ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

8μελής ελληνοαλβανική συμμορία διακινούσε ηρωίνη και χασίς και θησαύριζε στη Μεσσηνία!

0

ΓΕΡΗ… ΜΠΑΖΑ, κερδίζοντας πάνω από 100.000 ευρώ έκαναν έξι Καλαματιανοί και δύο Αλβανοί, οι οποίοι πουλούσαν ηρωίνη και χασίς! Τα έξι μάλιστα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, είχαν και στο παρελθόν συλληφθεί, ενώ συνολικά, φέρονται να είχαν διακινήσει περισσότερο από ενάμισι κιλό ηρωίνης και 25 κιλά χασίς!

Ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη των έξι Ελλήνων ηλικίας από 29 έως 64 ετών και των δύο Αλβανών, 32 και 40 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της παράβασης της Νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και του Τελωνιακού Κώδικα.

Η έρευνα από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας που αξιοποίησε στοιχεία, ευρήματα, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, απέδωσε καρπούς ύστερα από αρκετούς μήνες και όπως προέκυψε, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, τουλάχιστον το τελευταίο επτάμηνο, διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στη Μεσσηνία, κερδίζοντας σημαντικά χρηματικά ποσά, τα οποία, οι περισσότεροι χρησιμοποιούσαν κυρίως για την κάλυψη των βιοποριστικών αλλά και άλλων τους αναγκών, καθώς είναι άεργοι. Τα μέλη της οργάνωσης, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσαν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών των λεγόμενων «αχυράνθρωπων». 

ΜΕ ΚΙΝΗΤΑ «ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΩΝ» ΚΑΙ ΚΩΔΙΚΟΥΣ 

ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ  ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ

Επιπλέον, σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις συγγενικών τους προσώπων, ενώ στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες, επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης.

Στο πλαίσιο της παράνομης δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης, είχαν συλληφθεί σε προγενέστερους χρόνους από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, έξι από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και είχαν κατασχεθεί συνολικά σχεδόν 7 κιλά χασίς, περίπου 50 γραμμάρια ηρωίνης, 191 ναρκωτικά χάπια, 5 ζυγαριές ακριβείας, 5.630 ευρώ ένα όχημα.

ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΚΤΩ ΔΙΑΚΙΝΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΛΑΘΡΑΙΟ ΚΑΠΝΟ

Κάποια από τα μέλη της συμμορίας δεν αρκέστηκαν στη διακίνηση ναρκωτικών καθώς πουλούσαν και λαθραίο καπνό, μαζί με έναν ακόμη συνεργό τους, έναν 63χρονο. Μάλιστα, στο παρελθόν είχαν βρεθεί και κατασχεθεί πάνω από 6 κιλά λαθραίου καπνού στην Καλαμάτα. Στο πλαίσιο του προανακριτικού έργου, που διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, διερευνάται όλο το εύρος και το πεδίο της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης, η τυχόν συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων και η ενδεχομένη διασύνδεση τους με άλλες εγκληματικές ομάδες.

ΔΥΟ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΛΟΠΗΣ ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Συνελήφθησαν, προχθές το απόγευμα, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο αλλοδαπές, υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 23 και 24 ετών αντίστοιχα, γιατί αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν από κατάστημα- υπεραγορά τροφίμων προϊόντα, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, καθώς έγιναν αντιληπτές. Όπως επιπλέον προέκυψε, από την αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, οι ανωτέρω, από τις αρχές Απριλίου είχαν αφαιρέσει τουλάχιστον ακόμη τρεις φορές από το ίδιο κατάστημα –υπεραγορά, διάφορα προϊόντα.

Leave a Reply