ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι δήμαρχοι της Πελοποννήσου αποφασίζουν σήμερα για την τύχη της ολοκληρωμένης διαχείρισης των σκουπιδιών στην Πελοπόννησο

0

Στραμμένα στην Τρίπολη είναι σήμερα όλων τα βλέμματα, καθώς συνεδριάζει ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ), ο οποίος ύστερα από τις κατευθύνσεις της Διυπουργικής Επιτροπής και την κυβερνητική οδηγία για κλείσιμο άμεσα όλων των εκκρεμοτήτων, θα ανάψει από την πλευρά του, το πράσινο φως για την υπογραφή και υλοποίηση του έργου ολοκληρωμένης διαχείρισης, μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα. «Νομίζω ότι μετά την απόφαση της διυπουργικής η οποία έδωσε… εντολή να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του μηνός οι απαραίτητες διαδικασίες, δεν μπορεί να δημιουργηθεί κανένα άλλο πρόβλημα και αυτό είναι πολύ σημαντικό! Φτάνει η στιγμή που υπογράφουμε το φθηνότερο και περιβαλλοντικά ενισχυμένο έργο που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη χώρα μας, το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα. Ο πρωθυπουργός άλλωστε είπε ότι τελειώνουμε με τους οδικούς άξονες, ολοκληρώνουμε και το έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τα σκουπίδια, κατατάσσοντάς το, σε ένα από τα μεγαλύτερα», δήλωσε η θεματική αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου, ενώ υπέρ του έργου, είναι και οι… γαλάζιοι δήμαρχοι της Μεσσηνίας, παρά τα όσα σημειώθηκαν με την επερώτηση των 10 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Άλλωστε, το κόμμα, φέρεται να έχει ζητήσει μετά από όλα αυτά, από τους δημάρχους που έχει στηρίξει στην Πελοπόννησο, να ταχθούν υπέρ του μεγάλου αυτού έργου. «Η μόνη λύση είναι η κεντρική διαχείριση», δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας  Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος επεσήμανε πως μετά την τελευταία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον υπουργό Αλέκο Φλαμπουράρη, το θέμα θεωρείται λήξαν και η κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων για την Πελοπόννησο είναι η στρατηγική επιλογή.
«Θεωρώ ότι η απόφαση είναι ξεκάθαρη, ότι δεν έχει ανάγκη ερμηνειών και ότι τα προβλήματα που θα υπάρξουν, είναι δυνατόν να λυθούν στην πορεία. Ο Δήμος Καλαμάτας, έχοντας βιώσει το αδιέξοδο στη διαχείριση των απορριμμάτων επί πολλά χρόνια τώρα, στηρίζει την κεντρική διαχείριση και οι λόγοι έχουν επαρκώς εξηγηθεί πολλές φορές», τόνισε καταληκτικά ο Παναγιώτης Νίκας.

Leave a Reply