ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρουσία Αντ. Σαμαρά η επέτειος της Β’ Εθνοσυνέλευσης 1823

0

Οι πολιτικοί οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις της 194ης επετείου της Β’ Εθνοσυνέλευσης του Άστρους έδωσαν το μήνυμα της ημέρας, αλλά και δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και στα ζητήματα της επικαιρότητας που απασχολούν την Πελοπόννησο, όπως την επικείμενη, στο τέλος του μήνα, υπογραφή της ΣΔΙΤ.

  • Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράςδέχθηκε την πρόσκληση του δημάρχου Β. Κυνουρίας Παναγιώτη Μαντά και μετά το πέρας των εκδηλώσεων δήλωσε ότι η ΝΔ εργάζεται για να φτιάξει μια Ελλάδα με σταθερότητα και ανάπτυξη.
  • Ο Παναγιώτης Μαντάςδήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας μίλησε για την Εθνική επέτειο και για την τιμή που νιώθει ο ίδιος που είναι από την Κυνουρία. Μίλησε για τη θεμελίωση του Συντάγματος της Ελλάδας, η οποία ξεκίνησε από το Άστρος. Επίσης, ευχαρίστησε όλους όσοι αποδέχθηκαν την πρόσκλησή του και παρευρέθηκαν στον λαμπρό αυτόν εορτασμό, αναφέροντας ότι ο Αντώνης Σαμαράς δέχθηκε την πρόσκληση δείχνοντας ότι μένει ενεργός στα πολιτικά πρόγραμμα της χώρας, αλλά και το ενδιαφέρον του για τον τόπο της Πελοποννήσου.
  • Ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Παπαηλιούυπενθύμισε το μήνυμα ενότητας της Β’ Εθνοσυνέλευσης, αλλά αναφέρθηκε και στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και συγκεκριμένα για την περιοχή της Γορτυνίας η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Μεταξύ άλλων απάντησε και στις ρωτήσεις δημοσιογράφων για τη ΣΔΙΤ, αναφέροντας ότι το πρόβλημα βρίσκεται στα χέρια των Δήμων, ενώ, όπως είπε, η κυβέρνηση θα πράξει οτιδήποτε περνά από το χέρι της για να δώσει μια αποτελεσματική λύση.
  • Ο Γιάννης Ανδριανός, βουλευτής Αργολίδας, έκανε λόγο για την ενότητα του έθνους, που είναι το δίδαγμα της Β’ Εθνοσυνέλευσης, και ευχήθηκε να είναι φάρος για όλους τους πολιτικούς και όλους τους Έλληνες γιατί τα διδάγματα της ιστορίας κρατούν ένα έθνος ζωντανό.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΑΤΟΥΛΗ

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης χαρακτήρισε τη Β’ Εθνοσυνέλευση σημαδιακή και συμβολική, ενώ επεσήμανε ότι εκείνη προϊδέασε τις εξελίξεις στη χώρα. Ωστόσο, η Β’ Εθνοσυνέλευση δεν κατόρθωσε να αποτρέψει τον εμφύλιο πόλεμο του 1823-1824 και τούτο, όπως είπε ο κ. Τατούλης, πρέπει να αποτελεί διαχρονικό μήνυμα στους Έλληνες:
«Να επικρατήσει σοβαρότητα, σύνεση και νηφαλιότητα στη χώρα μας. Το πρόβλημα στη χώρα μας είναι και πρόβλημα ποιότητας του πολιτικού προσωπικού, όχι μόνο πρόβλημα θεσμών»

Σε ερώτηση του ArcadiaPortal ως προς το ποιο θέμα θα έθετε ο περιφερειάρχης ως πρωτεύων σε περίπτωση που γινόταν μια συνέλευση σήμερα, απάντησε:
«Πρώτον, δεν υπάρχουν φίλιες δυνάμεις, πρέπει να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις. Δεύτερον, να επιβληθεί η συμφιλίωση και η συνεννόηση και μην ακούτε αυτά που λένε οι πολιτικοί, χωρίς δικό μας σχέδιο δεν υπάρχει έξοδος από την κρίση».

  • Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούραςμίλησε για τη μεγάλη συμμέτοχη των Αρκάδων στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας, αναφέροντας ότι οι Αρκάδες είναι υπερήφανοι για τους προγόνους τους.
  • Ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Μπακούρης διατράνωσε την πεποίθηση ότι οι Έλληνες μπορούν να στέκονται στα πόδια τους χωρίς επιρροές και ξένες δυνάμεις.
  • Η πολιτευτής της ΝΔ στην Αρκαδία Εύη Τατούληέδωσε, με τη σειρά της, το μήνυμα της ενότητας και της συναίνεσης τώρα που η κρίση έχει βαθυνθεί τόσο πολύ και οι μικροπολιντικαντισμοί δεν μπορούν να βρουν πρόσφορο έδαφος, όπως είπε. Σε ερωτήσεις σχετικές με τη διαχείριση των απορριμμάτων και τη ΣΔΙΤ, αλλά και σε σχέση με την παρουσία του Αντώνη Σαμαρά στο Άστρος ανέφερε ότι ο πρώην πρωθυπουργός τίμησε με την παρουσία του το Άστρος και ξεκαθάρισε ότι η παρουσία του εκεί δεν είχε να κάνει με το θέμα της ΣΔΙΤ.

«Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε τον τόπο μας και να παράξουμε έργο»

 

Ρεπορτάζ: ΕΦΗ ΚΑΣΤΡΑΝΤΑ

arcadiaportal.gr

Leave a Reply