ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σε κακό χάλι το εσωτερικό οδικό δίκτυο με τα λάδια να δημιουργούν “κόλαση” στον πολύπαθο Αγιο Φλώρο

0

 

ΚΑΛΗΜΕΡΑ, φίλοι και φίλες, σήμερα θα σας διηγηθώ ακόμα μία γκλαμουριά του απέραντου και αδιάφορου δημοσίου τομέα!

ΑΣ ΤΑ ΠΑΡΩ με τη σειρά, προχθές στις 3 μετά το μεσημέρι δέχθηκα τηλεφώνημα από έναν αναγνώστη από τον Άγιο Φλώρο, ο οποίος μου είπε ότι ένα φορτηγάκι με Έλληνα οδηγό φορτωμένο μέχρι πάνω 5λιτρα ηλιέλαιο στη στροφή του χωριού στον πλάτανο προφανώς έτρεχε με αποτέλεσμα να μετατοπιστεί το φορτίο του και να γεμίσει ο δρόμος λάδια για 70-100 μέτρα.

ΕΤΡΕΞΑ και εγώ είδα την εικόνα και αμέσως τηλεφώνησα στο 100 .

ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ μου βγήκε το 100 της Βέροιας αλλά  έπεσα σε τετραπέρατο αστυνομικό και  μου έδωσε το συμβατικό τηλέφωνο της Α.Σ. Μεσσηνίας και τους ενημέρωσα.

ΓΙΑ ΠΑΝΩ από μισή ώρα 3-4 κάτοικοι μεταξύ τους ο ιδιοκτήτης του καφενείου  Ηλίας Χατζής και η σύζυγός του Χρυσούλα   (που σχεδόν καθημερινά τα μάτια τους βλέπουν απίστευτα  πράγματα ) έκαναν χρέη τροχονόμου στο ένα ρεύμα του δρόμου και στο  άλλο ρεύμα είχε στηθεί ο  Ηλίας Μ., κάτοικος επίσης του Αγίου Φλώρου.

Ο ΔΡΟΜΟΣ είχε αρκετή  κίνηση και οι περισσότεροι οδηγοί  έτρεχαν πάνω από τα 50 (κατοικημένη περιοχή) μετά αναρωτιόμαστε γιατί σημειώνονται καθημερινά τροχαία ατυχήματα.

ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ να στηθεί  ένα περιπολικό της τροχαίας μία ώρα εκεί στον πλάτανο θα έκοβε… ένα μπλοκ κλήσεις!

ΟΙ ΙΔΙΕΣ και ποιο επικίνδυνες κινήσεις συμβαίνουν στον νέο και μοντέρνο κόμβο του Μορέα στο Αριοχώρι  .

ΕΚΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ καταπονημένοι  οδηγοί  που κινούνται προς Καλαμάτα παραβιάζουν την διπλή διαχωριστική και μπαίνουν  στο βενζινάδικο ή στην ψησταριά που βρίσκονται απέναντι , ποιος θα είναι ο τυχερός οδηγός που θα την πατήσει δεν γνωρίζω.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ στο σχόλιο για τον Άγιο Φλώρο εκεί που όπως ανέφερα καθημερινά οι άνθρωποι το χωριού και οι ιδιοκτήτες του καφενείου έχουν γίνει άμισθοι εργάτες των ζημιών από τους απρόσεκτους οδηγούς.

ΑΦΟΥ οι άνθρωποι προσπαθούσαν να ειδοποιήσουν τους βιαστικούς και απρόσεκτους οδηγούς πάνω από μισή ώρα έκανε την εμφάνιση της μία κλίμακα της Πυροσβεστικής από τον Μελιγαλά με δύο άτομα πλήρωμα και στάθμευσαν πλάι στον πλάτανο , λίγη ώρα αργότερα ήρθε και ένα περιπολικό με ένα αστυνομικό και εδώ θέλω την προσοχή σας.

ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ από το περιπολικό ο αστυνομικός άνοιξε το πίσω μέρος του αυτοκινήτου και έβγαλε ένα φτυάρι και μία σακούλα με πριονίδι.

Η ΠΟΣΟΤΗΤΑ ήταν ελάχιστη μπροστά στην έκταση που κάλυπτε το χυμένο λάδι και αυτό φάνηκε στη πράξη όταν ο αστυνομικός το άπλωσε στο οδόστρωμα.

ΑΦΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ το πριονίδι ο αστυνομικός αναζήτησε χώμα το οποίο βρέθηκε σε δύο μεγάλες γλάστρες του καφενείου.

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΠΑΝΩ από μία ώρα ο αστυνομικός έστρωνε το χώμα πάνω στο χυμένο λάδι και οι υπόλοιποι προειδοποιούσαν τα διερχόμενα αυτοκίνητα να κόβουν ταχύτητα για να μην είχαμε συγκρούσεις.

ΑΦΟΥ ο αστυνομικός και οι δύο πυροσβέστες που τον βοήθησαν στο στρώσιμο του άμμου τελείωσε τότε είδαμε ότι ήταν μούσκεμα από τον ιδρώτα.  Ήταν σαν να είχε βγει από το ποτάμι.

ΜΙΑ ΚΑΤΟΙΚΟΣ του χωριού που είδε τον αστυνομικό να τρέχει ο ιδρώτας του έδωσε μία καινούργια φανέλα.

ΕΚΕΙΝΗ την ώρα ο αέρας φυσούσε πολύ και πρότεινα στον ευγενέστατο και ακούραστο αστυνομικό να μπει στο περιπολικό να αλλάξει για να μην τον πιάσει πνευμονία.

ΑΥΤΟΣ συνέχιζε να παρακολουθεί και να δοκιμάζει με το περιπολικό τα σημεία που είχε σκεπάσει με την άμμο για να διαπιστώσει αν μειώθηκε η ολισθηρότητα του δρόμου.

ΑΥΤΟΝ τον αστυνομικό η υπηρεσία του πρέπει να τον προτείνει για τιμητική διάκριση  διότι αυτός ο άνθρωπος με κούραση και χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό ,  δεν έχω διασταυρώσει ακόμα ποιανού φορέα είναι αρμοδιότητα η ρύπανση του οδοστρώματος αλλά αυτός ο άνθρωπος σε όλους εμάς που ζήσαμε το πολύωρο περιστατικό μας κατέπληξε .

ΟΜΩΣ τα παραπάνω δεν τα ανέφερα για να γράψω καλά λόγια για τον αστυνομικό αλλά προβληματίστηκα φοβερά από την ανοργανωσιά της πολιτείας.

ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ να γνωρίζω ότι παλιότερα αυτά τα προβλήματα αντιμετωπιζόντουσαν στο άστραμμα αλλά σήμερα με τις αφαιρεμένες αρμοδιότητες από την αστυνομία ψάχνει να βρει τα παιδί την μάνα του.

ΕΔΩ ΚΑΙ πολλά χρόνια η επικινδυνότητα του δρόμου από το Ασπρόχωμα έως το χωριό Αλλαγή που κυκλοφορούν και οι καταπονημένοι… επενδυτές του Μπουζάλα είναι στο κόκκινο!

ΧΘΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑ από το σημείο, ο δρόμος συνεχίζει να είναι γεμάτος λάδια.

ΚΑΝΟΝΙΚΑ θα έπρεπε οι δήμοι που κόπτονται μόνο για τσιμεντοαναπλάσεις και ποδηλατοδρόμους ,  αφού έχουν κονδύλια πρέπει να εφοδιάσουν όλα τα κοινοτικά γραφεία  που βρίσκονται στα χωριά που διασχίζει ο παλιός επαρχιακός για να υπάρχει άμεση επιδιόρθωση και όχι να χρησιμοποιούντα τα γραφεία για πανηγύρια χωρίς κανένα οικονομικό απολογισμό.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ κύριοι να αγοράζουν οι αστυνομικοί ακόμα και το πριονίδι,  ούτε είναι σωστό ο καφετζής στον Άγιο Φλώρο κάθε τόσο να κάνει τον τροχονόμο και να τρέμει η καρδούλα του κάθε λίγο από τους άσχετους οδηγούς που πέφτουν με ταχύτητα  πάνω στο πεζοδρόμιο και στο τοιχίο του καφενείο , ντροπή .

ΛΙΓΑ ΜΕΤΡΑ πριν τον ιστορικό πλάτανο και πριν χρόνια τοποθέτησαν προειδοποιητικά φανάρια που δεν έχουν λειτουργήσει ποτέ. Ελεος!!!

***

ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ: χθες το πρωί βρέθηκα στα Φιλιατρά στα γραφεία του Ράδιο Νίκη και πρόσεξα ότι όλο το οδικό δίκτυο είναι στα κακά του χάλια.

ΕΠΙΣΗΣ κατά μήκος του δρόμου υπάρχουν ακόμα πινακίδες με ονόματα καταργημένων δήμων .

ΚΑΛΑ, κύριοι της αυτοδιοίκησης δεν μπορείτε να βγάλετε ένα συνεργείο να τις αφαιρέσει και να τις πάτε για ανακύκλωση ή τις αφήνετε για να τις αρπάξουν οι… δίποδες αλεπούδες; Ημαρτον ρε…

ΛΟΙΠΟΝ, με αυτά σας αφήνω σήμερα ευχόμενος σας υγιέστατη και παραγωγική ημέρα .

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ότι για οτιδήποτε στραβό και περίεργο συναντάτε στους δρόμους  εδώ είμαστε εμείς .

ΚΑΛΕΣΤΕ  στο τηλεφωνικό κέντρο της «Φ» 27210-27750 ή στείλτε μήνυμα στο niktriantow@gmail.com και φτάσαμε . Καλή σας μέρα !!!

Leave a Reply