ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

“Κληρώνει” τη Δευτέρα για τα σκουπίδια, σε κρίσιμη συνεδρίαση των δημάρχων της Πελοποννήσου!

0

Στραμμένα στη συνεδρίαση του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, είναι όλων τα βλέμματα, καθώς επί τάπητος, τη Δευτέρα στην Τρίπολη, θα τεθεί το θέμα της προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, για την υλοποίηση των έργων κεντρικής διαχείρισης, που περιλαμβάνονται στον αναθεωρημένο ΠΕΣΔΑ. Η εξέλιξη αυτή, είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς ύστερα από απόφαση της κυβέρνησης, όπως είχε αποκαλύψει η «Φ» στο πλαίσιο της διυπουργικής που συνεδρίασε παρουσία όλων των εμπλεκομένων φορέων στο Μέγαρο Μαξίμου πριν μερικές ημέρες, δόθηκε εντολή να προχωρήσουν άμεσα όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και άναψε το «πράσινο φως» για την υπογραφή της ΣΔΙΤ και την υλοποιήση του μεγάλου αυτού έργου. Η απόφαση, που εκτιμάται ότι θα είναι θετική για την προγραμματική σύμβαση και τη Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, θεωρείται κρίσιμης σημασίας για να δημοσιευθεί ο αναθεωρημένος ΠΕΣΔΑ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και να ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία με την υπογραφή της σύμβασης μέχρι το τέλος Απριλίου, όπως αποφασίσθηκε πρόσφατα στη σύσκεψη που έγινε υπό την προεδρία του υπουργού Επικρατείας Αλέξανδρου Φλαμπουράρη και με τη συμμετοχή πέντε ακόμη κυβερνητικών στελεχών.

 

«ΒΡΟΧΗ» ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ ΣΕ… ΓΑΛΑΖΙΟΥΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ  ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ

Σε δεύτερη… μοίρα, έρχονται και οι επαφές της Νέας Δημοκρατίας με δημάρχους της Πελοποννήσου, προκειμένου να στηρίξουν το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης και να οριστικοποιηθεί η λύση στην Πελοπόννησο, παρά τα όσα σημειώθηκαν με την επερώτηση 10 βουλευτών του κόμματος, οι οποίοι αναφέρονταν στο μεγάλο κόστος και τις καθυστερήσεις. Ενόψει της συνεδρίασης αυτής στο Άστρος Κυνουρίας, στο πλαίσιο της 194ης επετείου της Β’ Εθνοσυνέλευσης ο Αντώνης Σαμαράς που υπέγραφε την επερώτηση

«Από τις πιο θετικές εξελίξεις για την εγκαθίδρυση του Συντάγματος ήταν η Β’ Εθνοσυνέλευση στο Άστρος. Είναι μια ευκαιρία η σημερινή να θυμηθούμε εκείνες τις ένδοξες στιγμές που οι Έλληνες με πρώτον τον Κολοκοτρώνη αποφάσισαν να είναι ενωμένοι για το κοινό καλό. Ταυτόχρονα, είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με παλιούς φίλους αλλά και νέους αγωνιστές της ευρύτερης παράταξης οι οποίοι σήμερα αγωνίζονται για το καλό του τόπου, για να μπορέσουμε να φτιάξουμε μια Ελλάδα που θα είμαστε υπερήφανοι για αυτήν, με ασφάλεια, σταθερότητα και ανάπτυξη», είπε ο κ. Σαμαράς αρκέστηκε να πει πως «η θέση της παράταξης είναι ξεκάθαρη και τελική».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως στη συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ τη Δευτέρα, θα συμμετάσχουν ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο αντιδήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος και ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Γιάννης Θεοφιλόπουλος.

Leave a Reply