ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κ. Κατσούλης: Υψηλή είναι η τιμή του ελαιολάδου στη Μεσσηνία αλλά μικρές οι ποσότητες!

0

Κοντά στα 4 ευρώ παραμένει η τιμή του ελαιολάδου στη Μεσσηνία, με τις ποσότητες ωστόσο που έχουν απομείνει, να μην είναι πολλές, λόγω κυρίως της μεγάλης ζημιάς που υπέστη η φετινή ελαιοπαραγωγή από την εκτεταμένη δακοπροσβολή και το γλοιοσπόριο, αλλά και την ανάγκη των παραγωγών να πουλήσουν, ελέω… κρίσης. Η Ένωση Μεσσηνίας, στην τελευταία δημοπρασία που έγινε στην Γλυφάδα, αγόρασε με 3,93 ευρώ, ενώ και οι λιγοστές πράξεις που γίνονται μεμονωμένα, κυμαίνονται στα 3,85 ευρώ, όπως δήλωσε μιλώντας στη «Φ» ο πρόεδρός της Κώστας Κατσούλης.
Όπως όλα δείχνουν λοιπόν, η σεζόν που φεύγει, αφήνει παρακαταθήκες για διατήρηση της δυναμικής και της αντοχής που δείχνουν φέτος οι τιμές παραγωγού στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Τα δεδομένα που συνηγορούν προς αυτή την κατεύθυνση είναι αφενός η ολοένα αυξανόμενη δυνατότητα διείσδυσης για το ελληνικό τυποποιημένο έξτρα παρθένο σε αγορές του εξωτερικού, εξαιτίας των σκανδάλων που ταλανίζουν χώρες, όπως η Ιταλία, η Δανία και η Γερμανία και θέτουν εκτός ραφιού δεκάδες brands με ιστορία ετών στις εν λόγω χώρες.

Αφετέρου, η στάση αναμονής που εξακολουθούν να επιδεικνύουν οι Έλληνες ελαιοπαραγωγοί, ευελπιστώντας σε υψηλότερες τιμές –από τις τρέχουσες- αργότερα.

%ce%b5%ce%bb%ce%b1%ce%b9%cf%89%ce%bd%ce%b1%cf%83

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50% Η ΦΕΤΙΝΗ ΖΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
ΕΝΩ ΚΑΛΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΖΟΝ

 Ο κ. Κατσούλης, τώρα που έχει απομείνει λίγο προϊόν, επεσήμανε πως η ζημιά στην φετινή παραγωγή, έχει ξεπεράσει κατά πολύ το 50% παρά τις αρχικές εκτιμήσεις για 30%. «Τώρα θα φανεί το ποσοστό της ζημιάς, καθώς όλοι νόμιζαν πως θα έφτανε στο 30% και πλέον φαίνεται πως θα έχει ξεπεράσει αρκετά το 50% λόγω του δάκου και του γλοιοσπορίου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κώστας Κατσούλης, ενώ μιλώντας για τη νέα ελαιοκομική περίοδο, έκανε λόγο για μια πραγματικά πολύ καλή χρονιά! «Η χρονιά, φαίνεται πολύ καλή, τα δέντρα πάνε καλά, αν τα ευνοήσει ο καιρός, θα μπορέσουμε να καλύψουμε τη φετινή ζημιά», δήλωσε καταληκτικά ο πρόεδρος της Ενωσης Μεσσηνίας. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί, πως για να μην ανακύψει νέο μείζον ζήτημα, πρέπει να ομαλοποιηθεί η διαδικασία με τη δακοκτονία που πέρασε κυριολεκτικά φέτος, από 40 κύματα!

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Leave a Reply