ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Στο κύμα» απόψε το σαλόνι του Σουρή

0

 

ΕΙΝΑΙ εξαιρετική ιδέα και συγχαρητήρια που υλοποιείται.

ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ στην παράσταση «Στο σαλόνι του Σουρή», μια σατιρική ξεκαρδιστική κωμωδία από την Αυτοσχέδια Σκηνή, που εδώ και κάμποσο καιρό κάνει αισθητή την παρουσία της στα θεατρικά τεκταινόμενα της Καλαμάτας με ευρηματικές παραστάσεις.

«ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ του Σουρή».

ΑΠΟΨΕ και ώρα 10 είναι  το ραντεβού «στο κύμα» και οι ενδιαφερόμενοι ελπίζω να έχουν κλείσει θέση γιατί αναμένεται το αδιαχώρητο από την αθρόα προσέλευση.

ΠΑΙΖΟΥΝ: Μαίρη Γεωργιόπουλου, Ελένη Ρομπόγλου, Ηλιάνα Ρωμανά, Γεωργία Μασούρα, Πάρης Καίσαρης, Ηρώ Βαλσαμάκη, Αναστασία Γεννάτου.

ΤΑ ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΑ είναι του Ηλία Κουρούπη ενώ τη σκηνοθεσία έχει κάνει η Μαρία Σκαφιδά.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για μια παράσταση σε δραματοποιημένη ποίηση του Σουρή αλλά και σύγχρονες εμβόλιμες σκηνές που προσεγγίζουν την κατάσταση του Ελληνα τότε και τώρα.

ΕΙΝΑΙ γνωστό το σαλόνι του Σουρή στην εποχή του οποίου συγκεντρώνονταν πολιτικοί, ποιητές, καλλιτέχνες, αφρόκρεμα του καιρού, για να διασκεδάσουν και να γελάσουν με τα όσα ευρηματικά αναδείκνυε με το σατυρικό του οίστρο ο Γιώργος Σουρής, που δικαίως είχε χαρακτηριστεί στην εποχή του ως «σύγχρονος Αριστοφάνης».

Ο ΣΟΥΡΗΣ γεννήθηκε το  1852 στην Ερμούπολη και πέθανε το 1919 στην Αθήνα. Οι πρώτοι στίχοι δημοσιεύθηκαν στα περιοδικά «Ασμοδαίος», «Μη χάνεσαι» και «Ραμπαγάς», ώσπου  άρχισε να εκδίδει ο ίδιος την εφημερίδα του «ο Ρωμηός», που κυκλοφόρησε για 36 χρόνια και 8 μήνες σε 1.444 συνολικά τεύχη συν δύο παραρτήματα.

ΕΠΙΣΗΣ το 1900 παρουσίασε τις «Νεφέλες» του Αριστοφάνη σε έμμετρη απόδοση.

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ χρόνια και λόγω της κρίσης οι στίχοι του «Ω Ελλάς ηρώων χώρα» έγιναν τραγούδι από τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και γνώρισαν μεγάλη επιτυχία.

Ο ΣΟΥΡΗΣ είναι επίκαιρος διαχρονικά και η καυστικότητα των στίχων του ανυπέρβλητη.

ΡΑΝΤΕΒΟΥ απόψε «στο κύμα» κι όσοι δεν μπορέσετε, την Πέμπτη 27 του μηνός στο καφέ «Ελλάς» στις 9 μ.μ.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και υγιαίνετε φίλτατοι αναγνώστες.

Leave a Reply