ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ξεχωριστές αύριο οι ιπποδρομίες στο Πλατύ με εγκαίνια του νέου Ιππικού Κέντρου

0

Ξεχωριστές αναμένονται αύριο ανήμερα του εορτασμού της μνήμης του Αγίου Γεωργίου, οι καθιερωμένες ιπποδρομίες στο Πλατύ του Δήμου Καλαμάτας. Νωρίτερα, θα τελεστούν τα εγκαίνια του Αθλητικού Δημοτικού Ιππικού Κέντρου Πλατέος, οι εργασίες για την αναβάθμιση του οποίου, πραγματοποιήθηκαν μέσω του προγράμματος LEADER και ανήλθαν σε 128.000 ευρώ. Στις εργασίες, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Νίκος Μπασακίδης, περιελήφθησαν κατασκευή χώρου διεξαγωγής του αγωνίσματος υπερπήδησης εμποδίων και αγώνων ιππικής δεξιοτεχνίας, περίφραξη στο σύνολο της περιμέτρου του χώρου, κατασκευή ξύλινης περίφραξης εσωτερικά για την οριοθέτηση των χώρων διεξαγωγής των αγωνισμάτων, κατασκευή της κεντρικής εισόδου στο χώρο – ανατολικά – αλλά και δύο επιπλέον εισόδων στη νότια πλευρά και κατασκευή και τοποθέτηση δύο μεταλλικών κερκίδων δυναμικότητας 90 θέσεων περίπου έκαστη.

«Σκοπός είναι να καταστεί αυτός ο χώρος κέντρο εξάσκησης και αγώνων υπερπήδησης εμποδίων και δεξιοτεχνίας ίππων για όλη την Πελοπόννησο», δήλωσε ο Νίκος Μπασακίδης, ενώ κάλεσμα συμμετοχής, απηύθυναν εκπρόσωποι του χωριού.
Οι αγώνες ανάγονται στην εποχή της Τουρκοκρατίας, όπως ανέφεραν σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της Διοκλής και υπεύθυνος για το συντονισμό της διοργάνωσης των αγώνων δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Φάβας, και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Πλατέος Νικόλαος Νίκας. «Οι ιπποδρομίες ξεκινούν από την εποχή της τουρκοκρατίας, με εκκίνηση από τον Άγιο Γεώργιο προς το χωριό και το θέαμα αναμένεται να είναι ξεχωριστό και να συναρπάσει τον κόσμο για το συντονισμό της διοργάνωσης των αγώνων επεσήμανε ο κ. Νίκας.
«Στους αγώνες θα συμμετάσχουν 12 καθαρόαιμοι ίπποι και 4-5 μιγάδες. Είναι μια διοργάνωση η οποία δίνει μεγάλη οντότητα στο Δήμο μας και έρχεται από παλιά Ο Δήμος δίνει μεγάλη βαρύτητα σε αυτήν την εκδήλωση και φέτος, έχει στρέψει έντονα το βλέμμα του στην ασφάλεια», ανέφερε ο Γιώργος Φάββας, ο οποίος εξήγησε πως τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή, επιχείρησαν μηχανήματα του Δήμου που διαμόρφωσαν ειδικά στο χώρο.
Παράλληλα, παρούσα θα είναι η Δημοτική Αστυνομία, ώστε να μην υπάρχουν οχήματα και άνθρωποι στη μέση του Ιππόδρομου, ενώ η

Ελληνική Αστυνομία θα συνδράμει κυρίως στη ρύθμιση της κυκλοφορίας. Παρόν φυσικά και ο Σύνδεσμος Φιλίππων Πελοποννήσου, όπου θα συμβάλλει στην διασφάλιση της ασφάλειας.

Κάλεσμα απηύθυνε και η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» και αρμόδια για τη Δημοτική Ενότητα Αρφαρών δημοτική σύμβουλος Αναστασία Μπελογιάννη, η οποία χαρακτήρισε «κόσμημα» για το Δήμο Καλαμάτας το Κέντρο, ενώ εκ μέρους του Συνδέσμου Φιλίππων ο κ. Λείβας ενημέρωσε γα το πρόγραμμα.

platypa

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΩΝ

11.00: Εγκαίνια του Αθλητικού Δημοτικού Ιππικού Κέντρου Πλατέος
11.30: Διεξαγωγή 1ης ιπποδρομίας
11.45: Διεξαγωγή 2ης ιπποδρομίας
12.00: Διεξαγωγή 3ης ιπποδρομίας
12.15: Ιπποδρομία ντόπιων και μιγάδων ίππων
12.30: Τελική ιπποδρομία.

Leave a Reply