ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Την μπάλα στα… σκουπίδια πέταξαν οι αντιδήμαρχοι της Πελοποννήσου αναβάλλοντας τη συνεδρίαση για την ολοκληρωμένη διαχείριση

0

Στον… αέρα για μια ακόμη φορά το ζήτημα της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου, καθώς χθες νωρίς το βράδυ, ύστερα από πολύ γκρίνια και κουβέντες δίχως… αντίκρισμα, η συνεδρίαση του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, η οποία θα πατούσε το… διακόπτη του «πράσινου φωτός» που έχει ανάψει ήδη η κυβέρνηση για το καυτό αυτό θέμα αναβλήθηκε! Ο ΦΟΔΣΑ, μετά και τη διυπουργική επιτροπή και την εντολή που δόθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου να τρέξουν οι απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να φτάσουμε γρήγορα στην υπογραφή της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα και την υλοποίηση του μεγάλου, απαραίτητου για όλες τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Πέτρα του… σκανδάλου αυτή τη φορά, ο αναθεωρημένος ΠΕΣΔΑ ο οποίος πρέπει να εγκριθεί, όπως επεσήμαναν μερικοί δήμαρχοι πριν προχωρήσει η οποιαδήποτε άλλη διαδικασία, με τον προβληματισμό έντονο, για το νέο αυτό εμπόδιο, το οποίο δεν περίμενε κανείς! Δεν τυχαίο άλλωστε πως ορισμένοι δήμαρχοι, ζητούν να γίνει από την αρχή η διαγωνιστική διαδικασία, μήπως επιτευχθεί καλύτερη τιμή!
Πλέον, το βάρος πέφτει στην κυβέρνηση, καθώς η εξέλιξη αυτή πιστώνεται στις «ήττες» της, όπως επίσης αντίστοιχα συμβαίνει και στην αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία μετά το… σήριαλ της επερώτησης 10 βουλευτών της ΝΔ που έκαναν λόγο για καθυστερήσεις και ακριβή λύση κάλεσε τους «γαλάζιους» βουλευτές να βάλουν το δικό τους λιθαράκι στην εξεύρεση της συγκεκριμένης οριστικής λύσης…! Αξίζει να σημειωθεί πως όλα αυτά τα χρόνια, ο μόνος φορέας, που έχει σταθερή και ξεκάθαρη θέση, είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία συνεχίζει να υποστηρίζει πως αυτή, είναι η μόνη νόμιμη, ρεαλιστική και φθηνή, υπέρ των πολιτών, λύση.

Το ζήτημα πάντως που ανέκυψε, για μια ακόμη φορά, είναι κάτι περισσότερο από σοβαρό, με τον προβληματισμό έντονο, καθώς μεταξύ πολλών άλλων, υπάρχει το θέμα των προστίμων καθώς και αυτό της σεζόν που άμεσα ξεκινά και δεν μπορεί να βρει νομούς όπως –κυρίως- αυτόν της Μεσσηνίας, με τουρίστες, τους οποίους ενδεχομένως να υποδεχθούν, σωροί σκουπιδιών… σε δρόμους πόλεων, λιμανιών και αεροδρομίων!

Leave a Reply