ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ σε υψηλούς τόνους από Κωνσταντινέα κατά Οικονόμου για την υγεία με συνήγορο τον Πολάκη!

0

Στη… γωνία, φαίνεται πως περίμενε ο ΣΥΡΙΖΑ, το κλιμάκιο των βουλευτών της ΝΔ, που επισκέπτεται διάφορα σημεία της χώρας, στο πλαίσιο του «Μήνα Υγείας» και ενόψει της μεγάλης εκδήλωσης στην οποία ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για τον ευαίσθητο αυτό χώρο.

Μετά λοιπόν, τις δηλώσεις από την Καλαμάτα του τομεάρχη και του αναπληρωτή τομεάρχη Υγείας της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου και Ιάσονα Φωτήλα αντίστοιχα, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωνσταντινέας, εξαπέλυσε επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευσης, τονίζοντας πως τίποτα στον νομό, δε θυμίζει τη θητεία – λαίλαπα του Άδωνι Γεωργιάδη, την οποία ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο FB με το χαρακτηριστικό σχόλιο «το γλέντι θα είναι ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ από δω και πέρα ….», ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, κατά του οποίου έβαλλαν οι δύο τομεάρχες.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑ

 «Όταν το θράσος αγγίζει τα όρια του γελοίου, τότε πραγματικά αρχίζει το γλέντι!  Έφτασε στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα το κλιμάκιο Υγείας  της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον «γυρολόγο» των κομμάτων κ. Β. Οικονόμου και τον νεοαποκτηθέντα «πρώην ποταμίσιο» κ. Ι. Φωτήλα να ελέγξουν τον τομέα αρμοδιότητάς τους στη Μεσσηνία.  Μπαίνουν στο πειρασμό να έρθουν εδώ θεωρώντας δεδομένο πως θα τα βρουν όπως τα άφησε η «θητεία-λαίλαπα» του Αδώνιδος.  Θα σκέφτηκαν «δε μπορεί, θα αντικρίσουμε το μέγεθος της καταστροφής που παρέλαβαν οι Συριζαίοι». Και εκεί που είναι έτοιμοι να εξαπολύσουν σφοδρή επίθεση εναντίον των «ανικάνων» πέφτουν πάνω σε έναν τοίχο άνευ προηγουμένου.

Πραγματικά, θα ήθελα να ήμουν σε μια γωνιά να αντικρίζω τα βλέμματα των «διορισμένων» όταν τους ανέλυε τη, σχεδόν, 100% πληρότητα σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας ο Διοικητής του Νοσοκομείου (118 ιατροί στη θέση τους από τις 120 θέσεις)! Θα ήθελα να δω τα βλέμματά τους όταν άκουσαν ότι στο κομμάτι της χρηματοδότησης εξοφλούνται δαπάνες του Φλεβάρη και του Μάρτη του 2017 με την συνδρομή του ΕΟΠΠΥ καθώς και την αύξηση του φετινού προϋπολογισμού. Θα ήθελα να δω τα βλέμματά τους όταν τους παρουσίασαν τα στατιστικά μεγέθη εξοικονόμησης πόρων από την αυτοπαραγωγή οξυγόνου και την κατάργηση των εργολάβων σε καθαριότητα και φύλαξη. Θα ήθελα να δω τις αντιδράσεις τους όταν επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και αντίκρισαν το αντίστοιχο «χάλι», βλέποντας με τα ίδια τους τα μάτια το πρόσφατα ανακαινισμένο κτιριακό τμήμα και την πληρότητα σε ανθρώπινο δυναμικό», επισημαίνει και συνεχίζει.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙ… «ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ»  ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

«Αλήθεια, τα τοπικά στελέχη της ΝΟΔΕ, τους πρότειναν να δουν το ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) ή ακόμα πιστεύουν ότι είναι εκείνο το έρημο κουφάρι που άφησε η «θητεία-λαίλαπα» του Αδώνιδος. Μια μονάδα που εξυπηρετεί πάνω από 600 περιστατικά σε ημερήσια βάση. Μήπως, πριν τα τραπεζώματα, πέρασαν να δουν τα νέα περιφερειακά ιατρεία σε Πεταλίδι, Βλαχόπουλο, Μεθώνη σε πλήρη λειτουργία;

Καλείται, λοιπόν, ο κ. Οικονόμου στην παράδοση των νέων Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ.) να τα αποκαλέσει ξανά, μπροστά στους πολίτες, «πρακτικές τύπου σοβιέτ» αν έχει το θάρρος της γνώμης του και να τους πει πως κακώς τα χρήματά τους πάνε σε γιατρούς και νοσηλευτές και πως πρέπει να δοθούν σε υπερεργολάβους ξανά. Αν θεωρεί ο κ. Φωτήλας ότι οι τελευταίοι διορισμοί στον τομέα της Υγείας, έγιναν με κομματικά κριτήρια, τότε του δίνεται λαμπρή ευκαιρία να προσφύγει στον Εισαγγελέα και να καταθέσει τα στοιχεία που (δεν) έχει. Άλλωστε, κατανοώ την αγωνία τους και το άγχος τους, εν αναμονή των πρώτων πορισμάτων που θα δουν το φως της δημοσιότητας από την Εξεταστική στην Υγεία. Περιμένω με αγωνία τα βλέμματα και τις τοποθετήσεις τους. Καλώς τα παιδιά!»

 

Leave a Reply