ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο “Μήνας Υγείας” της ΝΔ σε Καλαμάτα – Κυπαρισσία με επίθεση κατά ΣΥΡΙΖΑ

0

Στην τελική ευθεία έχει μπει η πανελλαδική δράση της Νέας Δημοκρατίας «Μήνας Υγείας» με στόχο την καταγραφή των προβλημάτων αλλά και αδυναμιών που παρουσιάζονται στον κλάδο. Μετά την ολοκλήρωση των επισκέψεων του τομεάρχη Βασίλη Οικονόμου, του αναπληρωτή Ιάσονα Φωτήλα, υπεύθυνων θεματικών τομέων Υγείας των ΝΟΔΕ και στελεχών του κόμματος, σε Νοσοκομεία όλης της χώρας, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μεγάλη εκδήλωση στις αρχές του επόμενου μήνα, έχοντας ενημερωθεί πλήρως, θα ανακοινώσει το πρόγραμμα του κόμματος για τον ευαίσθητο αυτό τομέα.
Τα στελέχη της ΝΔ επισκέφθηκαν τις δομές υγείας και στη Μεσσηνία, από τις οποίες δήλωσαν ικανοποιημένοι, σχολιάζοντας ωστόσο, συνολικά όσα επικρατούν στο χώρο και τη στάση κυβέρνησης.

nd-ygeia-1

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΚΑΝΔΑΛΟΛΟΓΕΙ
ΣΤΙΣ… ΠΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

«Εμάς δε μας ενδιαφέρει να ακολουθήσουμε το δρόμο του λαϊκισμού, το πρόγραμμα μας διακρίνεται από το μεταρρυθμιστικό του πνεύμα», δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξη Τύπου ο τομεάρχης Υγειάς της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση για σκάνδαλα και μνησικακία. «Η κυβέρνηση έχει βρει σ’ αυτό το χώρο, το πεδίο να σκανδαλολογήσει, να διαμορφώσει ένα κλίμα νοσηρότητας, έναν πολεμικό λόγο, μια μνησικακία, μια κακεντρέχεια, η οποία δυστυχώς, μόνο κακό θα κάνει στην υγεία στη χώρα μας! Εμείς δε θα τους ακολουθήσουμε σ’ αυτό το δρόμο, καθώς στη στόχευση και την ατζέντα της ΝΔ, είτε ως αντιπολιτευτική δραστηριότητα, είτε ως κυβερνητική δράση αύριο η υγεία βρίσκεται ψηλά», στην ίδια κατεύθυνση κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του αναπληρωτή τομεάρχη

Ιάσωνα Φωτήλα. «Ο «Μήνας Υγείας» είναι μια εκστρατεία ενημέρωσης κυρίως για ‘μας που θέλουμε να ακούσουμε και να καταγράψουμε τα προβλήματα της κάθε περιοχής, μιλώντας με αυτούς που τα γνωρίζουν πολύ καλά. Η υγεία, είναι ένα κομμάτι, το οποίο για ‘μας, είναι στην πρώτη γραμμή της ιεραρχίας και καταλαμβάνει την υψηλότερη θέση, κάτι που αποδεικνύουμε εν τοις πράγμασι και όχι όπως η κυβέρνηση, που στήνει ψεύτικες εξεταστικές, αφαιρώντας τη δική τους περίοδο ή κάθε περίοδο που δεν τους βολεύει», επεσήμανε ο κ. Φωτήλας, ο οποίος εξήγησε με παραδείγματα, τα περί ψεύτικων εξεταστικών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ …ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΝΕΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ  ΣΤΡΑΤΟΥΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

«Καταρχάς, διορίζουν μόνο κομματικούς φίλους, μόνο κομματικά στελέχη, πρώην και νυν υποψήφιους που δεν τα κατάφεραν! Ο ΣΥΡΙΖΑ διορίζει αφειδώς, στήνοντας μια κομματική πελατεία, κομματικούς στρατούς… Δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για την υγεία και στήνει εξεταστικές μόνο για το θεαθήναι, στις οποίες εμείς λέμε ναι, καθώς θέλουμε να έρθουν όλα στο φως, αλλά όλα! Όχι σχεδόν όλα! Ζητήσαμε να μπει η περίοδος διακυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου, όπως και το 1996, διότι, όταν μια κυβέρνηση ξεκινά το 1996, δεν μπορώ να αντιληφθώ, γιατί η εξεταστική ξεκινά από το 1997… Ο μόνος λόγος που μπορώ να βρω, είναι γιατί ο κ. Κουρουμπλής, το 1996, ήταν γενικός γραμματέας του υπουργείου», δήλωσε με νόημα ο αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας της ΝΔ Ιάσων Φωτήλας. «Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλο λόγο! Όταν δε, η ίδια η δικαιοσύνη, ο τακτικός ανακριτής, έχει αποφασίσει ότι υπάρχει θέμα στο ΚΕΕΛΠΝΟ, ότι κάποιος «μαγείρεψε» τα χαρτιά και ο υπουργός ομολόγησε ότι πήρε τους φακέλους στο γραφείο του και τα «μαγείρεψε»… λέω εγώ, αυτός λέει ότι αποκατάστησε τις αδικίες, λες και η δουλειά του υπουργού είναι αυτή, λες και δεν υπάρχουν θεσμικά όργανα! Όταν ο ίδιος ο τακτικός δικαστής στέλνει κατηγορούμενους ανθρώπους οι οποίοι λειτουργούσαν υπό τις διαταγές του πολιτικού τους προϊσταμένου που ήταν ο κ. Πολάκης και δεν βάζεις αυτήν την περίοδο; Στον πιο καλοπροαίρετο δημιουργούνται αμφιβολίες και στον πιο κακοπροαίρετο, φαίνεται σαφώς ύποπτο…», τόνισε ο κ. Φωτήλας, σχολιάζοντας τα της εξεταστικής επιτροπής.

ΣΤΟΝ… ΚΑΙΑΔΑ Η ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΥΓΕΙΑ

ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΡΟΩΘΕΙ ΕΝΑ «ΣΟΒΙΕΤΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ»

Στα όσα δεν έχουν γίνει στην Πρωτοβάθμια Υγεία και τον αριστερό… κίνδυνο, αναφέρθηκε ο τομεάρχης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Βασίλης Τσώνης. «Ο ΣΥΡΙΖΑ σ’ αυτό το θέμα, δεν έχει προχωρήσει ούτε χιλιοστό! Έφερε τις προάλλες, σε δύο σελίδες μια τροπολογία, που αφορά σε ένα ξεπερασμένο μοντέλο κρατικού τύπου, το οποίο έχω ονοματίσει «σοβιετικού τύπου» μοντέλο, καθώς κυριαρχεί κρατισμός στις δομές, στους υπαλλήλους, στη νοοτροπία, ένα σύστημα πανάκριβο το οποίο αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να υλοποιήσει και κάνει πονηριές να το πληρώσει μέσω ΕΣΠΑ για δύο χρόνια, δίνοντας μετά την «καυτή πατάτα» σε άλλους! Η διακυβέρνηση η δική μας, στα πρώτα της βήματα, θα προτάξει μια Πρωτοβάθμια Υγεία, με σύζευξη – σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Η κάθε οικογένεια θα έχει το γιατρό της και δε θα πηγαίνουμε για… ψύλλου πήδημα στα Νοσοκομεία!

Αυτή είναι μια μεγάλη αλλαγή που θα την καταλάβουν οι Έλληνες και η πολιτική, για τους χρόνια πάσχοντες που ετοιμάζουμε, αφορά σε μια αλλαγή που θα υπάρξει για πρώτη φορά και θα αφορά σε υγειονομική στήριξη, περίθαλψη και φροντίδα των ανθρώπων οι οποίοι βασανίζονται και έχουν μεγάλες απαιτήσεις από το δημόσιο σύστημα Υγείας της χώρας», επεσήμανε ο κ. Οικονόμου, ο οποίος επεσήμανε πως τα δημόσια Νοσοκομεία λειτουργούν χάρη στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι, καθώς η κατρακύλα, όπως είπε, θα ήταν μεγαλύτερη αν δεν έδιναν πραγματικό αγώνα.

Ειδική αναφορά ο τομεάρχης και ο αναπληρωτής, έκαναν απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της «Φ» και στο μείζον ζήτημα των ανασφάλιστων, οι οποίοι όπως είπε σε όλους τους τόνους ο κ. Φωτήλας, είχαν πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και επί κυβέρνησης Σαμαρά!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΚΑΡΑΜΕΛΑ… ΟΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ

«Γιατί μασάει όλος ο κόσμος αυτήν την καραμέλα; Αυτό είναι κάτι που έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης το 2013 όταν υπουργός και η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει προσθέσει τίποτε πέραν των μεταναστών, για να είμαι ειλικρινής και καλά έκανε, αλλά αυτό, τίποτε παραπέρα! Ο ανασφάλιστος έχει την ίδια δυνατότητα που είχε επί κυβερνήσεως Σαμαρά – Βενιζέλου», δήλωσε ο κ. Φωτήλας και ο κ. Οικονόμου, προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα, μιλώντας για το κόστος και τα «ψέματα της κυβέρνησης».

ΕΙΠΑΝ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ… ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ

«Πρέπει να μας πουν όμως και ποιος είναι ο λογαριασμός και ποιος τον πληρώνει! Ρωτάμε εδώ και ένα χρόνο τώρα, πόσο κοστίζουν οι ανασφάλιστοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Μετά από… πολλά, και αφού στριμώχτηκε, μας απάντησε ο Πολάκης, πως είχε γράψει στον κωδικό του 2017, 1 εκατ. ευρώ. Τον ρώτησα, σε 138 Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας 1 εκατομμύριο; Στο Πανεπιστημιακό έδωσε 6 εκατ. πέρυσι. Τι κάνουν; Δημιουργική λογιστική! Λένε πως τα έχουν μέσα στους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων, ρωτάμε τους διοικητές και πραγματικά! Μέσα στη λειτουργία των Νοσοκομείων, χωρίς να δώσουν ούτε 1 ευρώ παραπάνω, έχουν βάλει και τους ανασφάλιστους! Ξέρετε πόσα ήταν τελικά τα κονδύλια όπως ομολόγησε ο κ. Πολάκης στη Βουλή; 148 εκατ. ευρώ! Εμείς δε λέμε, να τους στηρίξεις τους ανασφάλιστους, όμως από πού τα έδωσαν αυτά τα χρήματα; Γιατί αν έχει κόψει φάρμακα, γάζες, σύριγγες κ.λπ. δεν έχει νόημα από τη μια τσέπη να βγαίνουν και να πηγαίνουν στην άλλη… Αυτό δεν είναι κοινωνική πολιτική, είναι πονηριά πρώτου μεγέθους! Κοινωνική πολιτική είναι, να δώσεις 1,5 εκατ. στα Νοσοκομεία και 148 ακόμη», δήλωσε ο κ. Οικονόμου, ο οποίος καταληκτικά επεσήμανε πως «το Εθνικό Σύστημα Υγείας αυτή τη στιγμή, δε λειτουργεί από το κράτος το οποίο είναι απόν, αλλά από ιδιωτικές δωρεές και χορηγίες και από ανθρώπους οι οποίοι δουλεύουν στα όρια της εξαντλήσεως. Κάνουμε το σταυρό μας στο ίδρυμα Νιάρχος και άλλους ιδιώτες, μήπως μας δώσει κανένα ασθενοφόρο ή μηχανήματα», είπε κλείνοντας με νόημα.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως ο οι τομεάρχες, αφού πραγματοποίησαν επισκέψεις στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας και στο πρότυπο ιδιωτικό Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης «ΔΙΑΠΛΛΑΣΗ» πραγματοποίησαν πολιτική ομιλία στο ίδιο μήκος κύματος, στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Leave a Reply