήσει σε δεσμεύσεις κινητών και ακινήτων περιουσιακών στοιχείων, που μεταξύ άλλων αφορούν και δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών. «Και οι υποχρεώσεις μας προς το Δήμο, είναι υποχρεώσεις και πρέπει να τις τακτοποιούμε», δήλωσε με νόημα ενημερώνοντας για τις ενέργειες που θα ακολουθηθούν, σε συνέντευξη Τύπου, όλους όσοι χρωστούν, ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Ηλιόπουλος. hliopoulos-sakis«Αντιλαμβανόμαστε την κρίση, αλλά πολλοί την επικαλούνται ως δικαιολογία και δεν εμφανίζονται καν για ρύθμιση», είπε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος, ο οποίος ξεκαθάρισε πως ο χρόνος αναμονής θα τελειώσει με την ψήφιση του Νόμου, ο οποίος εμπεριέχει ευεργετικές διατάξεις για τους οφειλέτες του Δημοσίου.
Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχουν οφειλές της τάξεως των 450.000 ευρώ σε δημοτικά τέλη από λογαριασμούς της ΔΕΗ, 2.900 προσώπων, αφορούν μισθωτές που είχαν αφήσει απλήρωτα τα τέλη και στις οποίες ενέχονται, βάση του Νόμου και οι ιδιοκτήτες, στους οποίους επίσης θα σταλούν ειδοποιητήρια!

ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΚΑΙ ΤΩΝ
ΤΡΙΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ
ΣΤΟΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Ο Δήμος Καλαμάτας, φαίνεται πως έχει πάρει… ζεστά το συγκεκριμένο θέμα, θέτοντάς το σε προτεραιότητα, άλλωστε, κάθε άλλο παρά τυχαία, είναι η εξέλιξη που αφορά στους τρεις βασικούς οικονομικούς στόχους, του Δήμου, οι οποίοι καλύπτονται στο ακέραιο, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Θανάσης Ηλιόπουλος. «Οι τρεις στόχοι που τίθενται από το υπουργείο και ελέγχονται, αυτοί των εισπράξεων, των πληρωμών και των τρεχουσών οφειλών, πληρούνται και με το παραπάνω, οπότε δεν τίθεται ζήτημα για το Δήμο Καλαμάτας, όπως σε άλλους Δήμους, καθώς αν υπερβεί το 20% αναλαμβάνει το παρατηρητήριο και ο Δήμος μπαίνει στη διαδικασία της επιτήρησης», δήλωσε καταληκτικά ο κ. Ηλιόπουλος, ο οποίος έδωσε και παράδειγμα, τονίζοντας πως ο στόχος των εισπράξεων ήταν 2.396.605 ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2017 και επετεύχθησαν εισπράξεις 2.577.304 ευρώ.

Leave a Reply