ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μια καλή θέση και παρακαταθήκη στην εμπειρία ο στόχος του Στάθη Τσάμη στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας της Ισπανίας

0

Τέταρτη ημέρα Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος ιστιοπλοΐας χθες για τα σκάφη  Laser 4.7 στο Los Alcazares της Ισπανίας με 345 συμμετοχές από 25 χώρες και 15μελή Ελληνική αποστολή με 11 αγόρια και 4 κορίτσια και μεσσηνιακό άρωμα!

345-istioplooi-2

Ο Στάθης Τσάμης του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας ” ο Ποσειδών” συμμετέχει σε αυτό το πρωτάθλημα μπαίνοντας στον “ασημένιο στόλο” από τα προκριματικά των τριών πρώτων ημερών . Οι συνθήκες στις δυο πρώτες μέρες ιδανικές για ιστιοπλοΐα με εντάσεις αέρα έως 10 knots , παρόλα αυτά μια καθοριστική για την εξέλιξη , πρόωρη εκκίνηση στην τρίτη ιστιοδρομία την δεύτερη μέρα ,δεν άφησαν πολλά περιθώρια για τον στόχο του χρυσού στόλου . Η τρίτη ημέρα ήταν …ημέρα επιβίωσης για όλους  τους συμμετέχοντες, αφού  υπήρχαν εντάσεις αέρα με ριπές που έφταναν τους 27 knots αγγίζοντας τα 7 μποφόρ!!!

Την τέταρτη μέρα όλοι βρέθηκαν στη στεριά, αφού ο Ποσειδώνας έδειξε για μια ακόμη φορά το ανάστημά του, κάνοντας τις συνθήκες απαγορευτικές για ιστιοπλοΐα με εντάσεις που έφταναν και τα 8 μποφόρ με 35knots αέρα!!!

Στη κατάταξη του “ασημένιου στόλου”, δηλαδή από 60 έως 120 της γενικής κατάταξης, τις επόμενες δυο μέρες ο Ευστάθιος Τσάμης θα προσπαθήσει να ανεβεί όσο πιο ψηλά μπορεί δίνοντας την ευκαιρία και παρακαταθήκη στην εμπειρία , που προσφέρει ένα τόσο μεγάλο ιστιοπλοϊκό γεγονός!

Leave a Reply