ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Προαναγγέλλονται νέες παράνομες ενέργειες σε προστατευόμενο δημόσιο χώρο στην Αυλώνα!

0

ΤΙ ΑΛΛΟ θα ακούσουμε σ’ αυτή τη χώρα, που σέρνεται 7 χρόνια στα μνημόνια που διαβρώνουν την οικονομία και την κοινωνία!
ΟΛΑ τα περιμέναμε, αλλά ότι με την παρουσία τους και τις δημόσιες τοποθετήσεις τους αυτοδιοικητικοί παράγοντες θα συνέπρατταν σε προαναγγελία παράνομων πράξεων, δεν μπορούσαμε να το φανταστούμε!
ΚΑΙ ΟΜΩΣ συνέβη Δευτέρα του Πάσχα στην Αυλώνα Τριφυλίας, όπου σε μάζωξη του Συλλόγου, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Τσακανίκας και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Γιάννης Λαμπρόπουλος, ανέλαβαν… εργολαβικά την υπεράσπιση της επισκευής του ερειπωμένου κτίσματος του πρώην κοινοτικού γραφείου, με… νυχτερινή επιχείρηση!!!
ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ το κτίσμα εφάπτεται στη ΒΑ πλευρά του διατηρητέου μνημειακού ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Αυλώνας, με ζώνη προστασίας περιμετρικά 15 μέτρων!
Η ΔΙΕΝΕΞΗ που υπήρξε τα προηγούμενα πολλά χρόνια έδειχνε να λύνεται συναινετικά μετά την εκπόνηση μελέτης από ιδιώτη αρχιτέκτονα μετά από δημόσια διαβούλευση και ανάθεση από τον πρώην δήμαρχο Τριφυλίας.
Η ΜΕΛΕΤΗ εγκρίθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας ενώ τη σύμφωνη γνώμη της με καθυστέρηση δυο ετών εξέφρασε και η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Τριφυλίας, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και μετά από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
ΩΣΤΟΣΟ μετά από παρέμβαση του δημάρχου η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Τριφυλίας έστειλε “διευκρινιστικό” έγγραφο στην Εφορεία Αρχαιοτήτων, με το οποίο περίπου ανακαλεί(;) το προηγούμενο έγγραφό της, απαντώντας σε αίτημα της Εφορείας Αρχαιοτήτων το οποίο επί δύο χρόνια κρατούσε στα συρτάρια της…
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ο Σύλλογος Αυλωνιτών προκάλεσε δημόσια συζήτηση, όπου συμμετείχαν ελάχιστοι κάτοικοι και αποφάσισαν(!!!), λέει, να ανακατασκευαστεί χωρίς άδεια το γραφείο και μάλιστα με… νυχτερινή επιχείρηση!
ΚΙ ΟΛΑ αυτά παρουσία του αντιδημάρχου και του προέδρου της Τ.Κ. Αυλώνας! Μήπως μπορεί να μας εξηγήσει ο δήμαρχος Τριφυλίας αν τα δύο στελέχη της παράταξής του και της Δ.Α. μετέφεραν στη συνάντηση τη δική του βούληση ή τις προσωπικές τους απόψεις;
Η ΔΗΜΟΣΙΑ προαναγγελία παράνομων πράξεων σε δημόσιο χώρο αποτελεί ποινικό αδίκημα και οι αυτοδιοικητικοί λειτουργοί που συμπράττουν σε τέτοιες ενέργειες έχουν τις δικές τους ευθύνες και μάλιστα με τις επιβαρυντικές διατάξεις της παράβασης καθήκοντος!
ΑΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ υπόψη τους όλα αυτά οι Υπηρεσίες και οι Αρχές (κρατικές, αυτοδιοικητικές και δικαστικές) που εμπλέκονται και που οφείλουν να τηρούν τη νομιμότητα που διέπει την προστασία των μνημειακών κτιρίων και των δημοσίων χώρων από αυθαιρεσίες (σ.σ. το προηγούμενο με το αυθαίρετο συντριβάνι που νύχτα το έκτισαν και αναγκάστηκαν οι ίδιοι νύχτα να αποκαθηλώσουν δεν έγινε μάθημα σε όσους με φτηνιάρικα καουμποϋλίκια θέλουν να δηλώνουν την κομματική τους ισχύ και παρουσία και σε όσους εδώ και 8 χρόνια αποτελούν πολιτικά δεκανίκια τους συμπράττοντας και χρηματοδοτώντας παρανομίες σε δημόσιους χώρους;).

ΘΑΝ. ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ

Υ.Γ.: Την ανακοίνωση του Συλλόγου Αυλωνιτών για τη συγκέντρωση που υποτίθεται ότι θα εσυζητούντο τα προβλήματα του χωριού τη διαβάσαμε, τις αποφάσεις της συνάντησης, παρουσία των αυτοδιοικητικών, παρ’ ότι πέρασε μια εβδομάδα, ακόμη τις περιμένουμε! Ωστόσο η συζήτηση και οι αποφάσεις ήταν δημόσιες γι’ αυτό και τις κρίνουμε.

Leave a Reply