ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σημαντική συνεργασία Πύλου – και ιταλικής Pollica μέσω ανταλλαγών

0

 

Στη Νάπολη βρέθηκε Δημήτρης Καφαντάρης, ο οποίος υπέγραψε τη σύμβασης εδαφικής συνεργασίας του Δήμου Πύλου – Νέστορος με αυτόν της Pollica της Ιταλίας. Η συνάντηση, στην οποία εκτός από το δήμαρχο του Ιταλικού Δήμου StefanoPissani, συμμετείχε και η Περιφερειακή Σύμβουλος SerenaAngioli, υπεύθυνη για τα κοινοτικά κονδύλια, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας της Καμπανίας. Με τη υπογραφή αυτής της σύμβασης, γίνεται πλέον η αρχή για την προώθηση των σχέσεων και των πολιτιστικών, επιστημονικών και οικονομικών ανταλλαγών, μεταξύ των τεσσάρων αντιπροσωπευτικών κοινοτήτων που αναφέρονται στην επίσημη καταγραφή της UNESCO, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία και το Μαρόκο, μέσα από την ενίσχυση των ανταλλαγών και των κοινών δραστηριοτήτων σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, μέσω της χρηματοδότησης και της συμμετοχής σε ιδρύματα, με διάφορες  μορφές του συνεταιρίζεσθαι και προγράμματα που έχουν δημιουργηθεί για το σκοπό της αγαστής διασυνοριακής συνεργασίας.

Σκοπός μεταξύ άλλων, είναι να ενισχυθεί ο διαπολιτισμικός διάλογος, προκειμένου να διατηρηθεί και να διαδοθεί ανά τον κόσμο μια μοναδική πολιτιστική κληρονομιά.

Ο κ. Pissani αφού καλωσόρισε τον κ. Καφαντάρη εξέφρασε την βαθιά του ικανοποίηση για την από κοινού συνεργασία που ξεκινά ανάμεσα στις δύο χώρες και δεσμεύτηκε ότι θα συμβάλει τα μέγιστα για την επίτευξη των κοινών στόχων.

Από την πλευρά του ο κ. Καφαντάρης δήλωσε την ικανοποίησή του! «Νιώθω μεγάλη χαρά που οι δράσεις που ξεκινήσαμε μετά την εγγραφή της Κορώνης στον αντιπροσωπευτικό κατάλογο των χωρών της Άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO όλο και κορυφώνονται. Είναι πράγματι πολύ σπουδαίο να υλοποιούνται τα σχέδια σου και ένα από αυτά για μένα είναι η διάδοση του Δήμου μας σε ολόκληρο τον κόσμο. Είμαστε ένας δήμος που πρεσβεύει την  Μεσογειακή διατροφή και αυτό θα το εξελίξουμε κι’ άλλο. Ο κόσμος έχει να δει ακόμα πολλά».

190 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply