ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ευρεία συζήτηση για το ρόλο και τη δράση του Δήμου Καλαμάτας στην αντιπυρική περίοδο

0

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ χθες το Συντονιστικό Τοπικό Οργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας, με θέματα:

  1. Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου
    2. Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων.
    Ο δήμαρχος, σε χαιρετισμό του, απηύθυνε ευχαριστίες προς τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας και τις εθελοντικές ομάδες, για τη βοήθεια την οποία παρέχουν στο Δήμο σε θέματα Πολιτικής Προστασίας.

ΤΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Γνωστοποίησε δε ότι στις 2 Μαΐου 2017 θα βγουν τα πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου σε διασπορά, προκειμένου να βοηθήσουν στην πρόληψη και κατάσβεση πυρκαϊών όσο το δυνατόν συντομότερα κατά τη θερινή περίοδο.
Ο Παν. Νίκας ανέφερε ότι ο Δήμος θα προσλάβει όσο περισσότερους εργάτες πυροπροστασίας μπορεί και ότι θέτει όποιο μηχανολογικό εξοπλισμό έχει στη διάθεση της Πυροσβεστικής, ενώ επεσήμανε πως η Πυροσβεστική σε περίπτωση πυρκαϊάς έχει τον πρώτο λόγο. Προσέθεσε, μάλιστα, ότι είναι δυνατόν να διατεθούν τα πυροσβεστικά οχήματα και εκτός Δήμου, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν, εφόσον υπάρξει ανάγκη.
Για την προσεχή θερινή περίοδο, ο δήμαρχος ευχήθηκε να μην έχουμε πυρκαγιές και να μην επαναληφθεί ό,τι συνέβη το 2007 και το 1998. Τόνισε δε ότι από πλευράς Πολιτικής Προστασίας υπεύθυνος είναι ο αντιδήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος, ενώ το προσωπικό άμεσης επέμβασης είναι προσδιορισμένο και ο Δήμος έχει στη διάθεσή του όλα τα τηλέφωνα των υπαλλήλων αυτών.
Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο σεισμού, το οποίο είναι υπαρκτό «ακόμη και αν νομίζουμε πως δεν μας αφορά», όπως επεσήμανε. Ο Δήμος έχει μεριμνήσει για τους χώρους συγκέντρωσης, οι οποίοι έχουν σημανθεί με πινακίδες, ενώ τα σχολικά κτίρια βρίσκονται σε άριστη κατάσταση, κάτι πολύ θετικό σε περίπτωση τέτοιου συμβάντος.
Τη σύσκεψη διηύθυνε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος και σ’ αυτήν παρευρέθησαν εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Αστυνομικού Τμήματος Καλαμάτας, των Ενόπλων Δυνάμεων (Στρατού και Αεροπορίας), του Λιμεναρχείου, στελέχη υπηρεσιών (ΤΑΣ, ΔΕΔΔΗΕ, Εφορεία Αρχαιοτήτων κ.λπ.) και φορέων, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου, Πρόεδροι και Εκπρόσωποι Τοπικών Κοινοτήτων, καθώς και εκπρόσωποι Εθελοντικών Οργανώσεων.

Leave a Reply