ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι 41 Σύροι μετανάστες για φιλοξενία στην Καλαμάτα τροφοδότησαν νέα κόντρα μεταξύ Νίκα – Καφαντάρη…

0

ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ αιχμές και πικρία, όσον αφορά στο ζήτημα της υποδοχής λαθρομεταναστών και προσφύγων που συχνά εντοπίζονται στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, στην προσπάθειά τους να φτάσουν κυρίως στην Ιταλία, άφησε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, καθώς και οι 41 μετανάστες που εντοπίστηκαν σε αγροτόσπιτο στο Μαράθι της Κορώνης μια ημέρα μετά, μεταφέρθηκαν στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα! Αυτή, δεν ήταν η πρώτη φορά που ειδικά από το Δήμο Πύλου – Νέστορος λαθρομετανάστες μεταφέρονται στο Δήμο Καλαμάτας, με τον Παναγιώτη Νίκα να καυτηριάζει το γεγονός και να… υπενθυμίζει την «κόντρα» που τελικά δεν φέρεται απλώς, αλλά υπάρχει ανάμεσα στους δύο. «Για μια ακόμη φορά, αντιμετωπίσαμε μία δύσκολη κατάσταση. Έπρεπε ο Δήμος Καλαμάτας να υποδεχθεί και να φιλοξενήσει 41 μετανάστες. Ό,τι συμβαίνει στη νότια Πελοπόννησο, κατά ένα περίεργο τρόπο – αναφέρομαι στο θέμα των μεταναστών – φτάνει στην Καλαμάτα. Το αντιμετωπίσαμε όπως μπορούσαμε, σε συνεργασία με την Αστυνομία», δήλωσε ο κ. Νίκας με το Δήμο Καλαμάτας να φιλοξενεί τους 41 ανθρώπους που έφυγαν για ένα καλύτερο αύριο από τη Συρία, ανάμεσα στους οποίους και 12 μικρά παιδιά, στην πρώην Σχολή Νοσοκόμων απέναντι από το δημαρχείο. «Οι 41 μετανάστες βρίσκονται εδώ δίπλα μας, σε έναν αξιοπρεπή χώρο, στην πρώην Σχολή Νοσοκόμων, που έχει παραχωρηθεί από το κράτος στο δήμο Καλαμάτας για τη στέγαση της ΔΕΥΑΚ.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Φυσικά, η κατασκήνωση δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, διότι έχει γίνει απολύμανση – είναι κλειστοί οι χώροι – και οι κουβέρτες που είχαν χρησιμοποιηθεί, δωρίθηκαν στην Αστυνομία. Επίσης, βρίσκεται σε εξέλιξη η προετοιμασία για την υποδοχή των κατασκηνωτών», εξήγησε ο δήμαρχος Καλαμάτας, ο οποίος ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Αστυνομία για τη συμβολή της, αφήνοντας μια ακόμη… σκληρή αιχμή για άλλους Δήμους που παίζουν… επικοινωνιακά παιχνίδια.

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΑΣΤΕ
ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΘΟΥΜΕ

«Αισθάνομαι την υποχρέωση να συγχαρώ την Ελληνική Αστυνομία και τον κ. Πούπουζα, το διευθυντή της, για τις μεγάλες προσπάθειες, τις οποίες καταβάλλουν και σε αυτόν τον τομέα, με την ελλιπή συμπαράσταση του κράτους», τόνισε ο κ. Νίκας, ο οποίος άφησε μια ακόμη ξεκάθαρη αιχμή, επισημαίνοντας πως «εμείς κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν και ποτέ δε θα εκμεταλλευτούμε ως Δήμος τον ανθρώπινο πόνο, τη δυστυχία των μεταναστών, για να προβληθούμε. Είναι κάτι που είναι έξω από κάθε λογική και έξω από κάθε ηθική». Εξηγώντας τα… περί σκοπιμότητας, καθώς ανέφερε πως κατά περίεργο τρόπο όλοι οι μετανάστες καταλήγουν στην Καλαμάτα, ο Παναγιώτης Νίκας, τόνισε πως αυτή, είναι η δέκατη φορά που φιλοξενούνται στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα λαθρομετανάστες.

ΕΧΩ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΦΟΡΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

«Η φιλοξενία αυτή που έχω κάνει εγώ ως δήμαρχος, είναι ίσως η δέκατη και δεν υπάρχουν υποδομές στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή!

Εμείς ότι έχουμε δυνατότητα κάνουμε, γιατί δεν πρόκειται να τους πετάξουμε ποτέ αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι πρέπει να είναι σε χώρο που θα έχουν το μπάνιο, τις τουαλέτες τις βρύσες τους, την άνεσή τους, τα καθαρά στρώματα, τις καθαρές κουβέρτες, το φαγητό τους, υπάρχουν και 12 παιδιά ανάμεσά τους, θα τα αφήσουμε έτσι; Αλλά ας τελειώνει αυτή η ιστορία. Ο Δήμος Καλαμάτας, δηλαδή οι δημότες της Καλαμάτας, θα κάνουμε αυτό το οποίο πρέπει, ώστε αυτοί οι δύστυχοι άνθρωποι να αισθάνονται ότι τους αντιμετωπίζουμε με την αξιοπρέπεια που τους ταιριάζει. Θα διατεθούν από το δημοτικό προϋπολογισμό τα χρήματα, τα οποία απαιτούνται (αν απαιτούνται) για τη φιλοξενία τους», δήλωσε ο κ. Νίκας που αναφέρθηκε στις πολλές περιοχές που υπάρχουν για φιλοξενία μεταναστών, τις οποίες όπως είπε, μπορεί να υποδείξει…

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΤΙΡΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

ΓΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ…

«Το να έρχονται, όλοι αυτοί οι άνθρωποι στην Καλαμάτα, λες και δεν υπάρχει πουθενά αλλού τόπος, είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να το «σηκώσει» προοπτικά ο Δήμος, ιδιαίτερα αν αυξηθούν οι μεταναστευτικές ροές. Υπάρχουν στη διαδρομή μέχρι την Καλαμάτα πάρα πολλά κτίρια – αν δεν μπορούν να τα βρουν, να τα υποδείξουμε εμείς – ώστε να γίνει η φιλοξενία τους και να υπάρξει επιμερισμός των βαρών», επεσήμανε με νόημα ο δήμαρχος Καλαμάτας, ο οποίος διαβεβαίωσε τους δημότες ότι όσο οι μετανάστες είναι εδώ, θα αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όπως ταιριάζει να πράττουν πολιτισμένοι άνθρωποι προς ανθρώπους που έχουν ανάγκη. «Κάνουμε αυτό που πρέπει! Το πως έφυγαν και γιατί, από μια περιοχή όπου τα είχαν όλα και ήρθαν στην Καλαμάτα, δε θέλω να το σχολιάσω! Θέλω όμως να παρακαλέσω, αφού είμαστε τόσο φιλάνθρωποι και αλληλέγγυοι, στις περιοχές που βγαίνουν αυτοί οι άνθρωποι να γίνεται και η φιλοξενία και όχι όταν τελειώνει το θέμα των δημοσίων σχέσεων να έρχονται ξαφνικά στην Καλαμάτα και να λέμε τι θα τους κάνουμε…», ξεκαθάρισε ο κ. Νίκας, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως κάποιοι από τους ίδιους τους μετανάστες που έφυγαν από τον τόπο τους για ένα καλύτερο αύριο κατήγγειλαν τις άσχημες συνθήκες κάτω από τις οποίες φιλοξενήθηκαν

ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΔΙΠΛΑ

ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Κάποιοι απ’ αυτούς, δήλωσαν στους δημοσιογράφους, πως βρέθηκαν αρχικά στην Αθήνα, έχοντας εκδώσει τα απαραίτητα όπως νόμιζαν δικαιολογητικά,  που θεωρούσαν πως τους κατοχύρωναν νομικά, να παραμείνουν στη χώρα! Επίσης, στάθηκαν στις συνθήκες οι οποίες δεν ήταν καλές, κυρίως στο Μαράθι, καθώς δίπλα στα παιδικά στρώματα, υπήρχαν ποντίκια και σκουλήκια!

191 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Φωτορεπορτάζ

Leave a Reply